Vemdalens Kyrkby 6:61 / Vemdalen by / Vemdalen / Härjedalen

En tomt centralt i Vemdalen by

Utgångspris
550 000 kr
Totalareal
956 kvm
Upplåtelseform
Tomt
Fastigh.bet
Vemdalens Kyrkby 6:61
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse

Den här tomten ligger så centralt du kan tänka dig i Vemdalen by, strax bakom Macken och det tidigare äldreboendet Fjällglimten. Tomten ligger i öppen terräng med utsikt mot fjällen och redo att ta emot solen när vädret tillåter. Härifrån har du gångavstånd till det mesta i Vemdalen; skolan, förskolan, bio, busshållplats, ICA, restauranger och butiker. Här får du bygga totalt 150 kvm byggnadsarea, inom den arean får du bygga högst 50 kvm uthus eller garage. Du får bygga en (1) lägenhet. Med den byggrätten kan du bygga både ett trivsamt fritidshus eller ett fint permanentboende. Tomterna är lätta att hitta, sväng in vid Fjällglimten och ta en titt på tomterna själv eller kontakta oss så visar vi dig!

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 12 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Fakta
Fakta

Beskrivning
Byggnadssätt
 • Vatten:
  Kommunalt vatten
 • Avlopp:
  Kommunalt avlopp
 • Byggrätt, anslutningar mm
  BYGGRÄTT
  På varje fastighet får det finnas en huvudbyggnad innehållande en lägenhet. Högsta sammanlagda byggnadsarea per fastighet är 150 kvm varav uthus/förråd/garage högst 50 kvm. Högsta byggnadshöjd är 4,5 meter. För uthus/garage gäller dock på samtliga fastigheter en högsta byggnadshöjd om 4,0 meter. Taklutningen får vara mellan 25-35 grader. Bebyggelsen ska harmoniera med den lokala byggnadstraditionen. Fasadbeklädnad ska i huvudsak utgöras av trä och färgsättningen ska utgöras av dova kulörer. Takmaterial ska bestå av icke reflekterande material. Tak-nock ska vara parallell med husets långsida. Byggnader ska placeras minst 4,5 meter från tomtgräns.

  Eventuell köpare uppmanas att stämma av med Berg och Härjedalens Byggnämnd för att säkerställa byggrätten. Kontakt via 0680-161 00 alternativt mob@berg.se.

  ANSLUTNINGAR
  Tomten säljs med betalda anslutningar för kommunalt vatten och avlopp för en boenhet till fastighetens tomtgräns.

  ELANSLUTNING
  En elanslutning ligger på drygt 28 200 kr ex moms, för mer exakt kostnad ta kontakt med BTEA på 0687-552 00 eller info@btea.se.

  FIBER
  Möjlighet till fiberanslutning finns och kostar 19 900 kr. Grävning tillkommer för cirka 300 meter vilket innebär en kostnad på cirka 36 000 kr.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  956 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Totalareal:
  956 kvm
 • Planbestämmelser
  För Vemdalens Kyrkby 6:55, Detaljplan (Beslutsdatum: 20160128, Registreringsdatum: 20160224)
Ekonomi

 • Taxeringsvärde
  98 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
 • Byggnadsvärde:
  0 kr
 • Markvärde:
  98 000 kr
 • Typkod:
  210 Småhusenhet, tomtmark
 • Fastighetsskatt:
  980 kr/år
 • Upplåtelseform:
  Tomt
Sponsrade länkar
Ekonomi
Byggnadsvärde :
0 kr
Markvärde :
98 000 kr
Upplåtelseform :
Tomt
Fastighetsskatt :
980 kr/år
Typkod
210 Småhusenhet, tomtmark
Taxeringsvärde
98 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Nya Tony's Restaurang & Pizzeria
  186 m
  Macken i Vemdalen AB
  194 m
  Husky Restaurang
  231 m
  Sporthuset Vemdalen AB
  234 m
 • Skolor
  Vemdalens skola
  233 m
 • Kommunikationer
  Vemdalen by
  287 m
  Vemdalen skola
  292 m
  Vemdalen Kyrka
  415 m
  Vemdalen Ekbergs/Systemombud
  631 m
  Vemdalen Parkgatan
  964 m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Hållplats - Vemdalen by
 • 287 m
 • 1 min
 • 2 min
 • 4 min
 • Sjö
 • 1,58 km
 • 5 min
 • 10 min
 • 29 min
 • Vatten
 • 505 m
 • 2 min
 • 4 min
 • 10 min
Området

Vemdalen by

Det är det här som är byn, det var den här som fanns först och det här är den bofasta miljön. Vemdalen upplever idag en byggboom, tomter styckas av och nytt byggs. Priset på fastigheter har gått upp ordentligt de senaste åren, ungdomar väljer att bo kvar i högre utsträckning och byn får även nya, inflyttade invånare.

Skidåkning

Håller man till i Vemdalen har man lika nära till Björnrike som till Vemdalsskalet. Skidåkningen på Vemdalsskalet är fördelad på två fjäll och flera moderna expressliftar gör skidåkningen smidig och lättillgänglig. Där finns en sittlift speciellt anpassad för barn och nybörjare, där finns också knappliftar, ett rullband med tak, flera enkla skidbackar och en pulkabacke. I Björnrike lyser solen upp backarna hela dagen om vädret tillåter. Här finns Sveriges längsta Expresslift Grizzly Express. Björnrike är också parkåkarnas paradis. På Lövås finns elljusspår för längdåkning och här hålls många olika träningspass inomhus hela veckan. Mer info hos Vemdalens IF.

Service och restauranger

I byn finns en stor och mycket välsorterad frilufts- och fiskebutik som gjort sig känd genom sitt kunnande inom fiske, sitt utbud av varor och inte minst för sina öppettider. De är även ombud för systembolaget så här kan du beställa och sedan hämta upp din beställning. I byn finns en Icabutik, som på senare tid satsat stort med utbyggnad, nya frysar och kylar, ny kassalinje och en del nytt sortiment. Här hittar du också restaurang Husky med bowlinghall, pizzeria, sportshop med skiduthyrning, stenugnsbageri/pizzeria, frisör och en charmig biograf som fungerar som de gjorde förr; med en paus mitt i filmen, café mm.

Kommunikationer

Känns det långt eller allmänt jobbigt att åka bil till Vemdalen kan du boka en både miljövänlig och smidig resa med tåg till/från järnvägsstationen Röjan/Vemdalen där transferbuss Snöpendeln ansluter för vidare resa till/från Klövsjö, Storhogna, Vemdalsskalet, Vemdalen by och Björnrike. Transfertid 10 – 25 minuter. Tågen går från Malmö via Göteborg och vidare uppåt utan byten. Det går också dagtåg från Stockholm. Tågen går under vintern. Sommartid går inlandsbanan förbi Röjan. Från Cityterminalen i Stockholm och hela vägen till Vemdalen kan du också åka med bussen Härjedalingen som sedan stannar på flera ställen i vårt område. Härjedalingen går hela året. Man kan även flyga till Sveg eller Östersund från Stockholm Arlanda. Snöpendeln går mellan skidanläggningarna och förbi Vemdalen varje dag under skidsäsongen.

Familjeliv

Vemdalsskalet 0ch Björnrike har alltid haft stort barnfokus när det gäller skidåkningen och allt fler andra vinteraktiviteter för barn dyker upp. Tex barnskoter hos Vemdalen Experience i Vemdalen by, isgocart vid Vemdalens Camping och så klart alla Valleaktiviteter som Skistar har kring barnområdena. Sommaren blir en allt mer välbesökt period på Vemdalsskalet och därför satsar man vidare med nya investeringar. Sommaren 19/20 skapar man pumptrack- och shorttrackbanor för cykel, lekplats i närheten av torget, man inventerar övriga cykelleder och skapar äventyrsvandringar för barn. Bion visar matinéer på söndagarna under vintern, på skolan finns en hockeyrink vintertid och många nyttjar gungor och klätterställning på skolgården under lediga dagar.

Fördelar

#Golf
#Barnvänligt
#Cykelstigar (mtb)
#Caféer
#Fiske
#Landsbygd
#Lugnt
#Sport och friluftsliv
#Tågstation
#Gym
#Bussar
#Skidspår
#Tryggt
#Restauranger
#Cykeluthyrning

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier