Sök Meny
Visningar
 • Måndag 23 januari 17:30-18:00

  Öppen visning

 • Söndag 22 januari 13:00-13:40

  Öppen visning

Boka visning
Årsta
Siljansvägen 77, 7tr
Utgångspris: Kalkyl 3 575 000 kr
Anmäl bud
Boarea: 67 kvm
Avgift: 4 615 kr/mån
Rum: 3 rum, varav 2 sovrum
Våning: 7

Årsta / Siljansvägen 77, 7tr

Hiss. Västervänd balkong. Stabil förening. Nära kommunikationer.

Högt upp i hissförsett hus med själaljuvlig utsikt över takåsarna. Gavel med fönster i två väderstreck gör att ljusflödet är kännbart i hela bostaden. Utmärkt planlösning med stor balkong, vardagsrum med stort fönster och fönster med burspråk, gränsande till varandra och köket. Vackra originaldetaljer som marmorskivor, vädringsventiler, platsbyggda garderober med tidstypiska nycklar, originalparkett i vardagsrum, flera dörrblad och trycken från husets uppförande. Två stora sovrum med plats för dubbelsäng alt. barnsäng eller flera sängar. Som du förstår är den här bostaden menad att älska och kunna bo länge i om familjen blir större. Riktigt omtyckt förening. Dessutom lekpark utanför, på återvändsgata, matbutik nära och buss, tvärbana och pendeltåg nära. Pendeltåget rullar till Arlanda så snacka om att Europa ligger runt hörnet. Dessutom gångavstånd till Södermalm tack vare nya Årstabron eller till Liljeholmen längst vattnet vid Årstaviken. En av Årstas finaste - snart din!


Köksinspiration

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Vardagsrum
  Fönster i två väderstreck och utgång till balkong. Vackra golv som harmoniserar fint med väggarnas kulör. Lättmöblerat och plats för soffgrupp, bokhylla och mediabänk.
 • Balkong
  Trallförsedd balkong som är stor nog för att kunna sitta flera personer på och äta middag i solnedgången. Tak högt över huvudet och känslan blir majestätisk när man väl är på balkongen. Snart din balkong.
 • Kök
  Kök med matplats för flera personer. Goda arbetsytor och förvaring. Fullhöjd kyl och frys. Diskmaskin.
 • Sovrum
  Sovrum intill köket. Plats för dubbelsäng och sängbord. Det givna barnrummet med plats för enkelsängar eller våningssäng. Passagen som leder fram till sovrummet rymmer garderober och förvaringsmöjligheter.
 • Sovrum
  Sovrum intill vardagsrummet har god förvaring och plats för bred dubbelsäng och sängbord. Stor garderob med spegeldörrar, garderob stannar till köparens förfogande.
 • Badrum/wc
  Kaklat badrum med tvättmaskin, handuksvärmare och plats för badkar om önskvärt. Badrum och wc separat som har egna dörrar vilket är praktiskt många gånger. Möjligt att göra badrummet större om man tar bort väggen rummen emellan (föreningens godkännande behövs).
 • Entré
  Generös entré med avhängning och förvaring finns här, den inre hallen öppnar upp till nästan samtliga rum i bostaden och går också att nyttja som förvaringsväggar.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  67 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 rum (max 2 sovrum)
Byggnadssätt
 • Allmän information
  Den äkta bostadsrättsföreningen Brf Siljan består av består av 258 lägenheter och ligger i Årsta, strax söder om centrala Stockholm. En av de största föreningarna i Årsta med välskött och ordnad ekonomi och fastigheter.
 • Renovering Omarbetning etc
  1992–1994 genomfördes större renoveringsarbeten som påverkade alla byggnader och lägenheter: Stambyte Renovering av badrum och kök Omläggning av tak Byte av el Fasadrenoveringar Renovering av balkonger Spillvattensledningar i samtliga fastigheter byttes 2001–2002. Fönstren i alla lägenheter byttes till treglasfönster i alla lägenheter 2009. Trapphusbelysning med LED-ljuskällor monterades 2011. Fläktarna för ventilationen byttes till temperatur- och tryckstyrda 2012. Målning av samtliga trapphus genomfördes 2013-2015. Stamspolning genomfördes 2015 i samtliga lägenheter (både vertikala och horisontella stammar). Radiatorer på Årstavägen 119-127 byttes 2015 eftersom de ursprungliga hade en bristfällig konstruktion. Radiatorerna på Siljansvägen 79–85 och 82–84 har samma problem och kommer att bytas 2016. Resterande radiatorer i föreningen bedöms vara i bra skick. Plåttaken på höghusen målades och taket på Ottsjövägen 1–7 byttes helt 2015. All utomhusbelysning byttes 2015. Pollarbelysningen renoverades och försågs med lågenergilampor. Övrig belysning runt bland annat entréer byttes till LED.
 • Kommande renoveringar
  2016 påbörjades ett arbete med dränering runt våra låghus, eftersom den gamla visat sig ha en otillfredsställande konstruktion. Baserat på den kunskap vi får från den första etappen rörande markförhållanden, grundens skick och utformning, befintlig dränering, dagvattenanslutningar, osv, kommer vi lägga upp en plan för dräneringsarbetet och göra en upphandling. Det är svårt att i dagsläget förutse den totala kostnaden, men uppskattningsvis kostar en dränering av alla våra låghus ca 4 miljoner kronor. En preliminär syn av höghusens fasader 2015 indikerade att putsen släppt delvis från huskroppen och att vi inom tio år behöver putsa om fasaderna. Styrelsen kommer att undersöka detta närmare under kommande år.
 • Övriga utrymmen
  Till lägenheten ingår två källarförråd om totalt 4-5 kvm. Stort cykel- och barnvagnsförråd på bv i huset. Takterass Högst upp i varje höghus finns en inglasad terrass med fantastisk utsikt. De är delvis möblerade och kan bokas för fester och möten. Medlemmarna kan använda bokningskalendern på dörren till respektive takterrass för att reservera en tid. Kring tolvslaget på nyårsafton är de dock inte bokningsbara. Då är istället alla medlemmar välkomna upp för att se på fyrverkerierna. Tänk på att terrasserna inte är isolerade och inte har toaletter eller vatten och avlopp. Siljansgården Siljansgården är en lokal där du som medlem kan ha möten, fester mm. Den kan även användas för övernattning. Lokalen ligger på Siljansvägen 74 och är inredd med bord, stolar, bäddsoffa, extrasängar och bardisk. Det finns kök och toalett, men ingen dusch. Föreningen tar ut en avgift på 200 kr per dygn. Bastu Finns i samma hus och blir en given avkopplingsplats för familjen och vänner. Hobbyrum Föreningens snickeri- och målerilokaler ligger på Siljansvägen 81. Här finns det mesta för att snickra och måla. Tvättstugor Siljansvägen 75 används av dem som bor på Siljansvägen 74, 75 och 77. Ingång från gaveln. Siljansvägen 78 används av dem som bor på Siljansvägen 78–84 och 79–85. Ingång från baksidan. Årstavägen 121 används av dem som bor på Siljansvägen 68–72, Årstavägen 119–129 och Ottsjövägen 1–7. Bytesrum Här kan medlemmarna byta sina saker mot andra, tänk dig en loppis där man kan göra fynd, kretlopptänk. Stadsodling Här kan medlemmarna odla och skörda. Föreningen ordnade "skördefest" för medlemmarna. Grillplats Finns till förfogande för medlemmarna. Återvinning Nära korsningen Siljansvägen/Ottsjövägen finns en återvinningsstation för tidningspapper och förpackningar av papp, plast, metall och glas. Batterier kan slängaS i en låda vid Siljansvägen 68.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  174 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Datum: 2010-02-17
TV- och Internetanslutning
 • Föreningen har avtal med Com Hem om kabel-TV. Basutbudet ingår i månadsavgiften. Tilläggsutbud bekostas av den enskilde lägenhetsinnehavaren. Fiberbaserat bredband från Bredbandsbolaget finns installerat i samtliga fastigheter. Det är upp till den enskilde lägenhetsinnehavaren att träffa avtal om abonnemang med Bredbandsbolaget. Vid årsstämman i våras fick styrelsen i uppdrag att teckna avtal om kollektiv bredbandsuppkoppling. Vi har nu förhandlat fram ett avtal med operatören Ownit. Enligt planen ska den nya anslutningen finnas på plats den 10 april 2017.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Det finns inte några lediga garageplatser inom föreningen. Det finns fyra parkeringsplatser som samtliga är uthyrda. Intresserade medlemmar kan ställa sig i kö till dessa. Möjlighet finns att hyra parkparkering för 875 kr/månad (utan el) av Apcoa parkering på närliggande Tavelsjövägen.
Ekonomi
 • Avgift
  4 615 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme och vatten
 • Hushållsström
  416 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  416 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 387 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  554 kr
 • Andel av årsavg.
  0,42228
 • Andelstal insats
  0,42169
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2016-11-17.
 • Planerade avgiftsändringar
  Den senaste avgiftsändringen var den 1 april 2011 (höjning med 5 %). Inga avgiftsändringar är för närvarande planerade.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Siljan
Området
 • Söder om Årstaviken började det moderna Årsta att byggas i mitten av 1940-talet och 1953 invigdes Årsta Centrum. Området karaktäriseras av den för tiden så typiska funktionalismen med en blandning av smalhus och punkthus kring stadsdelscentrumet vid Årsta torg. Stor vikt lades vid att skapa trivsel och goda förutsättningar för en lokal gemenskap mellan grannar i en naturnära omgivning. Stor hänsyn togs till att ljusinsläppet i lägenheterna skulle vara gott och under byggnationen sparades stora grönområden. Dessa är i stor utsträckning bevarade och fortsätter att prägla boendemiljön i Årsta. Årsta torg är idag K-märkt och rymmer mängder mindre butiker, restauranger, bibliotek, apotek samt det tidstypiska "Folkets hus". Området har bra kommunikationer med bussar, tvärbana och pendeltåg. Fina strövområden erbjuds utmed Årstaviken stränder samt på Årstafältet där det även finns kolonilotter, golf, en anlagd damm samt rugbyplan. Gångavstånd till Årstabergs pendeltågsstation/tvärbana. Liljeholmen ligger ligger en Instagramuppdatering nära längst Årstaviken och närservice av både restauranger, kommunikation och Liljeholmens centrum och rika utbud. I förlängningen är det bara över Liljeholmsbron så är du över på Södermalm om man vill gå till Södermalm den vägen.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

 • Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide
  Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide

  Från lånelöfte till kontraktsskrivning. Här är allt du behöver veta inför köpet av en bostadsrätt.