Freskvägen 9 / Söder / Östersund

Lugnt läge och låg avgift!

Utgångspris
650 000 kr
Boarea
32 kvm
Avgift
1 603 kr/mån
Rum
1 rum
Våning
3
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

Välkommen till en praktiskt planerad 1:a belägen i populär förening med gång och cykelavstånd till Östersunds stadskärna. Här bor ni med närhet till mataffären och de fina strövområdena längs Storsjöns strand. Låg månadsavgift perfekt som första bostad eller som övernattningslägenhet. Vi ses på visning!

Bilder
Sponsrade länkar
Allrum med plats för både soffgrupp och matbord.
Härligt ljusinsläpp från fönster.
Vy mot sovalkov
Gott om plats för säng.
Vy mot kök och hall.
Ljust badrum med kakel och klinker.
Trevlig innegård.
Visa alla 13 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Inledning
  Välkommen till en praktisk och välplanerad 1:a som kan passa dig som behöver en övernattningslägenhet eller vill bo på mindre yta med låg avgift. Lägenheten har lite slitna ytskikt men med en reparationsfond på över 9000 kr så finns en slant att använda för uppfräschning. Bekvämt avstånd till stadskärnan dit du kan promenera eller ta cykeln. Nära till mataffär och Storsjöns strand med fina strövområden.
 • Hall
  Ingång till hallen där det finns plats att hänga av sig ytterkläderna på hatthyllan eller i någon av garderoberna. På golvet ligger ett klickgolv i grått.
 • Badrum
  Till vänster om entrén ligger badrummet där golvet har klinker i ljust beige och väggarna är klädda i vitt kakel och målad väv. Badrummet renoverades i föreningens regi på 90-talet. Här finns badkar, handfat, spegel samt wc.
 • Allrum
  Kombinerat vardagsrum/sovrum som har plats för både soffa och ett litet matbord. Sängen placerar du i en praktisk sovalkov. Bra ljusinsläpp från fönstren som vetter mot den lugna innergården. Väggarna har tapeter och golvet är av laminat.
 • Kokvrå
  Kokvrån har äldre inredning med charmiga skjutbara luckor i blått. Här finns kylskåp med frysfack, spis samt fläkt. Ovan bänkytorna sitter vitt kakel. Ett fönster ger bra ljusinsläpp. I kokvrån finns även ett städskåp.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  32 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  1 rum
 • Våning:
  3
 • Tillträde:
  Enligt överenskommelse
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  TV med Comhem
  Föreningen har avtal med ComHem om TV-anslutning. Det innebär att samtliga lägenheter har kabel-TV uttag installerade, med "tre hål i väggen". Föreningen betalar och står för abonnemangsavgifterna för grundavtal med ComHem, med tillgång för alla lägenheter till c:a 15 st analoga samt 5 digitala kanaler.

  Enskilda bostadsrättshavare kan även teckna bredbandsabonnemang direkt hos ComHem men föreningen har inget avtal om lägre priser för bredband med ComHem.

  Bredband och telefoni med Telenor (tidigare Bredbandsbolaget)
  Föreningen beslutade år 2008 om avtal med Bredbandsbolaget om gruppanslutning av samtliga hushåll i föreningen för bredband / datatrafik och fast telefoni. Avtalet förnyades med bättre villkor 2016. Det innebär i praktiken att de som önskar använda sig av föreningens gruppanslutning gör det för en mycket billig penning för både bredband och fast telefoni, medan de som inte önskar slipper.

  Föreningen betalar abonnemangsavgifterna för samtliga hushåll, men debiterar bara ut månadsavgifter till alla de enskilda hushåll som använder tjänsten. Detta görs via ordinarie månadsavier . Avgiften för bredband med telefoni är 150 kr/månad, vilket den varit sedan avtalets början 2008. För enbart IP-telefonin är avgiften 75 kr/månad. Priserna avser endast den fasta abonnemangskostnaden. Samtalskostnader ingår ej. Det finns fortlöpande möjlighet att ansluta sig, för bl a nyinflyttade. Tala med förvaltaren om detta.

  Avtalet med Bredbandsbolaget förnyades 2018-06-01. Skillnaden mot tidigare är att ned- och uppladdnings-hastigheten är högre (250 Mbit/s jämfört med 100 Mbit/s enligt avtalet från år 2016).

  Enskilda bostadsrättshavare kan även teckna avtal om högre hastighet eller teckna tv-abonnemang (se pdf-filen längst ner på den här sidan för mer information) direkt med Telenor.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Inom området finns 40 garage 250kr/mån, varav de flesta är kallgarage, 56 carportar 200kr/mån och 28 bilparkeringsplatser utan tak 150 kr/mån. Samtliga kalla platser är försedda med temperatur- och tidsstyrda motorvärmare. För närvarande ganska långa köer.
  Dessutom finns 3 st gästparkeringar, att användas för tillfällig parkering av besökare till Lommen, utanför huset Odensviksvägen 10A.

  Hyresavtalen för bilplatser är fristående från lägenheterna och tilldelas enligt särskild kölista. Det är dock viss omsättning på platser, så väntetiden brukar inte vara så lång.
  Priserna för platser är f.n. (2015)

  Varmgarage: 300 kr/mån
  Kallgarage: 250 kr/mån
  Carport: 200 kr/mån
  Parkeringsplats: 150 kr/mån

  Lommen har också 5 st cykelgarage, öppna med tak, med plats för sammanlagt nästan 50 cyklar.
Ekonomi
 • Avgift:
  1 603 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, vatten och kabel-TV
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Avgiften för bredband med telefoni är 150 kr/månad, vilket den varit sedan avtalets början 2008. För enbart IP-telefonin är avgiften 75 kr/månad. Priserna avser endast den fasta abonnemangskostnaden. Samtalskostnader ingår ej. Det finns fortlöpande möjlighet att ansluta sig, för bl a nyinflyttade. Tala med förvaltaren om detta. Hastigheten är 250 Mbit/s
 • Försäkring:
  100 kr/mån
 • Hushållsström:
  400 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  500 kr/mån
 • Antal personer i hushållet:
  1
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Inre reparationsfond
  9 128 kr (Senast kontrollerad: 2019-06-27)
 • Beskrivning reparationsfond
  Det avsätts 79 kr/mån av månadsavgiften till den inre reparationsfonden.
 • Överlåtelseavgift:
  1 138 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  455 kr
 • Andel av årsavg.:
  0,33875
 • Andelstal insats:
  0,33875
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  HSB Brf Lommen. I föreningen finns 175 lägenheter.
 • Allmänt
  Föreningen äger fastigheterna Lommen 16 & 19. Byggd 1962-64.
 • Kommande renoveringar
  Föreningen har en 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras. Planen ligger till grund för styrelsens beslut om fondering eller nyttjande av fondmedel.
  Under 2019 planeras komplettering av lekutrustning på övre gårdens lekpark samt byte av nyckelsystem.
 • Gjorda renoveringar
  Föreningen har en 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras. Planen ligger till grund för styrelsens beslut om fondering eller nyttjande av fondmedel.

  Senaste större renoveringen som utförts är utbyggnad och inglasning av balkonger 2015 samt omdränering på Odensviksvägen 6, 8, 10, 12.
  I årsredovisningen finns mer information om vad föreningen åtgärdat de senaste 5 åren.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  På Rådhusgatan finns tvättstugorna 1, 2 och 3. På Odensviksvägen 6 B finns ytterligare två tvättstugor, 4 och 5. Utanför dessa finns bokningslistor där man skriver upp sig för en ledig tid när man önskar tvätta. Regler för nyttjande av tvättstugorna finns anslaget i anslutning till dessa. Tvättstugorna är utrustade med mangel och torkskåp, eller har särskilda torkrum.

  Bastun finns på Rådhusgatan, i samma korridor som tvättstuga 3 och övernattningsrummet.
  Att bada bastu är gratis, och utanför dörren finns en bokningskalender. Där finns också ett nyckelskåp dit våra bostadsnycklar passar. I nyckelskåpet finns nyckeln till bastun.
  I relax-avdelningen finns även en bäddsoffa, och bastun är också reserv för övernattning då ordinarie övernattningsrummet "Hilton" är upptaget. Om bastun vill användas för övernattning skall det dock godkännas och bokas av vicevärden. Kostnaden för övernattning är 100 kr per natt.

  Samlingslokal i källaren på Odensviksvägen 10 B.
  Den används varje år i samband med stämmor, Julfest mm. Den kan också nyttjas av Lommens medlemmar för olika ändamål som t ex vid födelsedagar, dans o. dyl. Lokalen är cirka 100 kvadratmeter och har bord och stolar för cirka 60 matgäster. I anslutning till lokalen finns pentry med kylskåp, spis mm. Samt en toalett.
  Bokning sker på vicevärdskontoret och kostnaden är densamma som för övernattningsrummet, dvs 100 kr.

  I källaren mitt emot samlingslokalen på Odensviksvägen 10 finns ett mindre rum som är snickarbod. Där finns en hyvelbänk, en extra arbetsbänk, och ventilationsutrustning.

  Övernattningsrummet är beläget på Rådhusgatan, granne med tvättstuga 3, och inte långt från bastun.
  I rummet finns två sängar med täcken och kuddar, ett bord och två stolar, och en garderob. I rummet finns också ett kylskåp och dusch. Toalett finns i korridoren, endast en meter utanför rummet.

  Lommen har 5 st cykelgarage, öppna med tak, med plats för sammanlagt nästan 50 cyklar.
Sponsrade länkar
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Karta & platser
Klicka här för att börja använda kartan
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Söders krog
  251 m
  Multi Challenge
  260 m
  Mr Wok Thai Take Away
  374 m
  Matkällan Pizzeria
  412 m
  Pizza House
  465 m
 • Skolor
  Förskola Balders Hage
  537 m
  Fagervallskolan
  579 m
  Föräldrakooperativet Tummelisa
  830 m
  Asterns förskola
  1,06 km
  Förskolan Linnean
  1,43 km
 • Mataffärer
  Lidl
  157 m
  Hemen Livs
  2,19 km
  Hemköp Storsjön
  2,19 km
  Stora Coop Östersund
  2,35 km
  ICA Maxi Stormarknad
  3,6 km
 • Kommunikationer
  Östersund Odensviksvägen Rådhusgatan
  155 m
  Östersund Odensviksvägen Brunflovägen
  270 m
  Östersund Odenbacken
  270 m
  Östersund Trappgränd
  426 m
  Östersund Willys
  444 m
 • Tågstationer
  Östersund C
  1,6 km
  Östersund Västra station
  2,5 km
  Östersund Jamtli station
  3,53 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 242 m
 • 3 min
 • 2 min
 • 7 min
 • Tågstation - Östersund C
 • 1,6 km
 • 6 min
 • 6 min
 • 22 min
 • Hållplats - Östersund Odensviksvägen Rådhusgatan
 • 155 m
 • 1 min
 • 3 min
 • 3 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier