Backaänget 35

Backaänget 35

Slutpris

3 500 000 kr


Avesta— Folkärna

Backaänget 35


Slutpris
3 500 000 kr

Avesta— Folkärna

Paradis-udde utmed Dalälven!

Vem har inte drömt om att äga sin alldeles egna udde med vidsträckta vyer över vatten? Nu har du möjlighet att fånga detta unika tillfälle.

I Folkärna Backaänget, strax utanför Avesta finner du något som verkligen är utöver det vanliga. Detta paradis har funnits i släkts ägo i snart 50 år och tillfälle finns nu att förvärva denna udde med ett idylliskt läge och en stillhet som bara naturen kan ge.

Fritidshuset står på en stor naturtomt om 2 420 kvm där flera byggnader är uppförda. Storstugan har en glasveranda med infravärme som förlänger sommarhalvåret. Intill ingången finns även en förbränningstoalett. När ni sedan kliver in i stugan så möts ni utav ett stort kök med vedspis, kyl/frys och elspis med ugn. Ett vardagsrum med en dekorativ öppen spis som ger en värmande brasa under kyliga höst- och vinterdagar. Vidare så finns det två stycken sovrum. Altanen når du från köket och från ett utav sovrummen, här kan du avnjuta morgonkaffet i solen och vid tillfällen kunna blicka ut över vattenytan där svanar simmar förbi. Eller varför inte gå ut och ta ett morgondopp vid strandkanten som har sol från morgon till kväll då udden har ett fantastiskt söderläge.

Övriga byggnader består utav en bastubyggnad som har både dusch och tvättmaskin, en gäststuga med plats för två st enkelsängar alternativt en dubbelsäng. Utöver detta finns även ett utedass, jordkällare och en förrådsbyggnad som tidigare har varit båthus.

De fiskeintresserade kan fiska från någon utav bryggorna eller ta båten ut på vackra Dalälven med kaffet i termosen och en god matsäck. Här kan man fånga både Abborre, Gös, Brax och Öring eller varför inte försöka få gammelgäddan på kroken? Ja, här har du chansen att skapa många härliga sommarminnen.

I Avesta centrum och galleria finns allt ni kan behöva såsom affärer, restauranger och apotek. Du finner även många fina caféer och uteserveringar och du har möjlighet till att besöka lokala museer eller göra ett besök på Avesta Visentpark och Avesta Art eller varför inte ta dig en tur med den vackra ångbåten Bäsingen. I Avesta kan du även besöka Metropoolen som är en bad och friskvårdsanläggning och för den intresserade finns turridning med vackra Islandshästar i Ingevallsbo. Ca 45 min till Romme Alpin och 1,5 h till Uppsala med bil.


Boarea
40 kvm
Driftkostnad
30 100 kr/år
Tomtarea
2 420 kvm
Rum
3 rum (2 sovrum)
Såld
2021-06-09

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Denna fritidshus på Backaänget såldes av oss 2021-06-09. Se alla våra försäljningar i Folkärna samt även på Backaänget.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.