Södra Centralgatan 7 / Söder / Gävle

Fantastiska Buregården uppförd i fornnordisk stil 1879-1881

Slutpris
5 700 000 kr
Boarea/biarea
499/129 kvm
Driftkostnad
77 648 kr/år
Tomtarea
836 kvm
Rum
9 rum
Såld
2020-07-05
Bostaden är såld!

Denna villa på Södra Centralgatan såldes av oss 2020-07-05. Se alla våra försäljningar i Gävle samt även på Södra Centralgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Söder är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Nu har vi fått nöjet att saluföra Buregården i centrala Gävle!

Det unika trähuset i två våningar med källare ritades av Gävles dåvarande stadsarkitekt, Erik Alfred Hedin 1879-1881. Bostaden var både hans privata bostad och ritkontor. Huset var väldigt modernt för sin tid med rinnande vatten och badrum inomhus. Buregården är uppförd i fornnordisk stil med drakslingor och sågtandade lister i mörka nyanser. Byggnaden är ett byggnadsminne sedan 1999 för att bevara det kulturhistoriska värdet.

När ni kommer in genom huvudentrén välkomnas ni av en ståtlig hall med vidare ingång till salarna i fil, här ligger vacker stavparkett och i ett av rummen en öppen spis. På första våningen finner ni tre rum, köket med marmorskiva i original, jungfrukammare och flera vackra tidstypiska detaljer. Här ifrån når ni även "biljardrummet" med imponerande takhöjd och passar perfekt till någon verksamhet, den delen byggdes till 1926.

Den vackra trappan upp till övervåningen delas av med en avsatts med blyinfattade fönster i olika nyanser med årtalet 1881 och initialerna H.E. Övervåningen var från början Hedins privata bostad, här finns två stycken kakelugnar och en kamin bevarade. Från ett av rummen når ni även den stora terrassen och här finns även ett modernt kök. Det stora badrummet har renoverats på senare dagar och där finns en handdukstork från 30-talet bevarad som ett minne.

Söker ni ett fantastiskt hus med välbevarade originaldetaljer på ett centralt toppläge i Gävle och som är en del av Gävles byggnadshistoria, då har ni nu möjligheten att köpa ert drömboende!

Varmt välkomna att kontakta mäklaren för visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Söder

Längst med söderbacken hittar du en mängd olika restauranger och caféer att välja bland. Här kan du även sitta på uteserveringarna från morgon till kväll och njuta av den härliga söder-pulsen! För dig som gillar träning finns ett flertal gym att välja bland samt närhet till småbutiker och mataffärer.

Nöje

Längst hela Söder finns ett stort utbud av restauranger, barer och caféer - här finns någonting som passar alla! Du kan avnjuta en härlig middag i solen, eller varför inte sätta dig på en av sportbarerna för att se ditt lag spela. Under sensommaren förvandlas Söder till en nöjespark med karuseller och artister vilket gör det till en perfekt aktivitet oavsett ålder.

Fritid

Ett flertal gym är etablerade längst söderbacken och för dig som gillar motion finns det även goda möjligheter till fotbollsplaner och motionsspår inom rimligt avstånd.

Kommunikation

Från Söder tar du till lätt till Gävles övriga stadsdelar. För dig som åker kommunalt finns ett flertal bussar som enkelt tar dig dit du vill och för den som föredrar att gå eller cykla är det både cykel- och gångavstånd till Gävle centrum samt Gävle Centralstation. Du tar dig lätt fram med cykel längst hela söder.

Familjeliv

Ett stort utbud finns av skolor för både stora som små erbjuds på Söder. Allt från gymnasieskolor till förskolor finns samt cykelavstånd till Gävle högskola. Under vinterhalvåret kan hela familjen njuta av Gävles stolthet - Gävlebocken, som pryder Slottstorget.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.