Gränsgatan 50
Gränsgatan 50
Mustafa Cengiz, ansvarig mäklare i Östersund
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Mustafa Cengiz

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Gränsgatan 50

Utgångspris

995 000 kr


Utgångspris

995 000 kr



Bräcke

Gränsgatan 50


Kommande försäljning
Utgångspris
995 000 kr

Bräcke

Högt belägen villa med fantastisk trädgård

Välkommen till denna fantastiska villa belägen på en högt belägen, hörntomt i Bräcke. Här finner du en bostad som rymmer allt för den stora familjen och erbjuder en ekonomisk uppvärmning. Med en naturlig uthyrningsdel har du även möjlighet att skapa extra intäkter.

Detta väl underhållna hem imponerar inte bara med sin rymliga interiör, utan även med en trädgård som får gröna fingrar att jubla. Angränsande grönområden ger en känsla av lugn och ro, samtidigt som närheten till all service och utbud gör vardagen smidig.

Möjligheterna är oändliga med denna villa. Den praktiska planlösningen ger dig flexibilitet att anpassa rummen efter dina behov. Dubbelgaraget ger gott om plats för både bil och hobbyprojekt.

Med en bostadsyta på 188 kvadratmeter finns det gott om utrymme för hela familjen att trivas och skapa minnen. Belägen vid Gränsgatan 50, blir detta ditt drömboende i Bräcke.

Välkommen till ett hem fullt av möjligheter och potential att bli ditt eget paradis.


Utgångspris
995 000 kr
Boarea/biarea
188/102 kvm
Tomtarea
927 kvm
Rum
7 rum (5-6 sovrum)

Mäklarhuset Östersund

Kontakta Mustafa för mer information kring Gränsgatan 50.

Mustafa Cengiz

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, kurdiska, turkiska ...+2

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
Med säljarens egna ord

"Vi har fått uppleva 25 underbara somrar i detta hus och under de åren har vi byggt vår trädgård, en lisa för själen. Att ta en kopp kaffe, en somrig måltid eller bara sitta ute till rosors doft och lyssna på fågelsång och vindens sus i löven och samtidigt njuta av tystnaden har skänkt oss ro. Nu går vi vidare i livet och önskar nästa ägare lycka till i detta hus."


02
Hall (Entréplan)

En rymlig och välkomnande hall med riktigt bra förvaringsmöjligheter i garderob bakom skjutdörrar och fina ytor för övrig möblering intill den vackra öppna spisen. Intill entrén har vi först en passage med heltäckande golvmatta och trapp ner till souterrängplan, sedan hallen med nylagt och slitstarkt vinylgolv. Rakt fram har vi den inre hallen med den öppna spisen och vardagsrummet. Köket till vänster, sovrum och badrum till höger. Hela ovanplan, förutom master bedroom, har ett fint parkettgolv från 2020 och tapetserade väggar.


03
Kök

Otroligt rymligt och välplanerat kök som erbjuder en perfekt balans av funktionalitet, rymd och stil. Ett ljust och inbjudande kök som lockar till större sammankomster, där minnesvärda rätter kan komponeras i köket och åtnjutas i vardagsrummet. Ett stilrent och fullt utrustad kök med vackra vitrinskåp, köksö och otroliga förvaringsmöjligheter. På golvet fortsätter den enhetliga parkettgolvet och målade väggar med en tapetserad fondvägg.


04
Vardagsrum

Fantastiskt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från hel fönsterparti med viss utsikt över sjön och den mysiga Lillskogen. Rummet har öppen planlösning mot hall och den mysiga öppna spisen och här finns rejäla sociala ytor att umgås på. Härifrån nås även köket. Ett rejält rum med gott om plats för soffgrupp och större matbord. Med enhetligt golv och tapetserade väggar.


05
TV rum

Ett praktisk rum, perfekt som TV rum, där man kan dra sig tillbaka och koppla av en stund. Rummet har öppet mot den inre hallen och härifrån nås den rymliga och möblerbara balkongen med utsikt över sjön. Med enhetligt golv och tapetserade väggar. Rummet kan med enkelhet konverteras till ett extra sovrum, om man önskar det.


06
Badrum

Ett fräscht och modernt inrett badrum med ljusa helkaklade väggar och med matchande gråa klinkers. Inredd med dusch, wc, dubbelhandtvätt med tillhörande kommod, skåp och en tilltalande stor spegel med tillhörande belysning. Praktiskt högt fönster för ljusinsläpp och vädring.


07
Sovrum 1

Ljust sovrum med plats för dubbelsäng och med enhetligt golv och tapetserade väggar. Garderob bakom dörr och fint ljusinflöde från dubbelfönster.


08
Sovrum 2

Ett rymligt sovrum med förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Rummet har gott om plats för dubbelsäng och tillhörande möbler och härifrån nås balkongen. Med plastmatta på golv och tapetserade väggar.


09
Tvättstuga (Souterrängplan)

Rymlig och lättarbetad tvättstuga direkt till vänster när man kommer ner till souterrängplan. Utrustad med tvättmaskin och torktumlare, samt med praktisk arbetsbänk ovan. Med gjutet golv och målade väggar. Från tvättstugan nås bastun med relaxavdelningen.


10
Bastu

Fantastiskt inrett rum med bastu, dusch och relaxavdelning. Här kan man återhämta sig efter ett hårt dagsarbete, unna sig ett varmt bastubad, njuta av ett glas kallt och samla krafter inför nya spännande uppdrag. Rummet har gråa klinkergolv, ljust kaklade väggar i duschhörnan och matchande grå panel på väggar. "En oas som ger själen ro", enligt säljaren.


11
Uthyrningslägenhet

En naturlig och med möjlighet för inkomstbringande uthyrningsdel, med egen ingång, rejält allrum, riktigt kök, separat sovrum, badrum och en fantastisk uteplats. Från gaveln på huset, via farstukvist med egen gräsplätt och med plats för lounge set samt p-plats nås hallen med goda förvaringsmöjligheter. Direkt till höger har vi badrummet med duschhörna och tvättmaskin. Längre in i hallen till vänster, ett rejält allrum med fantastisk ljusinsläpp från hel fönsterparti. Rakt fram har vi ett fullt utrustad kök och med plats för matbord intill fönster. Från köket nås sovrummet, ett stort rum med plats för dubbelsäng och tillhörande möbler samt flertalet garderober. Från sovrummet balkong ut på sten beklädd altan med fantastiska gröna ytor och plats för lounge set. Denna del är naturligt avskild från övriga ytor och rum på souterrängplan.


12
Hall / rum

Rymlig och möblerbar hall med fantastiska förvarings- och förrådsutrymmen. Två separata matkällare samt en gäst wc. I slutet av hallen, under dubbelgaraget, har vi ett rejält rum som med enkelhet kan användas som gästrum eller som verksamhetslokal. Även denna del av huset har egen ingång, och kan vid behov anpassas och hyras ut.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

188 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Rymlig familjevilla för den stora familjen. Naturlig uthyrningsdel på nedre plan som har egen ingång, egen uteplats och med möjlighet till egen bilplats. Otroligt väl underhållen fastighet på hörntomt och med bergvärme.

Biarea

102 kvm

Tomtarea

927 kvm

Rum

7 (5-6 sovrum)

Fastighetsbeteckning

BRÄCKE STRUTSEN 26

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

Souterräng

Byggnadsår

1968

Standardpoäng

43

Grund

Souterrängkällare

Stomme

Trä, betonghålsten

Bjälklag

Trä

Fasad

Tegelstensfasad

Takbeklädnad

Betongpannor

Utv plåtarbeten

Plåt

Fönster

3-glasfönster isoler

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Bergvärmepump

Renovering omarbetning etc

2004: Bergvärme installerad, farstukvist entré och nya vindfångare
2006: Bastu samt dusch och omklädningsrum
2010: Kök
2015: Badrum, nya 3-glasfönster i kök och vardagsrum
2019: Förråd tillbyggt, altan entré och souterrängplan, nya garageportar
2020: Nya golv och ytskikt hela ovanplan, förutom hall. Garaget ommålat
2021: Ytterliga fönsterbyte till 3-glas
2024: Nytt golv och garderober i hall

Fastigheten har kontinuerligt underhållits genom åren

Fel och brister

Takpannor ur läge, läckage. Se besiktningsprotokoll. Åtgärdat.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

51 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

71 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2024-06-19

Besiktningsman

Johan Bodå


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber indraget 2014


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Stor uteplats intill entrén, från souterrängplan ut på tomt samt centralt på tomt med grillmöjligheter.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Växthus

Beskrivning, parkering

Vidbyggt dubbelgarage med plats för ytterligare fordon framför portar samt bra med ytor för hobbyverksamhet.


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

927 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Otrolig välvårdad och vacker trädgårds tomt, med flertalet blommor och träd.

Planbestämmelser

Kv strutsen höken kaninen mfl, Stadsplan (Status: avregistrerad, Beslutsdatum: 1965-01-22, Senast ändrad: 2021-01-28), Strutsen, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1965-07-08), Bräcke samhälle, Detaljplan (Beslutsdatum: 2007-12-12, Registreringsdatum: 2010-04-20, Senast ändrad: 2023-02-14)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

549 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

501 000 kr

Markvärde

48 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1968

Fastighetsskatt/-avgift

4 118 kr/år

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 4 pantbrev om totalt 500 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
549 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
501 000 kr
Markvärde
48 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1968
Fastighetsskatt/-avgift
4 118 kr/år
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 4 pantbrev om totalt 500 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Området
Använd kartan
X

Platser

Grillhaket i Bräcke AB

414 m


Bräcke Folkets Hus upa

486 m


Bräcke Pizzeria

662 m


SherGrillen

715 m


Nilssons Café

781 m


Deltidsförskolan Igelkotten

409 m


Bräcke Högstadium

486 m


Bräcke Kommun

512 m


Bräcke förskola

520 m


Bräcke skola Bräcke rektorsområde

549 m


Coop

570 m


Coop Ånge

27,4 km


Bräcke Rönningsvägen

241 m


Bräcke Sporthallen

553 m


Bräcke Polisstation

866 m


Bräcke Rävudden

1,12 km


Bräcke station

708 m


Stavre station

11,14 km


Gällö station

20,87 km


Ånge station

27,56 km


Pilgrimstad station

30,43 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    474 m
    2 min
    3 min
    10 min
  • Tågstation
    Bräcke station
    708 m
    6 min
    4 min
    14 min
  • Hållplats
    Bräcke Rönningsvägen
    241 m
    1 min
    1 min
    4 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Mustafa!

Mustafa Cengiz

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, kurdiska, turkiska ...+2
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.