Göddabo Rosatorpet 106

Göddabo Rosatorpet 106

Slutpris

1 800 000 kr


Göddabo— Söderåkra— Torsås

Göddabo Rosatorpet 106


Slutpris
1 800 000 kr

Göddabo— Söderåkra— Torsås

Idylliskt röd stuga med vita knutar!

Välkommen till Göddabo Rosatorpet 106!

Söker du ett hem som bjuder på både charm, karaktär och med massa historia bakom sig.
Denna idylliska röda stugan med vita knutar är ett gammalt båtsmanstorp med anor från 1800-talet. Båtsmanstorpens historia sträcker sig så långt tillbaka i tiden som på 1600-talet och var ett sätt för den svenska flottan att ständigt ha sjömän i beredskap som kunde kallas in med kort varsel. Historien gör gällande att det på 1800-talet var en sjöman vid namn Ros som blev tilldelad torpet för sin tjänstgöring i flottan. Det var efter Ros som namnet Rosatorpet kom till. Under senare delen av 90-talet byggdes torpet till och fick sin nuvarande utformning och blev samtidigt mer anpassat för året om boende.
Sjöman behöver du inte längre vara för att bosätta dig i ett Båtsmanstorp, Rosatorpet står nu tillgängligt för nästa ägare som vill ta vid och skapa sin egna historia på denna plats.

Du välkomnas in en stor och möblerbar hall som går i ljusa toner i anslutning finns en garderob som skänker gott om förvaring. Från hallen når du bostadens väl tilltagna badrum. Helkaklat med duschkabin, toalett, tvättställ, en rymlig garderob, tvättmaskin och gott om bänkyta.
Rakt fram från hallen kommer du in i bostadens kök och det första du möts av är den vackra järnspisen. Här erbjuds du gott om arbetsytor i det ljusa köket och det är utrustat med allt du behöver i matlagningsväg.
Vid fönstret med utsikt ut över uthusen har du plats för ett mindre matbord.
I anslutning till köket finns ett ljust matrum med synliga bjälkar i taket, ljusinsläpp från två håll och med en utgång till verandan på framsidan. Vidare når du vardagsrummet med generösa ytor och en vacker eldstad som fångar ögat.
Från hallen leder trappan upp till övervåningen och det första man möts av är ett stort öppet allrum med fönster längs ena väggen. Här har du vacker vy ut över trädgården. På övre plan finns även en toalett, samt två sovrum.

Här bor du i lugna och rogivande omgivningar med naturen in på knuten. Vacker gärdesgård och en trädgård som erbjuder äpplen och vinbär.
På tomten finns ett garage samt en uthuslänga uppdelat i tre större utrymmen. Samt ett förråd och ett utedass.
Förutom den mysiga trädgårdstomten finns här också skogsmark med möjlighet att avverka träd både för eget bruk men också för att sälja vidare. Ca 2HA utgörs av uppvuxen skog medan resterande 3HA är ungträd som behöver växa till sig något än.

På kort avstånd med bil har du samhället Påryd, I Påryd finner du bl.a. mataffär, förskola, skola och pizzeria.
Även Torsås där du erbjuds full service med livsmedelsbutik, vårdcentral och postservice bland annat.

Varmt välkommen med ditt intresse och för att boka in dig på visning


Boarea/biarea
96/5 kvm
Driftkostnad
17 000 kr/år
Tomtarea
5.6640 ha
Rum
5 rum (2 sovrum)
Fastigh.bet
TORSÅS GÖDDABO 1:9
Objekttyp
Avstyckad gård
Såld
2023-08-17

Mäklarhuset Kalmar/Torsås

Denna gård på Göddabo Rosatorpet såldes av oss 2023-08-17. Se alla våra försäljningar i Söderåkra samt även på Göddabo Rosatorpet.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.