Kasernvägen 42 / Rynninge / Örebro

Mycket smakfull 1920-talsvilla i Örebros kanske attraktivaste villaområde,Rynninge!

Slutpris
6 860 000 kr
Boarea/biarea
100/50 kvm
Driftkostnad
27 800 kr/år
Tomtarea
1 023 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2020-04-29
Bostaden är såld!

Denna villa på Kasernvägen såldes av oss 2020-04-29. Se alla våra försäljningar i Örebro samt även på Kasernvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Rynninge är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till Kasernvägen 42 och en fantastiskt smakfull och fint renoverad villa med byggår 1920. Belägen på stor friköpt trädgårdstomt och på en lugn gata i Örebros kanske attraktivaste villaområde, Rynninge. Här bor du bra i denna 1 ½ -plansvilla om ca 130 kvm fördelat på 5 rok varav 3 sovrum + källare. Villan har genomgående renoverats i tidsenlig stil och här finner du det för 20-talet utmärkande vackra listverken, pärlspont på väggar, spegeldörrar och plankgolv mm. Vidare får du som köpare mervärden i form utav bl.a bergvärme som tillsammans med kamin och isolerglas bidrar till låg uppvärmningskostnad, stor altan i söderläge, dubbelgarage (oisolerat), fiber, relax i källaren med bastu mm. Renoveringar som gjorts de senaste ca 10 åren är bl.a fasad, fönster, yttertak, kök, relax i källaren, tillbyggnad vardagsrum 20 kvm, mestadels av ytskikten. El och stammar.
Stor och fint uppvuxen trädgårdstomt om ca 1 023 kvm med gamla fruktträd. Här bor du granne med naturreservatet och har därmed direkt närhet till Örebros trevligaste strövområden i form av Rynningeviken och Venaspåret. Promenadavstånd till city. Planritning kommer inom kort.
Välkommen att anmäla intresse till visningen önskar Mäklarhuset!

Rynninge är idag ett mycket populärt bostadsområde. Det är nära till både fina naturområden och Örebro centrum. I villaområdet finns en lugn och idyllisk atmosfär som tilltalar många och gör Rynninge attraktivt på bostadsmarknaden. Det faktum att många Rynningehus gått i arv inom familjer genom åren och att flera generationer av samma släkt stannat här, visar också på stor trivsel med området. "En gång rynningebo, alltid rynningebo" är ett välkänt uttryck.
Ann-Marie Wentzel, Tore Henningsson mfl, "100 år i Rynninge, Från leråkrar och stenbackar till välordnad trädgårdsstad" (Örebro 2008).

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Rynninge

På norr upplever du omväxlande natur och parker som bjuder in till umgänge och aktivitet. Mejeritorget är en ny mötesplats som växt fram på norr och erbjuder både matbutiker, restaurang och träning. Närheten till naturen gör området attraktivt. Örebros stadskärna ligger en cykeltur bort.

Skolor och barnomsorg

I Rynninge finns tre förskolor: Rynningeåsens förskola, Helianthus Kottebo samt Grenadiärsskolans förkola. I närheten finns Norrbyskolan och Olaus Petriskolan med årskurskurserna F-6.

Kommunikationer

Från Rynninge går stadsbuss linjerna nr 8 och 22.

Natur och fritid

Oset och Rynningeviken har en fantastisk och omväxlande natur med ett rikt fågel- och växtliv. För besökaren finns raststugor, grillplatser och naturliga utflyktspunkter, cykel- och promenadvägar samt mötesplatsen Naturens hus. På bara några minuter tar du Dig dit på cykel från centrala Örebro. Här finns även motionsspåret Venaspåret, ett 2,8 km långt spår med belysning. Underlaget underhålls regelbundet för att hålla en bra kvalitet för dig som vill löpa/jogga. Spåret har en anslutning till Lillåspåret och sköts av Örebro kommun.

Affärer och restauranger

Restaurangen Naturens hus med naturen som närmsta granne serverar mat samt fika http://naturenshus.se/, Hamnkrogen i närliggande Småbåtshamnen är öppet sommartid och erbjuder middagsmeny.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.