Södra Centralgatan 7

Södra Centralgatan 7

Slutpris

5 700 000 kr


Söder— Gävle

Södra Centralgatan 7


Slutpris
5 700 000 kr

Söder— Gävle

Fantastiska Buregården uppförd i fornnordisk stil 1879-1881

Nu har vi fått nöjet att saluföra Buregården i centrala Gävle!

Det unika trähuset i två våningar med källare ritades av Gävles dåvarande stadsarkitekt, Erik Alfred Hedin 1879-1881. Bostaden var både hans privata bostad och ritkontor. Huset var väldigt modernt för sin tid med rinnande vatten och badrum inomhus. Buregården är uppförd i fornnordisk stil med drakslingor och sågtandade lister i mörka nyanser. Byggnaden är ett byggnadsminne sedan 1999 för att bevara det kulturhistoriska värdet.

När ni kommer in genom huvudentrén välkomnas ni av en ståtlig hall med vidare ingång till salarna i fil, här ligger vacker stavparkett och i ett av rummen en öppen spis. På första våningen finner ni tre rum, köket med marmorskiva i original, jungfrukammare och flera vackra tidstypiska detaljer. Här ifrån når ni även "biljardrummet" med imponerande takhöjd och passar perfekt till någon verksamhet, den delen byggdes till 1926.

Den vackra trappan upp till övervåningen delas av med en avsatts med blyinfattade fönster i olika nyanser med årtalet 1881 och initialerna H.E. Övervåningen var från början Hedins privata bostad, här finns två stycken kakelugnar och en kamin bevarade. Från ett av rummen når ni även den stora terrassen och här finns även ett modernt kök. Det stora badrummet har renoverats på senare dagar och där finns en handdukstork från 30-talet bevarad som ett minne.

Söker ni ett fantastiskt hus med välbevarade originaldetaljer på ett centralt toppläge i Gävle och som är en del av Gävles byggnadshistoria, då har ni nu möjligheten att köpa ert drömboende!

Varmt välkomna att kontakta mäklaren för visning!


Boarea/biarea
499/129 kvm
Driftkostnad
77 648 kr/år
Tomtarea
836 kvm
Rum
9 rum
Såld
2020-07-05

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.