Montörgatan - lgh - 39 / Österplan / Örebro / Nyproduktion

CITYNÄRA UTSIKTER OCH SKÖNA TAKTERRASSER

Brf Österäng
Pris
3 760 000 kr
Boarea
102 kvm
Avgift
5 812 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
2 av 11 (Hiss finns)
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse

Österport är de nya stadskvarteren intill stadsdelen Öster. Nyproducerad lägenhet 4 rok fördelad på 102 kvm. Rymlig sällskapsyta mitt i lägenheten med kök/vardagsrum på 45 kvm och utgång till två rymliga balkonger 17 kvm och 13 kvm i söder läge. Praktiskt med två bad-/duschrum/wc. Goda förvaringsmöjligheter i klädkammare, garderober och separat lägenhetsförråd. Preliminär inflyttning tredje kvartalet 2022.

De nya kvarteren kommer bli levande, gröna och stadsmässiga. Mitt i planeras en park som ska kantas av caféer, restauranger och kvartersgårdar. I nära anslutning ligger stadens parker och lummiga trädgårdar. Med centrala Örebro som granne samt universitetet och Hjälmarens naturreservat i nära anslutning bor du med närhet till allt du behöver.

Vår första etapp brf Österäng planeras i den södra delen av området. 68 bostadsrätter med 1 - 5 rok med välutvecklade öppna planlösningar med generösa balkonger. Inredningen är utvald med omsorg och består av gedigna och hållbara material. På de två takterrasserna, på våning sju och tio, kan du njuta av sol och fantastik utsikt över Örebros takåsar. Huset erbjuder också gemensamhetslokal, gästlägenhet och tvättstuga, P-platser finns i p-hus intill.

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för ett informationsmöte!

Bilder
Sponsrade länkar
Rymliga balkonger
I föreningen finns två gemensamma takterrasser
Illustrationsbild kök
Illustrationsbild vardagsrum
Illustrationsbild duschrum
Illustrationsbild sovrum
Närhet till parker och grönområden
Närhet till Stadsparken
Örebro slott
Citynära läge
Citynära läge
Citynära läge
Citynära läge
Närhet till fina strövområden
Närhet till Behrn arena
Visa alla 17 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Beskrivning av samtliga rum
  ENTRÉ/HALL - Klinker i entré, matt 3-stavig ljus ekparkett, golvsockel vit, målade väggar, målat tak, styckegarderob eller skjutdörrsgarderob, kapphylla. Placering enligt ritning.

  WC - Klinker på golv, kakel på väggar, målat tak, belysning i tak, spegelskåp med belysning och handfat med kommod, toalettstol. Placering enligt ritning.

  KÖK - Matt 3-stavig ljus ekparkett, golvsockel vit, målade väggar, målat tak, takbelysning, släta skåpsluckor med dämpning, fullutdragslådor i underskåp med dämpning, underlimmad rostfri ho, laminatbänkskiva, infälld induktionshäll, spiskåpa, varmluftsugn och mikro inbyggda i högskåp, integrerad diskmaskin, kyl och frys, kombinerad kyl/frys, mikro i väggskåp samt ugn under häll i mindre lägenheter. Placering enligt ritning.

  SOVRUM - Matt 3-stavig ljus ekparkett, golvsockel vit, målade väggar, målat tak, styckegarderob eller skjutdörrsgarderob enligt ritning.

  BADRUM - Klinker på golv, kakel på väggar, målat tak, belysning i tak, spegelskåp med belysning; tvättställ med kommod, toalettstol, duschhörn med glasdörrar eller badkar, handdukstork, tvättmaskin, torktumlare, laminatbänkskiva och väggskåp. Kombimaskin tvätt/tork i mindre lägenheter. Placering enligt ritning.

  WC/DUSCH - Klinker på golv, kakel på väggar, målat tak, belysning i tak, spegelskåp med belysning och handfat med kommod, toalettstol, duschhörn med glasdörrar. Placering enligt ritning.

  VARDAGSRUM - Matt 3-stavig ljus ekparkett, golvsockel vit, målade väggar, målat tak

  KLÄDKAMMARE - Matt 3-stavig ljus ekparkett, golvsockel vit, målade väggar, målat tak, sparringskenor på bärlist med hyllplan och klädstång.

  ÖVRIGT - Lägenhetsytterdörr säkerhetsklassad, försedd med titthål och ringklocka, innerdörrar släta vita med trycke av matt krom, fönster i trä/ aluminium med isolerglas, karmar i vitmålat trä, fönsterbänk i natursten.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  102 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  4 (3 sovrum)
 • Våning:
  2 av 11
Byggnadssätt
 • Kommentar, byggnad
  STOMME Bärande stomme av betong.
  YTTERVÄGGAR Utfackningsväggar av trä/stål med skivbeklädnad.
  YTTERTAK Åldersbeständig takpapp.
  INNERVÄGGAR Reglar med skivbeklädnad av gips.
  INNERTAK Målade betongtak, Invändig rumshöjd är generellt cirka 2,5 m. Lokala avvikelser kan förekomma.
  FÖNSTER Öppningsbara 2+1 fönster. Fönster vid balkong är fasta treglasfönster.

  VATTEN Varje lägenhet har individuell mätare för varmvatten. Varje lägenhet debiteras för sin förbrukning.
  EL El-anläggningen är med uttag och belysning. Lägenheternas el-central är försedd med jordfelsbrytare och undermätare. Bostadsrättsföreningen tecknar ett gemensamt avtal och varje lägenhet debiteras för sin förbrukning. Med reservation för ändringar.
  Lägenhetsritning går inte att förändra utöver det som redovisas på lägenhetsritningen.
 • Värme och ventilationsanl.
  VÄRME Värmesystemet är anslutet till fjärrvärme med gemensam undercentral. I lägenheterna monteras radiatorer med termostatventiler.

  VENTILATION Fläktstyrd FTX ventilation med värmeåtervinning. Spiskåpa.
 • Allmän information
  Gemensam gård med sittplatser och grönytor, delas med etapp 2 och Peabs kommande hus mittemot. Gården kompletteras med två takterrasser, en till varje trapphus. Varje trapphus är utrustat med hiss för person/möbeltransport. I trapphusen finns postboxar för ankommande post samt paketboxar för leveranser och returer av större paket. På så vis slipper du som boende att besöka ett postombud för dina leveranser och e-handel. Utanför respektive lägenhet finns namnskylt och tidningshållare. I trapphusen finns digital anslagstavla samt rum för förvaring av barnvagn och rullstol.
 • Övriga utrymmen
  FÖRRÅD Lägenhetsförråd finns på källarplan. De är mellan 3,4–7,5 kvm. De tilldelas lägenheterna inför inflyttning.

  FÖRENINGSLOKAL Föreningslokal med pentry, wc och balkong finns på entréplan. Lokal för uthyrning finns på entréplan.

  ÖVERNATTNINGSRUM Rum med säng för två personer och tillgång till pentry och wc/dusch finns på entréplan.

  MILJÖRUM Gemensam sophantering med källsortering finns i miljörum vid varje entré.

  Cykelparkering finns i källaren vid varje trapphus. 3 platser till varje lägenhet
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Byggnaderna ansluts med fiberkabel. I lägenheterna monteras ett multimediaskåp och från detta dras kopparkablar, i stjärnstruktur, till it-uttag placerade i vardagsrum, kök och sovrum. I detta nät distribueras internet, tv och telefoni. Bostadsrättsföreningen tecknar ett kollektivt grund abonnemang, därutöver kan varje lägenhet teckna tilläggstjänster. Grundavgiften och ev. tilläggstjänster debiteras varje lägenhet.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Parkering finns att hyra i p-hus intill.
Ekonomi

 • Avgift:
  5 812 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Kostnad för varmvatten och hushållsel tillkommer enligt individuell mätning. Kostnad för bredband, ip-telefoni och tv-kanaler tillkommer. P-platser finns att hyra i parkeringshus intill.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Pantsättning:
  är inte pantsatt.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen

 • Benämning
  HSB Brf Österäng 1, 769636-652
Området

 • Österport kommer att bli en ny grön stadsdel med centralt placerad park och caféer, restauranger och butiker i gatuplan. På taken finns både privata och gemensamma terrasser med utsikt över takåsarna och parkerna i centrala Örebro. Med ett boende i brf Österäng får du ett citynära läge och tillgång till alla former av service, shopping och kulturliv. Både förskola och grundskola finns på promenadavstånd och när barnen vill cykla själva finns trygga vägar till och från skolan. I området hittar du en livsmedelsbutik med det brett utbud för vardag och fest.
 • Kommunikationer
  Bussförbindelsen med centrala Örebro tar dig till city på 10 minuter. Hållplats finns nära fastigheten vid Universitetsallén. Centralstationen ligger på bara 2 kilometers avstånd. Om du väljer cykeln kommer du snabbt till innerstaden eller universitetet. Och Stadsparken och Behrn Arena ligger bara några minuter bort.
Ekonomi
Avgift :
5 812 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Kostnad för varmvatten och hushållsel tillkommer enligt individuell mätning. Kostnad för bredband, ip-telefoni och tv-kanaler tillkommer. P-platser finns att hyra i parkeringshus intill.
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Pantsättning :
är inte pantsatt.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Boendekalkyl

Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Bella Italia
  227 m
  Grekiska grill & bar
  237 m
  Sashimi sushi
  300 m
  FRESH FOOD Öster
  328 m
  Sibylla Österplan Örebro
  342 m
 • Skolor
  Internationella Engelska Skolan
  193 m
  Plugg
  334 m
  Fordonsutbildningar i Örebro AB
  337 m
  Education Group Örebro AB
  342 m
  Åsbckaskolan
  352 m
 • Mataffärer
  Coop Österplan
  165 m
  Coop
  810 m
  Coop Änggatan
  1,55 km
  ICA Maxi Supermarket University
  1,64 km
  Turkish
  1,7 km
 • Kommunikationer
  Bygärdesgatan
  211 m
  Norensbergsgatan
  275 m
  JB Rail AB
  310 m
  Slussgatan
  339 m
  Österplan
  342 m
 • Tågstationer
  Örebro C
  2,02 km
  Södra station
  2,02 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 801 m
 • 4 min
 • 5 min
 • 18 min
 • Sjö
 • 1,1 km
 • 4 min
 • 6 min
 • 21 min
 • Tågstation - Örebro C
 • 2,02 km
 • 10 min
 • 12 min
 • 34 min
 • Hållplats - Bygärdesgatan
 • 211 m
 • 3 min
 • 3 min
 • 4 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn