Nybrovägen 34

Nybrovägen 34

Slutpris

650 000 kr


Fröseke— Uppvidinge

Nybrovägen 34


Slutpris
650 000 kr

Fröseke— Uppvidinge

I Fröseke ligger denna trevliga 20 talsvilla. Stor tomt med, rejält garage med förråd, ett uthus med förvaringsmöjligheter som det ryktas om att det har vart ett bageri i. Bakugnen finns kvar...
Vid huvudentrén har man anslutit en enklare byggnad troligtvis för att ta sköta sina planteringar. Denna går enkelt att ta bort om så önskas. I dagsläget kommer man in via den stora altanen som ligger i västerläge. Vid denna ingången finns en liten wc, trappen upp till andra våningen och man tar sig även vidare in i köket. Det är ett äldre kök men som har sin charm. Från köket tar man sig vidare in i det stora vardagsrummet som en gång troligtvis har vart avdelat i matrum/vardagsrum. Idag är det helt öppet och ger gott om plats för umgänge. Gedigna brädgolv, en järnkamin som värmer och stora fönster som ger ett trivsamt ljusinsläpp. Vidare finns en riktigt stor hall i anslutning till husets huvudentré.
En trappa upp. Här kommer man till en hall med en hederlig kakelugn, ett badrum, tre sovrum med en liten koja infälld ovan trappen. Ett utrymme som lämpar sig till ett kontor eller hobbyverksamhet. Här finns även en balkong i söderläge.
Huset står på en stabil stenlagd grund och samma rustika stenar följer ner till den lilla källaren där husets el/pelletspanna är placerad.

På promenadavstånd finns en liten matbutik samt Uvasjön som erbjuder både fiske och en vacker badplats med bryggor och grillplats. Fina promenadstråk finns längs sjön och Alsterån för dig som vill ha en skön naturupplevelse. I utkanten av byn finns naturreservatet Hinkaryd med en vandringsled genom förtrollande urskog. Fröseke är ett forna brukssamhälle där man fortfarande kan beskåda minnen av Kronofors glasbruk och spegelfabrikerna. Här har det också tillverkats möbler under många år och denna verksamhet bedrivs i viss mån fortfarande. Fröseke som är beläget mitt i glasriket har ca 150 invånare och i hela Frösekebygden bor det omkring 350 invånare. Fröseke är en levande by med ett aktivt föreningsliv med flera årliga tillställningar. Vissa av dessa tillställningar hålls i Uvaparken och i Folkets hus med naturskönt läge intill Uvasjön. Strax utanför Fröseke ligger Nylund där det årligen hålls ett mycket uppskattat midsommarfirande på traditionellt vis.


Boarea/biarea
115/19 kvm
Driftkostnad
51 559 kr/år
Tomtarea
1 637 kvm
Rum
6 rum (3 sovrum)
Såld
2024-05-28

Mäklarhuset Nybro

Denna villa på Nybrovägen såldes av oss 2024-05-28. Se alla våra försäljningar i Fröseke samt även på Nybrovägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.