Skarpskyttevägen 22 F
Skarpskyttevägen 22 F
Carl-Anton Söderqvist, ansvarig mäklare i Malmö Regementsgatan
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Carl-Anton Söderqvist

Ansvarig mäklare

Till salu

Skarpskyttevägen 22 F

Utgångspris

2 695 000 kr


Utgångspris

2 695 000 krNorra Fäladen— Lund

Skarpskyttevägen 22 F


Till salu
Utgångspris
2 695 000 kr

Norra Fäladen— Lund

Totalrenoverad bostad om 95kvm.

Det är med ett sant nöje jag ännu en gång presenterar en totalrenoverad bostad på omåttligt populära Skarpskyttevägen, här är det bara att flytta rakt in. Bostaden är ursprungligen en trea som idag är ombyggd till en yteffektiv fyra men för den som vill går det givetvis att ändra tillbaka till en trea med relativt små medel. Hela bostaden har genomgått en totalrenovering under 2020-2021, allt i stilsäkra sobra färger och material. Två stora helkaklade badrum med kakel och klinkers i stilsäkert grått som får tankarna att föras till lyxiga hotellbadrum (kvalitetsdokument finns). Givetvis inrymmer det större badrummet både badkar, tvättmaskin och torktumlare. Genomgående mattlackad ekparkett i hela bostaden och slätspacklade väggar i vitt. Synonymt för hela bostaden är stora väldisponerade ytor, ett fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönsterna och en hög trivselfaktor. Ett väl tilltaget sovrum och idag två små sovrum som med relativ enkelhet kan ändras tillbaka till ett stort sovrum för den som önskar det. Från vardagsrummet finns utgången till den stora, härliga balkongen som ligger i perfekt västerläge.
Föreningen genomför just nu ett omfattande fasad och fönsterbyte, så även exteriört kommer hela området att få sig ett rejält lyft.
Lugnt och bilfritt område med närhet till affärer, skolor, kommunikationer, naturen, gym och badhus samt Ideon. Dessutom ingår bredband, den fasta delen av elen samt parkeringsplats i avgiften. Vidare vågar jag påstå att Brf Tingvallen är en av Lunds mest välskötta föreningar vilket bogar för ett bra och tryggt boende.

Varmt välkommen på visning!


Utgångspris
2 695 000 kr
Boarea
95 kvm
Avgift
5 523 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
3 av 3 (Hiss finns ej)

Mäklarhuset Malmö Regementsgatan

Kontakta Carl-Anton för mer information kring Skarpskyttevägen 22 F.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.


Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Stor öppen och inbjudande hall med marmormönstrad klinkers på golvet, hatthylla och vita släta väggar. Här finns gott om plats för hallmöbel och andra avhängningsmöjligheter för den som vill.


02
Kök

Modernt, stilrent kvalitetskök från Ikea i tidlöst ljusgrått. Köket rymmer ordentligt med förvaring i form av ovanskåp på ena väggen, lådor och skafferi. Vitvarorna består av induktionshäll, fläkt med kolfilterinsats, inbyggnadsugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt integrerad hel kyl och frys. Detta kombineras med en mörk bänkskiva i laminat och med marmormönstrade kakelplattor ovan arbetsytan vilket starkt bidrar till kökets lyxiga känsla. I anslutning till köket finns plats för stort matbord för 6-10 personer. Härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Vita släta väggar och mattlackad ekparkett på golvet. Allt väldigt stilfullt.


03
Vardagsrum

Stort vardagsrum med utgång till den härliga balkongen som ligger i bästa västerläge. Tack vare vardagsrummets rymliga storlek så får man plats med både en soffgrupp och en matgrupp om man skulle vilja det. Slätspacklade vitmålade väggar och samma fina mattlackade ekparkett som i resten av bostaden.


04
Sovrum 1

Lägenhetens "Master bedroom", Här finns gott om plats för både dubbelsäng, nattduksbord och skrivbord om man så önskar. Slätspacklade vita väggar och samma fina parkett som i resten av bostaden.


05
Sovrum 2

Litet men yteffektivt sovrum med plats för det man behöver. Härligt ljusinsläpp från fönstret. Slätspackalade väggar och ekparkett på golvet.


06
Sovrum 3

Litet men yteffektivt sovrum alternativt kontor med plats för det man behöver. Detta sovrum nås genom den tidigare klädkammaren och är något längre än sovrum 2 men i samma bredd. Härligt ljusinsläpp från fönster även här. Slätspackalade väggar och ekparkett på golvet.


07
Badrum 1

Det "lilla" badrummet men även det av generös storlek. Både på vägg och golv finner vi gråa snygga plattor som får oss att tänka på hotellbadrum. Givetvis finns här golvvärme. Dusch, handdukstork i modern design, wc, kommod med handfat och spegelskåp.
Kvalitetsdokument finns.


08
Badrum 2

I stora badrummet finner vi både badkar och tvättpelare för bekvämlighetens skull. Även här går badrummet i stilsäkert grått med stora plattor på både vägg och golv. Här finns kommod med handfat, spegelskåp, wc, badkar och handdukstork. Kvalitetsdokument finns.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

95 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

4 (3 sovrum)

Våning

3 av 3

Tillträde

Diskuteras


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1967-1969

Kommentar, byggnad

Flerbostadshus

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme för uppvärmning och frånluftsfläktar för ventilationen.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Energiprestanda, primärenergital

127 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2018-12-11

Besiktningsman

Per Jönsson, Hsb Skåne


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Kabel-TV från ComHem ingår i månadsavgiften.
Föreningen har avtal med Ownit Bredband AB ,1000/1000 Mbit och IP-telefoni (fasta delen) från Perspektiv ingår i månadsavgiften.


05
Bilplats/Övriga byggnader
Bilplats/Garage

Garage: 275 kr/månad. Har separat kö.

Parkering

P-plats: Ingår i avgiften.

Beskrivning, parkering

Onumrerade parkeringsplatser utomhus


06
Övrigt

Obs bostaden är fortfarande registrerad som 3rok hos föreningen även om den idag nyttjas som 4rok.
Årtal på tvättmaskin och torktumlare är okänt.


Ekonomi

01
Avgift

5 523 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, vatten, el, internet, kabel-TV och parkeringsplats

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

Det är den fasta delen av elen som ingår i månadsavgiften, kostnaden för förbrukningen tillkommer.

Försäkring

200 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

200 kr/mån

Antal personer i hushållet

3

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Inre reparationsfond

2 942 kr (Senast kontrollerad: 2024-06-11)

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av säljare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

0,2424

Pantsättning

är pantsatt.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften med 4% nu 2024-01-01.


Föreningen

01
Benämning

HSB Brf Tingvallen. I föreningen finns 414 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Föreningen bildades 1965 och består av 414 lägenheter i femton trevåningshus. Lägenheterna är stora och ljusa och finns i storlekarna tvåor t o m femmor. Detta område är ett lysande exempel på det bästa från 1960-talets byggboom.

Trevåningslängor runt grönskande gårdar med prunkande planteringar, sittplatser, lekredskap och en härlig mix av olika människor.
Rymliga och välplanerade lägenheter med balkong eller uteplats och riktigt stora fönsterpartier - där solen även vintertid når in i lägenhetens innersta.

EKONOMI
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om för närvarande 1433 kr som betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift 573 kr.
Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen. I sin egen hemförsäkring behöver man alltså inte teckna tillägg för bostadsrätt.
Föreningen höjde avgiften med 4% 2024-01-01. Föreningen har nyligen fått en prognos för dom kommande 10 åren och räknar med att behöva höja med 2-4% per år.

HUSHÅLLSEL
Föreningen har ett gemensamt avtal om hushållselen. Varje lägenhet har en egen mätare och faktureras av föreningen för den el som man har förbrukat. Inga egna elavtal ska tecknas. Fast elavgift ingår i avgiften. Kostnaden för elförbrukningen läggs ovanpå månadsavgiften.

TV & BREDBAND
Kabel-TV från ComHem ingår i månadsavgiften.
Föreningen har avtal med Ownit Bredband AB ,1000 Mbit och IP-telefoni (fasta delen) från Perspektiv ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Kostnadsfri utomhusparkering för boende i Brf Tingvallen. Föreningen står för 1 p-plats per lägenhet och vill man hyra ytterligare 1 plats så kostar det f.n 150kr i månade i mån av plats. För övriga finns det "smsparkering"
Garageplatser kan hyras för fn 275:-/mån, f.n. kö. Biltvättmöjlighet i garaget.

ÄGARANDELAR
HSB Brf Tingvallen kräver att den boende måste äga 100%.
Alla ägare måste bli medlemmar i HSB för att föreningen ska godkänna medlemskapet. Kostnaden är en medlemsavgift om 500kr/medlem som fås tillbaka vid ev utträde. En årsavgift om 300 kr tas ut per familj/hushåll.

FÖRVALTARE & KONTAKT
Föreningen förvaltas av HSB
Ordförande Mikael Lantz Mail: ordforande@tingvallen.se
Vicevärd Robert Bertilsson Mail: vicevarden@tingvallen.se
Telefontid 046-134184: Mån-Fre 10.00 - 11.00. Expeditionstid: Mån-Fre 08.00 - 09.00 samt måndagar ojämna veckor 18.00 - 19.00
Föreningens hemsida www.tingvallen.se

Kommande renoveringar

Stambyte är planerat inom en 5-årsperiod och arbete pågår för att utreda omfattning och teknisk lösning. Medlem som vill renovera sitt duschrum/badrum måste anmäla detta till vicevärden.
Föreningen ansvarar för och bekostar rivning av det gamla badrummet (gäller tvåor) eller det gamla duschrummet (gäller övriga lägenheter), nya vatten- och avloppsrör, ny borrad golvbrunn (om det inte redan finns) samt bygger upp lådan igen. Här ingår också att befintliga radiatorer och handdukstorkar tas bort och ersätts enligt tidigare beslut.
Medlem genomför resterande renovering och ansvarar för tätskikt med mera precis som vid en vanlig renovering.
Denna lösning innebär att medlem som vill renovera sitt duschrum slipper bekosta rivningen av duschrummet.
För att kunna byta rören i duschrummet måste det även göras en del åtgärder i det badrum som inte renoveras (gäller alla lgh utom 2:or). Exakt lösning beror på hur respektive badrum ser ut idag. För mer information ber vi er kontakta vicevärden.

Omfattande fasadrenovering pågår just nu. Renoveringen kommer även att innefatta portdörrar, fönster, balkongdörrar och balkonger samt uteplatser.
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen, projekten kan komma att tidigareläggas alt. senareläggas.
I samband med dessa åtgärder skall även gårdsbjälklagen (garagetaken) renoveras samt ny utemiljö på dessa.

Se föreningens hemsida samt årsredovisning för mer information.

www.brftingvallen.se

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften med 4% nu 2024-01-01.

Gjorda renoveringar

2011 Spolning av avloppsstammar
2012 Nytt tak
2013/14 Tilläggsisolering av vindar
2013/14 Byte till tryckstyrda frånluftsfläktar
2014/15 Upprustning av undercentral för fjärrvärme inkl. ny styrning
2014/15 Renovering av källargångar, kameraövervakning i garaget.
2015 Anläggning av utegym
2015 Omisolering och delvis byte av värmeledning i 3 st garage
2016 Tre stycken "extra rum" har byggts om och upplåtits med bostadsrätt
2016 Började byta ut handdukstorkar till VVC i samband med att medlemmar renoverar badrum
2017 Smått underhållsarbete
2018 Ny återvinningsstation
2018 Cykelväg vid hus tio fick ny asfalt
2020 Installation av solceller.
2022 Portlås har installerats
2022 Fasad och fönsterbyte, pågående.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har återvinningshus för sortering av sopor.
Hobbyrum samt diverse lokaler i olika storlekar kan hyras i källaren.
Tvättstugorna finns i hus nr 2, 4, 8, 12, 14, 18, 22, 24 och 28.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

96 647 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.


Dokument

Ekonomi
Avgift
5 523 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, vatten, el, internet, kabel-TV och parkeringsplats
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Det är den fasta delen av elen som ingår i månadsavgiften, kostnaden för förbrukningen tillkommer.
Försäkring
200 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
200 kr/mån
Antal personer i hushållet
3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Inre reparationsfond
2 942 kr (Senast kontrollerad: 2024-06-11)
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
0,2424
Pantsättning
är pantsatt.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Föreningen höjde avgiften med 4% nu 2024-01-01.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området

Norra Fäladen

Norra Fäladen byggdes på kort tid, men med social medvetenhet. Området består av blandade boendeformer och olika funktioner såsom skolor, stadsdelscentrum och parker. Parkerna ligger huvudsakligen i ett centralt stråk med stadsdelscentrum, skolor och fritids. I östra delen av området ligger studentbostadsområdena Delphi, Kämnärsrätten och Klosterängen, där en stor andel av studenterna vid Lunds universitet bor. Under slutet av 90-talet har området Annehem byggts ut med ett renodlat villaboende.


01
Fördelar med området
Tryggt Stadspuls Motionsspår Växande område Barnvänligt Storstad Parker/Grönområden Bussar Liv i rörelse

02
Närservice

Flera dagis och skolor på gång- och cykelavstånd, grönområdet Sankt Hans Backar, Delphinens bad o gym, Victoriastadion, LTH, Universitetssjukhuset och Mattorget med McDonalds, Burger King och Subway.
Fäladstorget med prisbelönad ICA-affär, postservice, vårdcentral, apotek, pizzeria, restaurang, torghandel mm.
Det finns även en bygglek som är öppen för allmänheten med får, getter, kaniner etc och tennis-, volley- och fotbollsplaner i närheten.


04
Kommunikation

Bilpendling
Från Lund når du lätt de stora motorvägarna E6 och E22.

Cykelpendling
Från norra Lund finns det cykelstråk som tar dig in till centrum på ca 10-15 minuter. Det finns även cykelstråk som tar dig utåt byarna mot Vallkärra, Stångby och vidare mot Kävlinge och Löddeköpinge.

Tågpendling
Från Lund C avgår dagligen tåg till större delen av landet. Det finns även smidiga pendlingsmöjligheter med Danmark.

Busspendling
Med start i Annehem tar stadsbuss nummer 2 dig via centrum och vidare mot Värpinge by. Stadsbuss nummer 4 tar dig via centrum och vidare mot Gunnesbo. Vid Sofiaparken kan du även ta stadsbuss nummer 3 som tar dig till centrum och vidare mot Östra Linero. Bussarna avgår under vardagar var 15:e minut och var 30:e minut under helger.

Använd kartan
X

Platser

ChopChop Asian Express

220 m


German Döner Kebab

234 m


Chao Ban

242 m


O Burgers & More

247 m


Pita Pan

248 m


Lönneberga förskola

182 m


Fäladsgårdens grundskola

265 m


Backaskolan

292 m


Rida Ranka

362 m


Duvungens Förskola

418 m


ICA Supermarket Fäladstorget

397 m


Lidl

546 m


X:-tra

699 m


Stora Coop

2,19 km


Hemköp Brunnshög

2,23 km


Lund Skarpskyttevägen

325 m


Lund Fäladstorget

361 m


Lund Magistratsvägen

409 m


Lund Victoriastadion

540 m


Lund Margaretavägen

656 m


Lund C

1,89 km


Gunnesbo

1,89 km


Stångby station

3,18 km


Klostergården

3,42 km


Hjärup station

6,62 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Grönområde
  147 m
  1 min
  1 min
  3 min
 • Storstadscentrum
  1,74 km
  7 min
  8 min
  31 min
 • Lokalt centrum
  298 m
  3 min
  1 min
  5 min
 • Hav
  9,59 km
  16 min
  45 min
  -
 • Sjö
  855 m
  7 min
  3 min
  14 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Carl-Anton!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.