Västansjö 303 / Ytterhogdal / Härjedalen

Äldre charm med strandtomt

Slutpris
460 000 kr
Boarea
118 kvm
Driftkostnad
9 535 kr/år
Totalareal
1 670 kvm
Rum
5 rum (2-4 sovrum)
Såld
2019-10-01
Bostaden är såld!

Denna fritidshus på västansjö såldes av oss 2019-10-01. Se alla våra försäljningar i Ytterhogdal samt även på västansjö

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Ytterhogdal är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Får vi lov att presentera drömmarnas hus med strandtomt på en udde i Kyrksjön! Huset är byggt på 30-talet och har inte genomgått någon större moderniserande renovering . Däremot har man kärleksfullt och noggrant underhållit det så att det idag har en otroligt fräsch äldre charm. Här finns stora, vackra originalfönster, platsbyggt skåp i köket, stor sal och stor kammare, två stora sovrum och en sovalkov. På entréplan finns en wc och handfat finns i två av de andra rummen. I källaren finns potential att inreda ett modernt badrum/relax/tvättstuga som kanske är det man kan sakna idag. Huset ligger vackert på en udde i Kyrksjön/Ljusnan och möjlighet till brygga vid vattnet finns. Det är gångavstånd till matbutiken, närmaste golfbana finns inom fyra mil och två till finns på sju-nio mils avstånd och inom räckhåll finns både Vemdalens och Lofsdalens skidanläggningar. Skoterled finns alldeles intill huset och i området finns fantastiska isar på vintern för fiske.

Det här är huscharm på hög nivå och du bör boka en visning, se det med egna ögon och känna på känslan. Så länge kan du titta in i vårt bildspel och se vår VR-visning! Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Ytterhogdal

Ytterhogdal är Hogdalsbygdens centralort och har lite drygt 500 invånare. Ytterhogdal ligger i Hälsingland men hör till Härjedalens Kommun.

Historia

Ytterhogdalskyrka ligger vackert på ett näs omgiven av vatten. För 800 år sedan, på samma plats, byggdes den första stenkyrkan vid det som då var gränsen till Norge Fram till 1645 delades bygden av riksgränsen, som skilde det svenska Ytterhogdal från det norska Överhogdal. Området här började bebyggas under tidig medeltid och Ytterhogdal är det största samhället i Hogdalsbygden.

Fritid och service

Här finns storslagen natur utmed den slingrande ån Hoan som går genom samhället. Här finns berg, naturreservat, ängar, insjöar och härliga skogsmiljöer som ligger alldeles runt knuten. Här finns fantastiska bärrika skogar, jakt och fiske. Med andra ord ett rikt friluftsliv! I Ytterhogdal finns en Ica-butik, fik, bio, en hel del hantverkare och egna företagare, bensinmack, ett par restauranger och inte minst en stark fotbollstradition och ett bra lag som spelar i div 2 och vars matcher lockar hogdalspublik. Ett välutrustat gym finns i byn. I Ytterhogdal byggdes fibernätet ut under sommaren 2014.

Kommunikationer

Till Ytterhogdal går länstrafiken med bussar. Till Sveg är det drygt 4 mil och där har man tillgång till både flyg och tågförbindelser.

Familjeliv

2016-2017 renoverades skolan. Med moderna lokaler anpassade för nutidens undervisning och den bästa tekniken är Ytterhogdals skola utformad för lärande av högsta klass. Även på små orter bedrivs undervisning av stora mått; Ytterhogdals skola är ett bevis på det. Idag går 30 barn i skolan från F-årskurs 6. Skolan, förskolan, ett lokalt kommunkontor och biblioteket finns i samma lokaler. Det skapar möten mellan elever och bybor i alla åldrar.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.