Vemdalsskalet Skalspassvägen 30 B / Vemdalsskalet/ Skalspasset / Vemdalen / Härjedalen

Stor lägenhet med relax

Utgångspris
3 800 000 kr
Boarea
153 kvm
Avgift
5 675 kr/mån
Rum
6 rum (5 sovrum)
Våning
3 av 3 (Hiss finns ej)
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

I den nybildade bostadsrättsföreningen Skalshöjden 1 finns två stora lägenheter. Läget är perfekt, mellan skidbacken och en skidled, restauranger på gångavstånd och en svårslagen utsikt från balkongerna, de här lägenheterna har nämligen två i söderläge. Lägenheterna har 5 sovrum och är 153 kvm stora. De är rustade med en härlig relaxavdelning och bastu och här kan du bli sittande länge efter en dag i skidbacken och se hur solen går ned, backarna kläs i kvällsskrud och stugorna på den andra fjällkanten lyser upp i mörkret. Allrummet och köket är stort och har ryggåstak. De stora fönsterpartierna gör hela fjällvärlden till ett konstverk när ni samlas till mat och umgänge i det här härliga rummet. Eftersom dessa lägenheter i stort sett är kompletta, står självklart en värmande kamin och sprakar i kulissen!

Kanske har du redan bott här då lägenheterna legat för uthyrning hos Skistar i några år. Då vet du redan att det här är ett superläge. Är detta okänt för dig bör du boka en visningstid och ta en stund i fåtöljen eller på balkongen för att riktigt insupa det fantastiska som kan bli ditt. Så länge får du nöja dig med bilder och VR-visning här i vår annons. Välkommen att kontakta oss för mer information!

Bilder
Sponsrade länkar
 • Upplev bostaden genom virtuell verklighet på mobilen

  För att se VR - fyll i ditt mobilnummer nedan, så får du ett sms med en länk. Surfa sedan in på sidan och sätt mobilen i ett VR-set.

Visa alla 29 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Entré
  En välkomnande entré med hatthylla, skohylla och krokar för avhängning av ytterkläder. Grått golvklinker och vitmålad träpanel på väggar.
 • Teknikrum
  I direkt anslutning till hallen ligger en tvätt- och teknikrum med tvättmaskin och torkskåp. Grått golvklinker och vitmålade väggar.
 • Sovrum
  Lägenheten har totalt fem sovrum: tre med dubbelsäng, ett med en våningssäng samt ett med två våningssängar, totalt tolv bäddar. I vardera sovrum finns minst en öppen garderob och plats för avhängning. Trestavsparkett på golv och vitmålade väggar/träpanel.
 • Kök/allrum
  Kök och allrum i öppen planlösning med rygåstak och panoramautsikt över fjället. En braskamin står placerad mitt i rummet för hög mysfaktor. Här finns plats för både sällskapsdel och matbord utan problem. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, fullstor kyl och frys, diskmaskin och mikro. Från allrummet når man två stora balkonger. Trestavsparkett och vitmålade väggar/träpanel.
 • Badrum & relax
  Lägenheten har två badrum med dusch, wc, tvättställ och handdukstork. Via det ena badrummet nås även en bastu och relaxavdelning. Grått klinkergolv och vitt kakel på väggar.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea:
  153 kvm
 • Rum:
  6 (5 sovrum)
 • Våning:
  3 av 3
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  2010
 • Kommentar, byggnad
  Platta på mark, träpanel och betongpannor.
 • Värme och ventilationsanl.
  Vattenburen golvvärme - central värmepanna. Central temperaturstyrning via reglercentral. Uppvärmning sker med en för fastigheten gemensam elpanna. Bostadsrättsföreningen kommer att teckna avtal med elleverantör. Intern mätning av el kan göras i fastighetens undercentral. Elförbrukningen kommer att debiteras på respektive bostadsrättsägare via bostadsrättsföreningen.

  Ventilation är en balanserad till- och frånluft med värmeåtervinning. Kolfilterfläkt i kök.
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Grundutbud för TV kommer att tecknas av föreningen och ingå i avgiften. Om internet inte tecknas av lägenhetsinnehavarna gäller marksänd digital TV som efter 2019-01-01 finansieras via skattesedeln.

  Internet levereras via fiber. Varje lägenhetsinnehavare tecknar egna abonnemang för internet, denna ingår således inte i avgiften.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkering
  P-plats: Ingår i avgiften. Har strömuttag.
 • Beskrivning, parkering
  En parkeringsplats med motorvärmare hör till varje bostadsrätt.
Övrigt
 • Bostadsrätten ligger för uthyrning via Skistar Ab under 2018/2019 och ny ägare är bunden att överta redan bokade veckor och teckna uthyrningsavtal med Skistar AB under den perioden.

  Lägenheten säljs möblerad samt med all utrustning som Skistar kräver för uthyrning i form av köksutrustning etc.
Ekonomi
 • Avgift:
  5 675 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I månadsavgiften ingår vatten, avlopp, sopor, vägavgifter och TV grundutbud alt. marksänd digital TV.
 • Kommentar, månadsavgift
  Hushållsel och värme samt en kollektiv kostnad för motorvärmare debiteras varje lägenhet separat, utöver månadskostnad.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Andel i förening:
  16,89
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Bostadsrättsföreningen Skalshöjden 1.
 • Allmänt
  Fastigheten är belägen i Skalspasset/Vemdalsskalet och består av 10 st lägenheter. Lägenheternas storlek varierar mellan ca 70-153 m2 (BOA) och består av lägenheter med 3-6RoK.

  Balkong eller terrass till alla lägenheter, kamin i lägenheter på 153 kvm. Skidskåp för respektive lägenhet.

  Förening kommer att tecknas innehållande fullvärdes byggnadsförsäkring, kollektivt bostadsrättstillägg, maskin och allrisk försäkring (byggnad), avbrottsförsäkring, ansvarsförsäkring för fastighetsägare och styrelse, rättsskydd, förmögenhetsavbrott och boendeolycksfall. Försäkringen kommer att tecknas i Dina Försäkringar Jämtland Västernorrland.
Området
 • Skalspasset som boendeområde ligger på Vemdalsskalet och bebyggdes 2009. Här har byggts en blandning av fritidshus, bostadsrätter och lägenheter för kommersiell uthyrning. Området ligger granne med Persbacken och för säkerhets skull går en skidled genom området, ned till 6-stolsliften Pass Express och restaurangerna Passet och Anorak. Passet har blivit Skalets andra centrum och naturlig utgångspunkt och tillhåll för skidåkarna. Mitt över gatan ligger 6-stolsliften Väst Express.

  Vemdalen med sina tre skidområden Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö har de senaste åren haft en stark tillväxt som delvis möjliggjorts tack vare stora förbättringar i skidområdet.

  Vemdalsskalet är ett av resmålen i destinationen Vemdalen, som tillsammans med Björnrike och Klövsjö/Storhogna erbjuder 58 nedfarter och 35 liftar på ett och samma skipass. Vemdalsskalet är högt beläget över havet och de snösäkra fjällen erbjuder varierande skidåkning och Vemdalsskalets erbjuder vintertid ett brett spektra av nöjen och god mat. Här finns även skidshop med uthyrning, skidskola, Ica-butik, inredningsbutik och frisör.

  I Vemdalen finns 50 km preparerade längdspår både för klassisk åkning och skate och 18 mil rösade leder på fjällen som passerar mysiga fikastopp.

  Sommartid erbjuds fjällvandring, bad, cykling, kanot, ridning, jakt, varierat fiske och skogen som bjuder på svamp och bär. Närhet till Sonfjällets nationalpark. För den som tycker om golf, finns det möjlighet att välja mellan Hede och en kuperad och utmanande och naturskön 18-hålsbana i Klövsjö.

  Mer info om vad som händer i Vemdalen - alla årstider, besök vemdalen.se
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Klicka här för att börja använda kartan
Närliggande platser & landmärken

 • Vatten
 • 1,25 km
 • 3 min
 • 5 min
 • 21 min
 • Passet
  330 m
  Anorak Restaurang & Bar
  490 m
  Toppen
  1,14 km
  Restaurang Toppen
  1,14 km
  Hovdestugan
  1,43 km
 • Vemdalens skola
  6,84 km
 • Skalspasset/Pass Express
  480 m
  Vemdalsskalet Hotell
  2,12 km
  Vemdalsskalet Skistar Gästserv
  2,27 km
  Vargens Wärdshus
  3,3 km
  Vemdalsskalet Stockåvallen
  4,38 km
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier