Lasarettsboulevarden 7A / Kristianstad - Östermalm / Kristianstad

Sekelskiftesfemma med 140 vackra kvadratmeter och två balkonger!

Utgångspris
2 690 000 kr
Boarea
140 kvm
Avgift
7 362 kr/mån
Rum
5 rum (3 sovrum)
Våning
4 av 4 (Hiss finns ej)
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

I stilfullt hus anno 1907 tillges en sekelskifteslägenhet om 140 kvadratmeter på omtyckta Östermalm som förmedlar känslan av klassisk stil. Det är lätt att förstå charmen med sekelskifte när man kliver in i denna femma på Lasarettsboulevarden 7A. Det här är en vacker och tilltalande lägenhet med tidsenliga detaljer som burspråk, takrosetter, stuckaturer, vackra golv, pardörrar, höga lister och skjutdörrar. Dessutom har lägenheter 3 kakelugnar och en öppen spis. Planlösningen är genomgående och disponeras med stilrent kök från 2016 med en köksö som inbjuder till trevligt köksmingel, två bra sovrum samt en f.d pigkammare. Helkaklat badrum med tvättmaskin, ett fantastiskt vardagsrum och matrum i fil där den vackra fiskbensparketten, stuckaturen och burspråket samsas om uppmärksamheten. Rummen passar således lika bra för stora festen som för mysiga hemmakvällar framför tv:n. Här bor du på attraktiv adress på ett centralt läge där du kan promenera till det mesta vare sig det är shopping eller för att äta en bit mat. Här har varje yta nyttjats på bästa sätt och ger er en sann citydröm! Varmt välkommen att kontakta fastighetsmäklare Amanda Sundquist.

Bilder
Sponsrade länkar
Välkommen till Lasarettsboulevarden 7A med vacker stuckatur och högt i tak!
Välkommen till Lasarettsboulevarden 7A!
Stig in i denna vackra våning.
Avhängning och hallmöbel finns det plats för direkt när ni kommer in
Helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin.
Stort och rymligt sovrum som vetter mot gatan.
Här får dubbelsäng och ytterligare förvaring plats.
Vacker kakelugn i hörnet av rummet (eldningsförbud)
Stuckatur, höga fotlister, spegeldörrar och fiskbensparkett är vackra detaljer som smyckar hemmet.
Den pampiga matsalen!
Matplats för många middagsgäster
Visa alla 36 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Rumsbeskrivning
  När du kliver över tröskeln och in denna femma möts du av en vacker och tilltalande våning med ljus, charm och rymd. Redan här känns att våra förhoppningar om ett optimalt boende är uppfyllt. Byggnadsåret gör sig påmint i form av vackra golv, stuckatur, generös takhöjd och spegeldörrar.

  Redan i hallen slås du av den imponerade takhöjden. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor samt en rymlig klädgarderob. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett vackert fiskbensparektt som är genomgående för nästintill hela lägenheten.

  Det stilrena helkaklade badrummet ligger med access från hallen. Väggarna är klädda i vitt kakel och på golvet ligger en gråmelerad klinker med golvvärme. Utrustningen består av toalett, handfat, duschhörna med takdusch samt tvättmaskin.

  De sociala ytorna är generösa med matsal och vardagsrum i fil. Vackra spegeldörrar avskiljer matsalen från sovrummet och hallen. Vi fångas av ett älskvärt ljus som sipprar in från det vackra burspråket och tillsammans med den väl tilltagna takhöjden ger en luftig känsla. Här finns plats för ett stort middagsbord och utgör en perfekt plats för fester och stora middagsbjudningar. I hörnet står den vackra turkosa kakelugnen (eldningsförbud).

  Genom skjutdörrar når vi det rymliga vardagsrummet. Här finns även flera bevarade originaldetaljer så som höga fotlister, stuckatur och takrosett. I hörnan stoltserar den vackra gula öppna spisen (dock eldningsförbud). Här finns plast för en stor soffgrupp med tillhörande mediamöblemang. Ett rum som passar lika bra för fredagsmys som när det är fest och krävs lite mer svängutrymme. Det är lätt att möblera och trevligt att hänga i. Härifrån finns även utgången till lägenhetens balkong som vetter ut mot gatan.

  Köket är i vit tidlös design och kommer från Ikea. Utrustningen består av häll, köksfläkt, ugn, diskmaskin, mikrovågsugn samt kombinerad kyl & frys. Bra med arbetsytor och gott om förvaring bakom vita luckor. En stor härlig köksö optimera mingelmöjligheterna under tiden middagen förbereds. Fönstret mot den lugna innergården släpper in ljuset och stadpulsen känns avlägsen.

  Intill köket finner man den lilla pigkammaren som nuvarande ägare använder som kontor och här finns plats för både säng och förvaring om så önskas.

  Till lägenheten hör två bra sovrum och i vardera rum finns en vacker och ståtlig kakelugn (eldningsförbud). Det ena sovrummet vetter mot innergården och det andra har fönster mot gatan. Båda sovrummen har vita väggar med en grå fondtapet och på golvet vilar ett vacker fiskbensparkett. I ett av sovrummen finns utgången till lägenhetens andra balkong. Här blickar man ut över en mysig innergård.

  Här trivs man oavsett om man är den lilla familjen, personer som vill leva cityliv eller om man känner för att lämna villan och bosätta sig lite mer bekvämt utan alla åtagande som följer med köpet när man äger sin egen fastighet.

  Varmt välkommen till denna välplanerade 5:a som andras sekelskifte!
 • Kök
  Golv: Laminat
  Väggar: Kaklade och vita
  Utrustning: Kombinerad kyl & frys, häll, fläkt, ugn samt mikrovågsugn.
  Köket är från Ikea och renoverades 2016.
 • Badrum
  Golv: Klinker med golvvärme
  Väggar: Kaklade
  Utrustning: Toalett, dusch, handfat, handdukstork samt tvättmaskin.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  140 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  5 (3 sovrum)
 • Våning:
  4 av 4
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1907
 • Kommentar, byggnad:
  Flerfamiljshus.
 • Värme och ventilationsanl.:
  Fjärrvärme.
 • Allmän information
  Bostadsrättsföreningens byggnad uppfördes år 1907 på fastigheten Hunden 11 som föreningen innehar med äganderätt. Fastighetens adress är Lasarettsboulevarden 7, 7A, 7B och Österlånggatan 12. I föreningen finns 18 lägenheter och 1 lokal.
 • Renovering Omarbetning etc
  Under senaste året har renovering av trapphus på Lasarettsboulevarden 7A och Österlånggatan 12 genomförts samt byte av balkongdörrar.

  De senaste åren har föreningen gjort följande större underhållsåtgärder och investering:
  Tvättstuga och torkrum har renoverats. Putslagat och målat om källaren. Grävt ur under källartrapp på Lasarettsboulevarden 7 & 7A samt gjutit nytt golv. Iordningsställt två källarförråd. Tillverkat en ny balkongdörr till lägenhet 8.

  För fem år sedan renoverades fasaden mot Lasarettsboulevarden och Österlånggatan, dvs putsning och fönstermålning.

  2003 byttes stammarna, vatten och avlopp, i hela fastigheten, förutom köksstammen i Lasarettsboulevarden 7A, vänstra delen av trappan. All inkommande el till fastigheten blev också utbytt.
 • Kommande renoveringar
  Renovering av fasad och fönster mot innergården samt balkonger mot Lasarettsboulevarden och Österlånggatan är planerade under 2019.
 • Övriga utrymmen
  Tvättstuga samt cykelförråd finns i källaren.
  Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.
  Övernattningsrum med bäddsoffa, toalett och handfat finns att hyra när man har övernattande gäster.
Energideklaration
 • Energiprestanda:
  123 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2010-03-01
 • Besiktningsman
  Finn Hultman, Energi & VVS Utveckling AB. EVU
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet:
  Kabel-TV (ingår i hyran)
Balkong
 • Trevlig balkong mot Lasarettsboulevarden.
Balkong
 • Mysigt balkong mot innergården.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Boende är hänvisade till de kommunala parkeringsplatserna i området. Parkeringskort för boendeparkering kan köpas via Kristianstad kommun tfn 044-13 50 00. Kom ihåg att läsa informationen på skyltarna så att du inte parkerar på fel plats vid fel tid.
Ekonomi
 • Avgift:
  7 362 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten och internet
 • Försäkring:
  241 kr/mån
 • Hushållsström:
  300 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  541 kr/mån
 • Antal personer i hushållet:
  3
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Andel i förening:
  5,85034
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2019-02-19.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Hunden 11, Org nr 716406-4300
Området
 • I centrala Kristianstad är det nära till det mesta. Inom korta avstånd finns Lilla och Stora Torg, gågator med ett stort utbud av shopping, stormarknad, buss- och tågstation, Naturum, Tivoliparken mm.

  Skolor och Barnomsorg
  Det finns bra dagis inom cykel eller gångavstånd samt låg- och mellanstadieskolor t.ex Antonskolan, Centralskolan och Parkskolan. I Kristianstad finns ett flertal högstadie- samt gymnasieskolor att välja mellan.

  Kommunikation
  Nära till tågstationen med förbindelse till Malmö/Köpenhamn och knutpunkten Hässleholm. Nära påfart till E22:an.

  Natur och Fritid
  Kristianstad erbjuder flera naturområden, exempelvis Vattenriket som har ett rikt djurliv men även Tivoliparken belägen mitt i stan och "Björket"-skogen. Det finns gott om motionsslingor. I Vattenriket finns "Naturum" som är ett givet utflyktsmål för trakten.

  Kultur och Nöjen
  I centrala Kristianstad finns både teater och biograf. Ett stort utbud av restauranger och uteställen. Centrumkärnan har ett tätt shoppingstråk med ett brett utbud. Gott om butiker, matvaruaffärer och restauranger inom ett stenkast.
Sponsrade länkar
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Karta & platser
Klicka här för att börja använda kartan
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Smygehuks Havsbad
  42 m
  Smyghuk
  42 m
  Costello pizzaria HB
  128 m
  Kulturkvarterets Café & Bistro
  193 m
  Pizzeria Venedig
  257 m
 • Skolor
  LBS Kristianstad
  63 m
  Komvux
  127 m
  Drottning Blankas Gymnasieskola Kristianstad
  131 m
  Folkuniversitetet Kristianstad
  137 m
  Vuxenutbildningen
  181 m
 • Mataffärer
  ICA MAXI Kristianstad
  735 m
  Netto
  1,59 km
  Gamla Näsby Livs
  2,03 km
  City gross
  2,48 km
 • Kommunikationer
  Kristianstad Centralskolan
  212 m
  Kristianstad kyrkogård
  248 m
  Kristianstad Hästtorget
  288 m
  Kristianstad Stora Torg
  420 m
  Kristianstad Ö.Kaserngatan
  546 m
 • Tågstationer
  Kristianstad C
  724 m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Tågstation - Kristianstad C
 • 724 m
 • 4 min
 • 4 min
 • 12 min
 • Hållplats - Kristianstad Centralskolan
 • 212 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 4 min
 • Sjö
 • 629 m
 • 2 min
 • 3 min
 • 9 min
 • Vatten
 • 208 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 2 min
Området

Östermalm

Östermalm ligger centralt, här är det nära till det mesta.

NÖJE

I Kristianstad centrum finns ett stort utbud av restauranger, caféer, butiker och evenemang. Nyöppnade C4-shopping i Hammar ligger bara några minuter bort.

SPORT OCH FRITID

I Kristianstad har du många valmöjligheter vad gäller fritidsaktiviteter. Här finns flertalet gym, idrottsföreningar och joggingspår.

KOMMUNIKATION

Gång och cykelavstånd till det mesta. Tåg- och bussstationen ligger på gångavstånd och därifrån tar dig snabbt och lätt vidare.

FAMILJELIV

När du bor på Östermalm har du flera valmöjligheter vad gäller förskolor och skolor i närheten. Tivoliparken ligger en kort promenad bort, där hittar du lekplatser och olika evenemang. Kristianstads bibliotek ligger på Östermalm.

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier