Öja Burge 338

Öja Burge 338

Slutpris

11 500 000 kr


Faludden - Storsudret— Burgsvik— Gotland

Öja Burge 338


Slutpris
11 500 000 kr

Faludden - Storsudret— Burgsvik— Gotland

Praktfullt kalkstenshus!

Praktfullt gotländskt kalkstenshus med ett enastående läge i det flacka, öppna och strandnära landskapet!

Det flödande ljuset ger en inspiration och skaparglädje som avspeglas på de nuvarande ägarnas anpassning och utveckling av huset till nutid. Huset med anor från 1833 ligger på Faludden, Storsudret. En storslagen fastighet med en boarea
på 333 m² fördelat på 9 rum och kök, varav 4 används som sovrum idag. Genom åren har huset renoverats men behållit sina tidstypiska detaljer såsom enkupigt taktegel, takkupor, radiatorer i gammal stil, såpade breda trägolv, djupa fönsternischer, kakelugnar, öppna spisar, synliga takbjälkar och vackra spröjsade fönster och dörrar.

Den uppvuxna trädgården har plats för både fruktträd, odlingar, lek och avkoppling. Ca 5 000 m² trädgårdstomt och ca 10 000 m² ängsmark ger möjligheter. Omsorgsfullt lagda stenvastar omgärdar fastigheten.

Det finns två entréer till huset. Den södra via den upphöjda uteplatsen (ca 25 m² med trallgolv omgiven av en vacker äldre stenmur) leder in till en hall med närhet till det stora lantköket, badrummet och gästtoaletten, båda med vattenburen golvvärme. Här finns även en av två trappor till övre plan. Den andra, västliga entrén, leder oss genom den vackra glasverandan, med den utsmyckade stenportalen, in i ett av tre stora sällskapsrum i fil - vita rummet. De övriga är salen och vardagsrummet. Två vackra kakelugnar och en öppen spis ger karaktär och mys till rummen. I vita rummet finns husets andra trappa som leder oss till hallen på det övre planet. Genom en skjutdörr kommer vi in ateljén med synliga takbjälkar, öppet upp till nock och vacker öppen spis. Ett isolerat vindsförråd nås även härifrån. De charmiga sovrummen och badrummet på övre plan har fantastiska vyer med havsutsikt, i de fönster som ligger mot havet, och med vackert natur i det öppna landskapet. På tomten finns, där den tidigare smedjan låg, en grusad uteplats med medelhavsväxter. Vidare finns ett trädgårdsland med grönsaks- bär- och blomodlingar. Det stora päronträdet är förutom barnens lekträd även husets gårdsträd. Gamla plommonträd ger både frukt och stöd för hängmattor. De stora syrenbuskarna är ljuvliga under försommaren. Därefter tar rosorna över och blommar in på hösten. Redskapsboden med sitt trädäck är inte bara en plats för gräsklippare och redskap utan är även ett gym med utedusch. För golfaren blir en järnsjua på 135 m här lagom, för att nå fastighetens avgränsning söderut. På ägarnas begäran måste vi också nämna den fantastiska kilometerlånga sandstranden, endast 10 min promenad genom beteshagen. Eftersom stranden inte är tillgänglig med bil kommer ni inte behöva trängas.

Faludden är välkänd för sin obrutna horisont, sitt rika fågelliv, unika växter, långa sandstränder och flödande ljus. Utflyktsmål som t.ex Hamra, Holmhällar, Hoburgen, Vamblingbo prästgård och Vändburg ger närhet till upplevelser. Burgsvik, med sitt utbud av affärer, restauranger och nöjen, ligger endast 5 km bort. I Burgsviks hamn finns en fin badstrand, en populär havsbastu och restaurangen Guldbaggen med bästa solnedgången.


Boarea/biarea
ca 333/15 kvm
Tomtarea
13 104 kvm
Rum
9 rum (6 sovrum)
Såld
2023-03-29

Mäklarhuset Gotland

Denna villa på Öja Burge såldes av oss 2023-03-29. Se alla våra försäljningar i Burgsvik samt även på Öja Burge.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.