Ålgränd 6

Ålgränd 6

Slutpris

2 550 000 kr


Centrum— Oskarshamn

Ålgränd 6


Slutpris
2 550 000 kr

Centrum— Oskarshamn

Oskarshamns tredje äldsta hus!

Nu har vi äran att presentera en unik möjlighet att förvärva denna ” Lotta på Bråkmakargatan idyll” mitt i Centrala delarna i Oskarshamn. Denna villa går tillbaka ända till 1738! Ja du läste rätt, detta är en av Oskarshamns äldsta byggnader som nu är till salu. Nu har ni möjligheten att förvärva ett historiskt välbevarat hus mitt i vår stadskärna. Via biblioteket så har man hittat att det ska vara Oskarshamns tredje äldsta hus! Tack vare ålder på huset så är takhöjden strax under 190 cm vilket innebär att den taxerade boytan är knappa 8 kvm. Men med vardagsrummets utbyggnad 2004 och en arealmätning av föregående ägare så är en mer korrekt boytan ca 33 kvm och en biyta på ca 82 kvm.
Till fastigheten har du en förrådslänga med bastu och stort förråd, du har även ett gästhus/tonåringsrum/kontor där det nu finns ett sovrum ett eget badrum perfekt för när du har besök eller vill jobba hemifrån ostört samt påbyggd trädgårdsbod för extra förvaring.
Det välskötta huset och fastigheten har många unika guldkorn, några av dem är punchverandan, att sitta här på kvällskvisten och avnjuta en valfri dryck är verkligen livskvalité. En annan att bara kunna gå ut till baksidan utan någon direkt insyn och sätta sig i spabadet ostört efter en värmande stund i bastun.
Villan ligger på en lugn och avskild gata med bara enstaka minut till allt som centrala Oskarshamn har att erbjuda.
Vill du bo i ett hus med otrolig charm och karaktär? Gillar du byggnadsvård och historia? Då finns det inget att tveka på för att förvärva detta otroligt fina lilla hus!

Välkommen att anmäla din plats till visningen!


Boarea/biarea
ca 33/82 kvm
Driftkostnad
28 416 kr/år
Tomtarea
360 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2022-06-17

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.