Grisbäck 320

Grisbäck 320

Slutpris

2 090 000 kr


Grisbäck— Bergkvara— Torsås

Grisbäck 320


Slutpris
2 090 000 kr

Grisbäck— Bergkvara— Torsås

Fint belägen gård med närhet till havet!

Välkommen till Grisbäck 320!
Avstyckad tidigare Kungsgård med anor som sträcker sig tillbaka till 1600-talet och som lika länge har varit i en och samma släkts ägor. Här sitter historien i båda marken och i väggarna på de olika byggnader som ligger på gården.
Mangårdsbyggnaden är stor och pampig på hela 220 kvm, när byggnaden är uppförd är svårt att säga, men kartor från 1821 visar att det stod en byggnad på samma plats redan då. 1949 byggdes huset till och fick dess nuvarande form, en omfattande renovering av inomhusmiljöerna gjordes i samband med det, husets skick och standard är till stora delar från renoveringsåret. Den ursprungliga delen har fortfarande den karaktäristiska Södermöreknuten.

Här välkomnas du in på den stora gårdsplanen med den L-formade ladan.
Via den lilla stigen förbi fruktträdet som växer intill kommer du fram till det pampiga boningshuset. Uppför trappan och in i groventré med praktisk avhängning för ytterkläderna.
Vidare in i ett rymligt och härligt u-format kök, där köksön vetter mot delen där matbord och stolar lätt placeras. Viss modernisering av köket behövs men här finns också charmiga detaljer som äldre handtag, järnspis, ett stor skafferi som man går in i och en fin skäppahylla. Från köket går en av två trappor till övervåningen.
I anslutning till köket finns en fin serveringsgång med bänkskåp och överskåp för förvaring. Här finns också trappan ner till källaren.
Vardagsrum med fint ljusinsläpp, heltäckningsmatta på golvet och en vacker öppen eldstad. Här får man plats med en större soffgrupp och matbord om så önskas. Om man inte vill placera ett pampigt matbord i salen som ligger mittemot, här med fin fiskbensparkett på golvet och vita väggar.
På entréplan finns även ett rymligt kontor och en stor fin hall med fönsterpartier som adderar både ljus och charm. Från hallen leder den andra trappan upp till övervåningen.

På övre plan möts du av en möblerbar hall med fint ljusinsläpp. Ett stort rum med härlig utsikt och som badar i ljus. Varför inte göra detta till ett stort sovrum med kanske en walk in closet? Här är det bara fantasin som sätter gränser.
På övre plan finns också tre sovrum till med garderober som erbjuder gott om förvaring. Ett rymligt badrum med våtrumsmatta, utrustat med toalett, tvättställ och dusch med praktiska glasdörrar som du lätt fäller in mot väggen för att få ett större badrum.

Det är källare under hela huset, det här är en grovkällare med utrymmen för lagring av mat, pannrum, tvättrum, förråd och garage.
Stort vindsutrymme med trappa upp från övervåningen. Här är det snedtak med ståhöjd i mitten, gott om utrymme att använda som förråd. Golv är det över hela vinden.

Stor och härlig gårdsplan som ramas in av bostadshuset, gästhus och de två ladugårdsbyggnaderna, mitt på gården står det lilla lekhuset i form av ett lusthus. Trädgården i anslutning till huset är grön och lummig med naturligt insynsskydd av uppväxta buskar. Bortom ladugårdsbyggnaden breder fastigheten ut sig med ytterligare grönyta och en planterad äppellund. Från denna del av fastigheten skymtar du även ner till havet.
Gästhuset består av ett vardagsrum, sovrum, badrum och kök. Perfekt för övernattande gäster eller att hyra ut.
Det finns två ladugårdsbyggnader, den stora L-formade ladan där det i den ena delen är garage och förvaring, i mitten-sektionen är det inrett med spiltor vilket vittnar om tidigare djurhållning. Delen som ligger i vinkel är det som tidigare var häststallet, taket har dessvärre börjat ramla in på denna delen och rekommendationen är att riva.
Den andra ladugårdsbyggnaden inrymmer även det en garage-del med verkstad och den andra delen har nyttjats för grisar.
Bakom den stora ladugårdsbyggnaden har du en maskinhall.
På den södra delen av fastigheten finner du en tidigare statarstuga. Här har det påbörjats en renovering med utbyggnad, byggmaterial finns för den som vill färdigställa.

Med en kort promenad från bostaden tar du dig ner till Kalmarsund.
På behagligt avstånd har du flera fina badplatser längs med kusten och inne i Bergkvara finns bl.a. mataffär, matställen, bygghandel, förskola, skola, paddelbana, minigolf och goda kommunikationer till både Kalmar och Karlskrona. För den golfintresserade är det nära till både populära Möre GK och skärgårdsbanan Trummenäs GK.

Varmt välkommen att boka in dig på visning!


Boarea
220 kvm
Tomtarea
16 583 kvm
Rum
7 rum (4 sovrum)
Såld
2023-10-23

Mäklarhuset Kalmar/Torsås

Denna villa på Grisbäck såldes av oss 2023-10-23. Se alla våra försäljningar i Bergkvara samt även på Grisbäck.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.