Norrlandsgatan 24
Norrlandsgatan 24
Mustafa Cengiz, ansvarig mäklare i Östersund
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Mustafa Cengiz

Ansvarig mäklare

Till salu

Norrlandsgatan 24

Utgångspris

625 000 kr


Utgångspris

625 000 krBräcke

Norrlandsgatan 24


Till salu
Utgångspris
625 000 kr

Bräcke

Fantastisk 30-talsvilla med otroliga sociala ytor

Välkommen till denna fantastiska 30-talsvilla belägen på Norrlandsgatan 24 i Bräcke. Här erbjuds en genomtänkt planlösning där de sociala ytorna på entréplanet smälter samman med de rymliga sovrummen på ovanvåningen. Med högt i tak och öppen planlösning får du en känsla av rymd och ljusinsläpp från de stora fönstren. Med lite kärlek och krafttag kan detta bli ett riktigt drömboende för den händige.

Denna charmiga villa erbjuder rejäla rum och flera uteplatser där du kan njuta av den fantastiska lummiga trädgården. Dessutom finns ett fristående rymligt garage med gott om utrymme för hobbyverksamhet. På källarplanet finns rejäla källarutrymmen samt ett stort gästrum.

Köket är väl bevarat med moderna inslag och här kan du skapa läckra måltider samtidigt som du njuter av trädgårdens vackra fontän. Med ekonomisk uppvärmning blir boendet både bekvämt och kostnadseffektivt.

Denna villa är perfekt för dig som söker ett ekonomiskt boende i Jämtland. Centralt placerad och med all tänkbar service runt hörnet. Med sin fantastiska charm och otroliga sociala ytor är det här hemmet en dröm som kan bli din verklighet. Missa inte chansen att få bo i denna underbara villa på Norrlandsgatan 24 i Bräcke.


Budgivning pågår Visa bud
Utgångspris
625 000 kr
Boarea/biarea
175/45 kvm
Driftkostnad
48 950 kr/år
Tomtarea
1 264 kvm
Rum
6 rum (3-5 sovrum)


Aktuella visningar


Söndag 28 juli 10:00 — 11:00

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka
Välkommen att anmäla er på visning.

Mäklarhuset Östersund

Kontakta Mustafa för mer information kring Norrlandsgatan 24.

Mustafa Cengiz

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, kurdiska, turkiska ...+2

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg
Rumsbeskrivning

01
Med säljarens egna ord

"Första gången vi såg det här charmiga huset, tänkte vi att här finns det stora möjligheter att göra om det till vårat. Året var 1974. Den lummiga trädgården erbjuder härliga dofter från blommor, träd och bär. Humlornas surrande och fåglarnas kvittrande har hälsat våren välkommen och då har vi passat på att mysa med en kopp kaffe framför fontänens porlande vatten.
Här har våra barn växt upp, och deras vänner har lekt kurragömma i vårt stora hus. Vi har njutit av värmande brasor framför den öppna spisen och anordnat många trevliga och minnesvärda fester i det väl tilltagna matrummet.
Nu efter 50 år när barnen är utflugna, är det barnbarnens tur att leka och stoja i huset.

Vi önskar de nya ägarna samma harmoni och glädje som vi åtnjutit...."


02
Hall (Entréplan)

Via farstukvist under tak nås den välkomnande hallen med härligt ljusinsläpp från hall, kök och matrum. Den väl tilltagna takhöjden och de rymliga ytorna inger hopp att detta är något utöver det vanliga. Till höger har vi köket, matrummet rakt fram och till vänster först trappen och sedan badrummet. Hallen är rymlig och möblerbar, med hatthyllan och klädavhängnings möjligheter avskilt och praktiskt vid ingången. Med plastmatta på golv och tapet på väggar.


03
Kök

Rymligt och lättarbetad kök med härligt ljusinsläpp från två väderstreck. Ett äldre kök, väl bevarat med moderna inslag och fullt utrustad. Med ljusa köksluckor och med laminatbänkskiva i grå sten imitation. Kakel ovan arbetsyta i matchande grått. Rummet har en naturlig plats för matbord intill de bägge fönstren. På golv har vi en plastmatta och tapetserade väggar i matchande grått. Från köket nås vardagsrummet.


04
Vardagsrum

Otroligt charmigt och ljust vardagsrum med en mäktig öppen spis centralt placerad i bostaden och därmed bostadens självklara samlingspunkt. Den öppna spisen och den generösa öppningen mot matrummet gör rummen än mer rymliga och behagliga. Rummet har fina ljusinsläpp och härifrån har vi en utgång till en grön och insynsskyddad uteplats på husets långsida. På golvet har vi ett vackert trägolv som fortsätter in mot matrummet och tapetserade väggar. Hela entréplan har tilltalande takhöjd, öppen planlösning och sprudlar av sociala och generösa ytor.


05
Matrum

Rymligt och ljust matrum som lockar till stora sammankomster och minnesvärda middagar. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet och det fina genomgående trägolvet ger rummen än mer karaktär och höjer mysfaktorn.


06
Wc

Praktisk mindre wc på entréplan inredd med wc, handtvätt och högt placerad fönster. Med plastmatta på golv och med mönstrad tapet med bård på väggar. Vägg bakom handtvätt praktiskt beklädd med kakel.


07
Sovrum 1 (Ovanvåning)

Det större sovrummet av totalt tre på ovanplan som också har tilltalande takhöjd. Rummet har härligt ljusinflöde från fönsterparti och rejäla förvaringsmöjligheter både i flertalet garderober samt rymlig kattvind längs hela husets långsida. Med gott om plats för dubbelsäng samt ytterligare möbler. Rummet har delvis lutande tak, plastmatta på golv med matchande tapeter på väggar.


08
Sovrum 2

Rymligt sovrum med härligt ljusinsläpp från dubbelfönster. Även detta rum har delvis lutande tak, plastmatta på golv och tapetserade väggar. Rummet har flertalet garderober samt kattvind.


09
Sovrum 3

Ytterligare ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och härligt ljusinflöde från dubbelfönster. Kattvinden på denna sida av huset är djupare och därmed finns det möjlighet att inreda en sovalkov här om man önskar det. Rummet har laminatgolv och tapetserade väggar.


10
Badrum

Rymligt badrum med duschhörna och takfönster. På golvet har vi en grå plastmatta och delvis kaklade väggar. Rummet har bra med ytor för handduksskåp.


11
Gästrum/allrum (Källare)

Rejält allrum på källarplan som tidigare var ett garage, som omsorgsfullt renoverats om till ett praktiskt gästrum. Här kan ens gäster husera avskilt och i ro. Rummet har ljusinsläpp från två väderstreck, plastmatta på golv och delvis tapetserade väggar. Med gott om plats för dubbelsäng samt soffa.


12
Tvättstuga

Rejäl och lättarbetad tvättstuga med ljusinsläpp från två väderstreck. Rummet har gjutna golv och väggar, och inredd med tvättmaskin, torkskåp och arbetsbänk med tillhörande tvättho. Härifrån nås ytterligare ett rum som passar utmärkt som torkrum. Källarplan är rymligt och här återfinns även ett rymligt pannrum där bergvärmepumpen står, samt två förrådsutrymmen och en matkällare.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

175 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Fantastiskt charmigt boende i tre plan. Källarplan består bland annat av tvättstuga och rymligt allrum/gästrum, entréplan av rejäla sociala ytor och ovanplan av rymliga privata rum.

Biarea

45 kvm

Tomtarea

1 264 kvm

Rum

6 (3-5 sovrum)

Fastighetsbeteckning

BRÄCKE NOSHÖRNINGEN 4


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

1 1/2 plans villa med källare

Byggnadsår

1930

Kommentar, byggnad

Huset flyttades till nuvarande plats 1958 och ny källare uppfördes.

Standardpoäng

33

Grundmur

Gjuten betong

Grund

Betong källare

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Takpannor

Utv plåtarbeten

Plåt

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Bergvärmepump

Renovering omarbetning etc

1985: Garaget uppfört
2006: Bergvärme installerat
2014: Duschkabin installerat i badrum ovanplan
2015: Kök renovering med bla ny fläkt, nya bänkskivor och kaklade väggar. Fiber indraget.
2017: Ny kompressor till bergvärmepump
2018: Nya tvättställ i badrum entréplan och ovanplan.

Underhåll har genomförts kontinuerligt med bland annat isolering av vind, ommålad fasad, ny farstukvist (2012), utbyte av vindskivor (2014) och badrum ovanplan 2018.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

46 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

62 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2024-06-25

Besiktningsman

Johan Bodå


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber indraget 2015


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Otrolig mysig uteplats mitt i trädgården vid fontän och omringad av fantastisk grönska, samt insynsskyddad uteplats på husets ena långsida.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Fristående garage.

Beskrivning, parkering

Fristående garage med plåttak med plats för ett fordon och rejäla ytor för hobbyverksamhet, uppförd 1985. Med plats för flertalet fordon framför garaget på den grusbeklädda infarten.


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

1264 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Plan och lummig tomt i centrala Bräcke med närhet till all tänkbar service. Med en otrolig vacker och blomstrande trädgård.

Planbestämmelser

Noshörningen, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1941-08-16), Bräcke samhälle, Detaljplan (Beslutsdatum: 2007-12-12, Registreringsdatum: 2010-04-20, Senast ändrad: 2023-02-14)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

498 000 kr (Fastställt avseende år 2024)

Byggnadsvärde

433 000 kr

Markvärde

65 000 kr

Taxeringsvärde beskrivning

Nytt taxeringsvärde fastställt 2024

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1948

Försäkring

5 030 kr/år

Vatten och avlopp

7 400 kr/år

Renhållning

4 600 kr/år

Sotning

1 920 kr/år

Elkostnad

30 000 kr/år

Årlig elförbrukning

16897 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

48 950 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

2 798 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 51 748 kr/år)

Beskrivning av kostnader

I elkostnaden ingår både uppvärmning och hushållsel.

Antal personer i hushållet

2

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 3 pantbrev om totalt 405 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
498 000 kr (Fastställt avseende år 2024)
Byggnadsvärde
433 000 kr
Markvärde
65 000 kr
Taxeringsvärde beskrivning
Nytt taxeringsvärde fastställt 2024
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1948
Försäkring
5 030 kr/år
Vatten och avlopp
7 400 kr/år
Renhållning
4 600 kr/år
Sotning
1 920 kr/år
Elkostnad
30 000 kr/år
Årlig elförbrukning
16897 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
48 950 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
2 798 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 51 748 kr/år)
Beskrivning av kostnader
I elkostnaden ingår både uppvärmning och hushållsel.
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 3 pantbrev om totalt 405 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Grillhaket i Bräcke AB

215 m


Bräcke Folkets Hus upa

238 m


Bräcke Pizzeria

402 m


SherGrillen

454 m


Nilssons Café

533 m


Deltidsförskolan Igelkotten

182 m


Bräcke Högstadium

235 m


Bräcke Kommun

255 m


Bräcke förskola

301 m


Bräcke skola Bräcke rektorsområde

352 m


ICA Supermarket Bräcke

249 m


Coop

306 m


Coop Ånge

27,59 km


Bräcke Rönningsvägen

109 m


Bräcke Sporthallen

327 m


Bräcke Polisstation

625 m


Bräcke västra (Bräcke kn)

1,04 km


Bräcke järnvägsstation

441 m


Stavre station

10,93 km


Gällö järnvägsstation

20,67 km


Ånge station

27,75 km


Pilgrimstad järnvägsstation

30,2 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  340 m
  7 min
  5 min
  16 min
 • Tågstation
  Bräcke järnvägsstation
  441 m
  6 min
  3 min
  10 min
 • Hållplats
  Bräcke Rönningsvägen
  109 m
  1 min
  1 min
  3 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Mustafa!

Mustafa Cengiz

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, kurdiska, turkiska ...+2
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.