Djursviksvägen 50

Djursviksvägen 50

Slutpris

450 000 kr


Djursvik— Söderåkra— Torsås

Djursviksvägen 50


Slutpris
450 000 kr

Djursvik— Söderåkra— Torsås

Charmigt torp i Djursvik!

Det här är en möjlighet att bli ägare till en del av Djursviks historia med detta charmiga och karaktäristiska torp, även känt som Lillhem.
Torpet är varsamt renoverat och omhändertaget, allt för att bibehålla dess äldre charm och karaktär.
Idag är det inrett med en storstuga, kammare och ett rum tänkt att kunna vara ett kök. Badrum med toalett och dusch har funnits med i planerna för torpet.

Enligt uppdaterad uppgift från Torsås kommun och Torsnet 2023-08-21 är det bekräftat att kommunalt VA är anslutet till fastigheten men ej ännu indraget.

En pågående tillbyggnation övertas av nya ägaren till torpet. Beviljat bygglov för tillbyggnaden finns och färdigställande tiden är 2026. Då byggnaden är klassad som särskillt värdefullt har samråd även skett med Länsmuseumet i samband med påbörjandet av renoveringen, för att säkerhetsställa att tillbyggnaden görs i samma manér som befintliga byggnad och att torpets historiska karaktär bevaras i processen. En fortsatt dialog med Länsmuseumet i samband med färdigställandet är att rekommendera.

Byggnaden får inte tas i besittning innan dess att byggnationen färdigställs och anmälts till kommunen.

I Djursvik erbjuds du en riktig idyll med mysiga promenadstråk, närhet till havet med barnvänlig badplats samt flera båtplatser.
Ca 3 km bort finns samhället Söderåkra som erbjuder mataffär, frisör, vitvarubutik, hälsocentral, pizzeria, golfbana och simhall. I Söderåkra finns även förskola och skola F-6.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och för att boka in dig på visning!


Boarea
38.6 kvm
Tomtarea
590 kvm
Rum
2 rum (1 sovrum)
Såld
2023-09-04

Mäklarhuset Kalmar/Torsås

Denna villa på Djursviksvägen såldes av oss 2023-09-04. Se alla våra försäljningar i Söderåkra samt även på Djursviksvägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.