Vemdalsskalet Vemdalsporten / Vemdalsskalet / Vemdalen / Härjedalen

Hälften av tomterna sålda på Vemdalsporten

Pris
800 000 kr
Driftkostnad
1 940 kr/år
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastigh.bet
Vemdalens Kyrkby
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning
Läs mer om budgivning

Välkommen till Vemdalsporten. Här ligger tomterna på sluttningen längs längdspåret mot Storhogna, på solsidan med härligt söderläge och fjällutsikt. Det här är ett område för dig som vill ha lite avskildhet och samtidigt ha ett större utbud av nöjen och butiker på lagom promenadavstånd. I omedelbar närhet av området finns längdspår, skoterled och en stor dos skön fjällnatur. Byggrätten tillåter en byggnadsarea på 170 kvm och upp till två lägenheter, säljs med betalda anslutningar för kommunalt vatten och avlopp samt el till tomtgränsen för en boenhet.

Många har redan hittat hit och hälften av tomterna är sålda. Ta kontakt med oss för mer information!

För mer info gå in på:
www.vemdalsporten.se

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 10 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Fakta
Fakta

Beskrivning
Byggnadssätt
 • Vatten:
  Kommunalt vatten
 • Avlopp:
  Kommunalt avlopp
 • Byggrätt, anslutningar mm
  BYGGRÄTT
  Bostäder.
  Största totala byggnadsarean är 170 kvm, varav högst 30 kvm för uthus eller annan byggnad utan bostadsrum. Högst två lägenheter. Minsta fastighetsstorlek är 1 000 kvm.

  Bebyggelsen ska utgå från den lokala byggnadstraditionen med enkla former och taknock parallell med husets långsida. Fasaderna ska vara huvudsakligen av trä och ha dova kulörer. Taken får ha begränsat takutsprång. Takmaterial får inte vara reflekterande. Bostadshus ska uppföras som souterrängvåning där markens naturliga lutning överstigen 25%.

  Byggnader ska placeras minst 4,5 m från tomtgräns.

  Högsta byggnadshöjd för bostadshus är 5,5 meter. Komplementbyggnad får uppföras med högsta byggnadshöjd 3,5 m.

  Tomten säljs med betalda anslutningar för kommunalt vatten och avlopp samt elanslutning för en boenhet till fastighetens tomtgräns.
Ekonomi

 • Taxeringsvärde
  129 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
 • Markvärde:
  129 000 kr
 • Typkod:
  210 Småhusenhet, tomtmark
 • Renhållning och vägavgift (bebyggd tomt 3000 kr/år):
  600 kr/år
 • Vatten och avlopp (obebyggd tomt):
  1 340 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad:
  1 940 kr/år
 • Upplåtelseform:
  Äganderätt
Ekonomi
Taxeringsvärde
129 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
Markvärde :
129 000 kr
Typkod
210 Småhusenhet, tomtmark
Renhållning och vägavgift (bebyggd tomt 3000 kr/år)
600 kr/år
Vatten och avlopp (obebyggd tomt)
1 340 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
1 940 kr/år
Upplåtelseform :
Äganderätt
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Vargen Vemdalsskalet
  1,07 km
  Nya Vargens Fjällanläggning AB
  1,12 km
  Hovde Sportbar och Kök
  1,58 km
  Röningen Värmestuga
  1,59 km
  torgEtt
  1,65 km
 • Mataffärer
  Hjortron
  3,56 km
 • Kommunikationer
  Vemdalsskalet Skistar Gästserv
  1,56 km
  Vemdalsskalet Hotell
  1,61 km
  Storhogna hotell
  5,32 km
  Fjällgården
  5,38 km
  Storhogna vägskäl
  6,45 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Hållplats - Vemdalsskalet Skistar Gästserv
 • 1,56 km
 • 2 min
 • 11 min
 • 20 min
 • Sjö
 • 2,49 km
 • 13 min
 • 36 min
 • 1 tim 10 min
Området

Vemdalsskalet

Vemdalsskalet är det största av resmålen i destinationen Vemdalen, som tillsammans med Björnrike och Klövsjö/Storhogna erbjuder 58 nedfarter och 35 liftar på ett och samma skipass. Mycket nytt boende har byggts och nya områden bebyggs vid barnbackarna och på nya tomtområden mot Ripfjället. Skalets Torg har blivit ett mysigt gångstråk med ett trevligt utbud av nöjen och butiker.

Skidåkning

Skidåkningen på Vemdalsskalet är fördelad på två fjäll och flera moderna expressliftar gör skidåkningen smidig och lättillgänglig. Här finns skidåkning för alla. Vid Skalets Torg ligger barnområdet . Här finns en sittlift speciellt anpassad för barn och nybörjare. I barnområdet finns också knappliftar, ett rullband med tak, flera enkla skidbackar och en pulkabacke. I Vemdalen finns också en Fun Ride med hopp, gupp och velodromer som är byggd för att passa alla. På Vemdalsskalet finns också flera fina längdspår som hänger ihop i långa slingor och även går upp på fjället.

Service och restauranger

Här har man haft en enastående utveckling under ett antal år. Idag samlas butiker, restauranger, frisör, naprapat och bageri runt det mysiga torget. Här ligger också turistinformationen som anordnar happenings på torget vid olika tillfällen. Skistar har sin gästservice här, liksom skidhyra och Concept Store. Sommartid finns spel och tillbehör för en rad olika aktiviteter som lockar fram leklusten hos både stora och små. Under några veckor i juli går sittliften Hovde Express till Hovdetoppen där man kan fika och njuta av storslagen utsikt över nejden. En tipspromenad leder tillbaka ned till Skalets Torg igen. Här ligger också en välsorterad ICA-butik.

Kommunikationer

Känns det långt eller allmänt jobbigt att åka bil till Vemdalen kan du boka en både miljövänlig och smidig resa med tåg till/från järnvägsstationen Röjan/Vemdalen där transferbuss Snöpendeln ansluter för vidare resa till/från Klövsjö, Storhogna, Vemdalsskalet, Vemdalen by och Björnrike. Transfertid 10 – 25 minuter. Tågen går från Malmö via Göteborg och vidare uppåt utan byten. Det går också dagtåg från Stockholm. Tågen går under vintern. Sommartid går inlandsbanan förbi Röjan. Från Cityterminalen i Stockholm och hela vägen till Vemdalen kan du också åka med bussen Härjedalingen som sedan stannar på flera ställen i vårt område. Härjedalingen går hela året. Man kan även flyga till Sveg eller Östersund från Stockholm Arlanda. Snöpendeln går mellan skidanläggningarna dagtid under vintern.

Familjeliv

Vemdalsskalet har alltid haft stort barnfokus när det gäller skidåkningen och allt fler andra vinteraktiviteter för barn dyker upp. Tex barnskoter hos Vemdalen Experience i Vemdalen by, isgocart vid Vemdalens Camping och så klart alla Valleaktiviteter som Skistar har kring barnområdet. Sommaren blir en allt mer välbesökt period på Vemdalsskalet och därför satsar man vidare med nya investeringar. Här har man skapat pumptrack- och shorttrackbanor för cykel, lekplats i närheten av torget, man inventerar övriga cykelleder och skapar äventyrsvandringar för barn.

Fördelar

#Golf
#Barnvänligt
#Bio
#Bussar
#Restauranger
#Gym
#Cykeluthyrning
#Cykelstigar (mtb)
#Fiske
#Caféer
#Skidspår
#Sport och friluftsliv

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn