Vresrosvägen 12 / Vik / Simrishamn

Återvändsgata / anslutningsavg vatten & avlopp betald

Slutpris
720 000 kr
Driftkostnad
1 440 kr/år
Totalareal
1 282 kvm
Upplåtelseform
Tomt
Fastigh.bet
SIMRISHAMN RÖRUM 24:21
Såld
2019-11-14
Bostaden är såld!

Denna tomt på Vresrosvägen såldes av oss 2019-11-14. Se alla våra försäljningar i Simrishamn samt även på Vresrosvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Vik är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Obebyggd tomt belägen längst in på återvändsgata. Delvis uppvuxet med buskar och träd, övervägande äng. Anslutningsavgift för vatten och avlopp är betald. Övriga anslutningsavgifter så som el och fiber betalas av köparen. Nära till havet, det pittoreska fiskeläget och till Viks golfbanor - Lilla Vik och Djupadal.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Vik

Här rinner stressen av, i Vik, det charmiga gamla fiskeläget norr om Simrishamn.

Miljö

Vik ligger på en smal strandremsa nedanför de höga sandbackarna, omgivet av fruktodlingar. Vik är det äldsta av Österlens sju fiskelägen och fisket har varit av stor betydelse genom åren.Gatorna i Vik är små, bestående av prång och strädden. Genom fiskeläget gick en bygata i nordsydlig riktning (Rörum-Baskemölla). När man står vid hamnen, har man en bedårande utsikt mot norr, det sägenomspunna berget och tillika Sveriges sydligaste nationalpark: Stenshuvud. Om vädret är klart, kan man se hela kustremsan ända upp till Åhus. Prästens badkar är en unik geologisk formation som ligger strax söder om Viks fiskeläge. I Skåne finns ett hundratal liknande formationer, de flesta på Österlen, men Prästens badkar är den största, vackraste och mest lättåtkomliga. Det finns ingen entydig förklaring till hur dessa trattsänkor bildats.

Sevärdheter

Vik har två golfbanor, Djupadal och Lilla Vik och även restauranger, konferensanläggning och hotell. I Rörum cirka 2 km norr om Vik finns friskolan Sofiaskolan, vars grundidé hämtas ur Waldorfpedagogiken. Fruktodlingar är typiskt för den östra delen av Österlen och i Vik finns också jordgubbs- och tomatodlingar av högsta klass. Det är här som klippkusten övergår i sandstrand. Norr om Vik sträcker den populära badstranden ut sig mot nationalparken Stenshuvud.

Miljö

Bebyggelsen varierar och det finns en balans mellan gammalt och nytt. Vid hamnen är husen av modell äldre och sträddena bitvis slingrande och smala. Väster om vägen är bostäderna nybyggda och arkitekturen modern

Service

Närmaste orter med service som skola, äldreboende och affärer är Kivik, sju kilometer norrut och Simrishamn sex kilometer söderut.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.