Denna bostad är ett skyddat köp
Läs mer om fördelarna

Sjögärdsgatan 36 / Nyhem / Nässjö

Karaktärsfull villa i egen stil och arkitektur!

Utgångspris
2 050 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea/biarea
213/125 kvm
Driftkostnad
49 818 kr/år
Tomtarea
646 kvm
Rum
7 rum (5-6 sovrum)
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

Nu ges möjlighet att förvärva en spännande fastighet, med boningshus från 30-talet i två plan och källare samt vidbyggt garage. Strategiskt beläget i Nyhems villakvarter, med närhet till centrum och på stenkasts avstånd den trivsamma strandpromenaden utmed Ingsbergssjön. Här ges den stora familjen gott om utrymmen med en boyta på hela 213 kvm fördelat över sju rum och kök varav fem sovrum. Möjlighet och alternativ finns också efter vissa ändringar att återskapa den ursprungliga tvåfamiljsvillan med separerade lägenheter för uthyrning eller generationsboende. Därtill tillkommande biarea med källare av flertalet smarta och praktiska utrymmen. I övrigt erbjuds eleganta duschrum med exklusiva materialval och skön golvvärme på vardera boningsplan. Av ett funktionellt och praktiskt Myresjökök från 2006 i massiv ek med genomtänkta detaljlösningar förenklas vardagen. Uppvärmning sker från flera energikällor med värmepump vatten/luft och när väl kylan slår till stöder man till med pelletseldning och luftvärmepumpar. Här visas upp många inbjudande och vackra detaljer med bland annat blyinfattade fönster, bröstningar, platsbyggda garderober, murade spisar, fransk balkong och mycket mera. I övrigt en lättskött trädgård med rena grönytor och inslag av trädgårdsväxter som pryder trivsamt. Det möjliga framtida boendet måste upplevas på plats. Varmt välkommen på visning!

Bilder
Sponsrade länkar
Tvåplansvilla med källare och vidbyggt garage, hela 213 kvm boarea och 125 kvm biarea
Stora möjligheter från tidigare tvåfamiljsvilla med vissa justeringar, går att göra till två lägenheter alternativt generationsboende
Ståndsmässigt boende! Strategiskt beläget med delvis utsikt över Ingsbergssjön.
Inbjudande hall i anslutning till kök. Härifrån nås källarplan och trappa som leder till övre plan
Tambur med vackert handmålat tak med fina listningar och blyinfattade fönster.
Handmålat tak med stilfullt mönster i tambur
Vardagsrum med vacker öppen spis i blickfånget med spisinsats "Roslagsspisen" (ej godkänd för eldning)
Vardagsrum på entréplan
Storslaget vardagsrum på entréplan
Tillbyggnad från år 1962 i vardagsrum på entréplan. Stora glaspartier med självrengörande specialglas
Del av vardagsrum med blyinfattade glas i dubbla altandörrar
Sovrum 1 med elegant ekparkett på golv och bröstning på väggar. Utgång till altan i söderläge
Visa alla 45 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall/tambur (Entréplan)
  Murad trappa till huvudentré med entrédörr och små fönster för extra ljusinsläpp till hall. Golv med ljus klinker tillsammans med grå bröstning och vitmålad vävtapet på väggar. God plats för överdragskläder. Hall övergår till tambur med vacker ekparkett på golv och målade väggar i behaglig ljusgrönt. Lägg märke till detaljarbetet av det handmålade taket i kombination av vackra listningar. Dessutom dekorativt blyinfattat fönster som skapar ljus och rymd till tamburen.
 • Vardagsrum (Entréplan)
  Praktfullt vardagsrum med utförd tillbyggnad år 1962. Från stora glaspartier med självrengörande specialglas i västerläge skapas ljus och rymd till rummet. Gedigen åldrande ekparkett på golv i kombination med vitmålad bröstning och vitmålade väggar. Dubbel helglasad altandörr med insynsskyddande glas med blyinfattning. Massiva fönsterbrädor i mörkmelerad marmor ovan skyddande elementlådor. Ståtlig öppen spis med spisinsats "Roslagsspisen" ( Ej besiktigad efter montering).
 • Serveringsrum (Entréplan)
  Genomgångsrum med laminat på golv tillsammans med ljus tapet på väggar. Platsbyggda serverings- och förvaringsskåp för bra förvaring.
 • Sovrum 1 (Entréplan)
  Ekparkett på golv och vitmålad strukturtapet på väggar med behagligt mönster av lövad bård mot tak. Platsbyggda garderober med överskåp från tidigare "Ruthers inredningar". Härifrån nås stor avskild altan i söderläge via dubbla altandörrar.
 • Duschrum (Entréplan)
  Elegant helkaklat duschrum med melerad marmor på golv och väggar vackert enhetligt tillsammans med skön vattenburen golvvärme. Stort handfat och wc från "Sphinx" i exklusivt utförande. Avskilt duschutrymme med skyddande glasväggar "Emmaboda securit". Infällda spotlights i tak för nyanserat ljus. Från stor inbyggd spegel i vägg samt insynsskyddande dubbelfönster skapas extra rymd och ljus till duschrummet.
 • Kök (Entréplan)
  Stilfullt och funktionellt Myresjökök i massiv ek. Ett välplanerat klasskök med smarta detaljlösningar för en väl fungerande vardag. Skåpstommar med över- och underskåp i kombination med släta skåpluckor och lådfronter med mjuk fasad kant som fin detalj. Bra avlastnings- och arbetsytor med köksbänk och köksö på mörk exklusiv marmorskiva. Köksö har infälld induktionshäll med "Futurum" köksfläkt ovan i rostfri kåpa och glasskydd. Praktisk rostfri diskbänk med dubbla hoar samt skydd av mörk mosaik på vägg framför. Golv har matchande mörk klinker med skön vattenburen golvvärme tillsammans med målade väggar i nyanserat grått. Ingång till skafferi för extra bra förvaring. Kyl- och frysskåp "Side by side" med inbyggd ismaskin. Dessutom finns inbyggd varmluftsugn och mikrovågsugn samt genomtänkt uppbyggd diskmaskin för bra arbetshöjd. Tak har infällda spotlights med "led" för trivsam belysning. Härifrån nås uteplats med plattsättning via dubbel altandörr i österläge med skön värmande morgonsol.
 • Hall/tambur (Övre plan)
  Hall med tidsenligt bevarat trägolv tillsammans med grå bröstning samt vitmålade väggar. Trivsamt ljusinsläpp från fönster i norrläge. Härifrån nås stort oinrett vindsutrymme för god förvaring. Vindsplanet har ett avskilt inrett gäst-/ tonårsrum med något underhållsbehov. Hall övergår i tambur med genomgående trägolv och ljus tapet med bård mot tak. Vackert blyinfattat fönster skapar extra elegans till tamburen. Här finns också stor platsbyggd garderob med skjutbara spegeldörrar för bra klädförvaring.
 • Sovrum 2 (Övre plan)
  Ljus laminat på golv tillsammans med målad vävtapet på väggar. Via fönster i två väderstreck skapas ljus och rymd till rummet. Här finns också två garderober för bra förvaring.
 • Allrum (Övre plan)
  Ljust och luftigt allrum med stora fönsterpartier i västerläge. Härifrån har Ni slående utsikt över delar av Ingsbergssjön. Trägolv som beklädnad med ljus tapet på väggar. Enhetlig ståtlig murad öppen spis i samma utförande som vardagsrum på entréplan, men utan spisinsats (skorsten ej provtryckt och brandskyddskontrollerad). I allrummet har tak och väggar tilläggsisolerats.
 • Sovrum 3 (Övre plan)
  Rymligt sovrum med stavparkett på golv och vit strukturtapet samt röd fondtapet på väggar. Fönster i två väderstreck för extra ljus och rymd. Platsbyggd garderob för god förvaring med skjutbara spegeldörrar. Rummet avdelas mot allrum med praktiska inbyggda skjutdörrar med dekorativt glas.
 • Serveringsrum (Övre plan)
  Mörk trestavs laminat på golv och stilfull randig tapet i mjuka färgtoner på väggar. Även här finns platsbyggda serverings- och förvaringsskåp med utdragbar träskiva.
 • Sovrum 4 (Övre plan)
  Mörk parkett på golv med ljus bröstning och ljus tapet på väggar. Fönster i söderläge och fransk balkong i österläge med dubbla balkongdörrar. Gedigna platsbyggda garderober från Ruthers inredningar för utmärkt klädförvaring.
 • Duschrum (Övre plan)
  Exklusivt helkaklat duschrum med ljus melerad marmor kombinerat med mörk stilfull längsgående fris på golv och vattenburen golvvärme. Väggar matchar med vitt kakel och fasad kant för elegant helhet. Vägghängd möbel från Svedbergs med marmorerad laminat och handfat i ett, samt spegelskåp med belysning ovan. Via stort frostat fönster skapas ljus och rymd. Här finns också inbyggd spegel strategiskt placerad. Avskilt duschutrymme med ljus mosaik på golv samt separat utrymme och ingång till wc.
 • Sovrum 5 (Övre plan)
  Avskilt sovrum med ljus laminat på golv i kombination med ljusblå strukturtapet på väggar. Fönster i österläge samt bra förvaring med två dubbla garderober.
 • Oinredd källare (Källarplan)
  Källarplanet består av hobbyrum som kan utvecklas till exempelvis aktivitets- och träningsrum. I hobbyrummet finns dessutom två matkällare. I övrigt finns separat tvättstuga med uppbyggd tvättmaskin och torktumlare i praktisk arbetshöjd samt tvättbänk med grovvask. Vidare finns kombinerat pannrum och torkrum samt ytterligare förrådsutrymme med två kvarvarande enkubiks oljetankar. I övrigt finns pelletsförråd där påfyllnad kan ske från bulkbil, utan större fysisk ansträngning.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  213 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Biarea
  125 kvm
 • Rum
  7 (5-6 sovrum)
 • Fastighetsbeteckning
  NÄSSJÖ ÖVRE SJÖGÄRDET 6
 • Tillträde
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Byggnadstyp
  2-plan med källare
 • Byggnadsår
  1933
 • Kommentar, byggnad
  Uppvärmning sker från flera energikällor av kombinationspanna "CTC 1100" med pelletsbrännare och elpatron , vämepump luft/vatten "InVest LVE06", samt två värmepumpar luft/luft "Cito DC inverter RA-1829SVXU" och "Argo AW309HLE".
 • Om-/tillbyggnadsår
  1962
 • Standardpoäng
  32
 • Grund
  Källare
 • Stomme
  Trä
 • Bjälklag
  Gjutna bjälklag i duschrum på entré- och övre plan, trä i övrigt
 • Fasad
  Puts
 • Takbeklädnad
  Betongpannor
 • Utv plåtarbeten
  Delvis koppar och galvaniserad plåt
 • Fönster
  2-glas och 3-glasfönster. Vardagsrums stora glaspartier har ett specialglas som är självrengörande.
 • Ventilation
  Självdrag
 • Skorstenstyp
  Murad skorsten med plåtinklädnad ovan yttertak
 • Kommentar, skorsten
  Skorsten ej provtryckt och brandskyddskontrollerad.
 • Vatten
  Kommunalt vatten året om
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Uppvärmning
  Kombinationspanna med pelletsbrännare och elpatron, värmepump luft/vatten och två värmepumpar luft/luft
 • Huvudsäkringar
  20 A
 • Jordat eller ojordat
  Delvis jordat
 • Allmän information
  Utförd tillbyggnad år 1962 avser utbyggnad av vardagsrum i entréplan med stora glaspartier av självrengörande specialglas i västerläge. Se dokument på granskad och godkänd tillbyggnad från Nässjö Stads Byggnadsnämnd under dokument och länkar.
Energideklaration
 • Energiklass
 • Energiprestanda
  124 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2018-09-26
 • Besiktningsman
  Robert Hast, Independia Group AB
 • Beskrivning
  Se upprättad energideklaration under dokument och länkar.
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Indragen fiber med "Telia öppen fiber". Utifrån behov och önskemål kan abonnemang tecknas från olika leverantörer som är anslutna till "Telia öppen fiber".
Uteplats
 • Beskrivning, uteplats
  Stor avskild och öppen altan med inramande bröstning och skyddande plasttak utmed hel gavelsida i söderläge som nås både via sovrum och vardagsrum.
  Dessutom uteplats i österläge med direkt utgång från kök.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Övriga byggnader
  Vidbyggt friliggande garage med fjärrstyrd garageport med en bilplats.
 • Beskrivning, parkering
  Asfalterad garageinfart med upp till fyra parkeringsplatser plus en garageplats.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  646 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Inskrivna servitut och övriga gravationer
  Nyttjanderätt ledning
 • Planbestämmelser
  Nedre Skansen, gärdesgården, övre Sjögärdet m m i Nässjö, Stadsplan (Beslutsdatum: 19290913)
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  1 190 000 kr (Fastställt avseende år 2015)
 • Byggnadsvärde
  958 000 kr
 • Markvärde
  232 000 kr
 • Typkod
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår
  1933
 • Försäkring
  3 100 kr/år
 • Vatten och avlopp
  5 776 kr/år
 • Renhållning
  2 001 kr/år
 • Sotning
  400 kr/år
 • Elkostnad
  25 541 kr/år
 • Pellets (cirka 5 ton)
  13 000 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad
  49 818 kr/år
 • Beskrivning av kostnader
  I angiven elkostnad ingår hushållsel och del av uppvärmning. Driftskostnader varierar för olika hushåll exempelvis beroende på antalet boende och konsumtionsmönster.
 • Antal personer i hushållet
  2
 • Försäkring
  Länsförsäkringar
 • Fastighetsskatt
  7 812 kr/år
 • Upplåtelseform
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 5 pantbrev om totalt 570 000 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Sponsrade länkar
Denna bostad är ett skyddat köp
Läs mer om fördelarna

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?

Prova vår smarta tjänst
Värderindikatorn

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier
  }