Vemdalsskalet / Vemdalen / Härjedalen

Unikt och exklusivt!

Slutpris
6 335 000 kr
Boarea
158 kvm
Driftkostnad
28 755 kr/år
Totalareal
1 156 kvm
Rum
5 rum (4 sovrum)
Såld
2019-10-13
Bostaden är såld!

Denna fritidshus på Vemdalsskalet såldes av oss 2019-10-13. Se alla våra försäljningar i Vemdalen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Vemdalsskalet är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Att vistas i det här huset är som att lägga sig i mjuk, solvarm mossa en sensommardag. Här lever en vacker arkitektur i symbios med en genomtänkt färgsättning. Arkitekt Gert Wingårdh har fått fria händer att skapa huset. Byggnaden är ritad in i minsta detalj, med omsorgsfullt utvalda material såväl exteriört som interiört och platsbyggd inredning specifikt designad för projektet. Huset är byggt på plats från grunden av lösvirke med hjälp av skickliga hantverkare. Resultatet blir ett exklusivt och unikt hus, långt ifrån massproduktion och standardlösningar. Det här är helt enkelt en ny generation fritidshus.

Husets bas består av en borstad natursten som ger en robust och tålig yta. Väggarna och garderober är klädda i en grånad råspont. Detta ger näst intill en utemiljö som blir perfekt för hantering av skidor, pjäxor och smältande snö. Husets kärna består av kök, badrum, bastu, loft och trappa. Den är byggd av slät björkplywood som betsats i tre olika blå nyanser. Husets övriga väggar är genomgående klädda i en lätt grånad spont, ett tåligt och självläkande material som förstärker känslan av att vara i naturen.Fönsternischerna är klädda i slät plywood för en behagligt len yta och har fått en accentfärg som ramar in och förstärker utsikten.

Huset har genomgående fönster som bjuder in den omgivande naturen att bli en del av inredningen. Utanför dörren går längdspår och en liten bit bort går skoterleden. Här råder lugn och frid både ute och inne. Med upp till fyra sovrum, sina två badrum plus en WC på entréplan är detta ett hus att samla sina familj eller sina vänner på eller så gör man inte det utan njuter på egen hand av de goda energierna i fridens hus! Vill man köpa till de noggrant utvalda och mycket passande möbler som står där idag går det bra.

Välkommen att kontakta oss för att boka in en visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Vemdalsskalet

Vemdalsskalet är det största av resmålen i destinationen Vemdalen, som tillsammans med Björnrike och Klövsjö/Storhogna erbjuder 58 nedfarter och 35 liftar på ett och samma skipass. Mycket nytt boende har byggts och nya områden bebyggs vid barnbackarna och på nya tomtområden mot Ripfjället. Skalets Torg har blivit ett mysigt gångstråk med ett trevligt utbud av nöjen och butiker.

Skidåkning

Skidåkningen på Vemdalsskalet är fördelad på två fjäll och flera moderna expressliftar gör skidåkningen smidig och lättillgänglig. Här finns skidåkning för alla. Vid Skalets Torg ligger barnområdet . Här finns en sittlift speciellt anpassad för barn och nybörjare. I barnområdet finns också knappliftar, ett rullband med tak, flera enkla skidbackar och en pulkabacke. I Vemdalen finns också en Fun Ride med hopp, gupp och velodromer som är byggd för att passa alla. På Vemdalsskalet finns också flera fina längdspår som hänger ihop i långa slingor och även går upp på fjället.

Service och restauranger

Här har man haft en enastående utveckling under ett antal år. Idag samlas butiker, restauranger, frisör, naprapat och bageri runt det mysiga torget. Här ligger också turistinformationen som anordnar happenings på torget vid olika tillfällen. Skistar har sin gästservice här, liksom skidhyra och Concept Store. Sommartid finns spel och tillbehör för en rad olika aktiviteter som lockar fram leklusten hos både stora och små. Under några veckor i juli går sittliften Hovde Express till Hovdetoppen där man kan fika och njuta av storslagen utsikt över nejden. En tipspromenad leder tillbaka ned till Skalets Torg igen. Här ligger också en välsorterad ICA-butik.

Kommunikationer

Känns det långt eller allmänt jobbigt att åka bil till Vemdalen kan du boka en både miljövänlig och smidig resa med tåg till/från järnvägsstationen Röjan/Vemdalen där transferbuss Snöpendeln ansluter för vidare resa till/från Klövsjö, Storhogna, Vemdalsskalet, Vemdalen by och Björnrike. Transfertid 10 – 25 minuter. Tågen går från Malmö via Göteborg och vidare uppåt utan byten. Det går också dagtåg från Stockholm. Tågen går under vintern. Sommartid går inlandsbanan förbi Röjan. Från Cityterminalen i Stockholm och hela vägen till Vemdalen kan du också åka med bussen Härjedalingen som sedan stannar på flera ställen i vårt område. Härjedalingen går hela året. Man kan även flyga till Sveg eller Östersund från Stockholm Arlanda. Snöpendeln går mellan skidanläggningarna dagtid under vintern.

Familjeliv

Vemdalsskalet har alltid haft stort barnfokus när det gäller skidåkningen och allt fler andra vinteraktiviteter för barn dyker upp. Tex barnskoter hos Vemdalen Experience i Vemdalen by, isgocart vid Vemdalens Camping och så klart alla Valleaktiviteter som Skistar har kring barnområdet. Sommaren blir en allt mer välbesökt period på Vemdalsskalet och därför satsar man vidare med nya investeringar. Sommaren 19/20 skapar man pumptrack- och shorttrackbanor för cykel, lekplats i närheten av torget, man inventerar övriga cykelleder och skapar äventyrsvandringar för barn.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.