Kristineholm Skolan 1

Kristineholm Skolan 1

Slutpris

4 600 000 kr


Edsbro— Norrtälje

Kristineholm Skolan 1


Slutpris
4 600 000 kr

Edsbro— Norrtälje

Skolhus beläget i kulturbygd endast en timme från Stockholm

Där tiden stått stilla, där stressen inte når fram. Lugnet ligger över den vackra skolbyggnaden och fantasin flödar. Vi tas tillbaka till 1910 då skolan uppfördes och de två klassrummen fylldes av elever från Kristineholms socken. De yngre och äldre eleverna fördelades mellan de två olika skolsalarna och eleverna hade två ingångar där de slussades in. I kapprummen hängde eleverna av sig innan de tog sig vidare in i skolsalen. De två salarna är vackert bevarade och de stora spröjsade fönstren ger ett fint ljusinsläpp. Huvudingången ledde tidigare bara in till entrén och trappen upp till de två lägenheterna men nuvarande ägare har även öppnat upp access till skolsalarna. På ovanvåningen bodde de två lärarna i varsin lägenhet. Småskoleläraren bodde i lägenheten med ett rum och kök och den andra läraren hade två rum och kök. Läraren fröken Wockström bodde kvar i skolan tills den las ner på 60-talet.

Det var inte bara skolarbete eleverna fick ägna sig åt, de fick även hjälpa till med mycket på skolan och bland annat bar de in ved som sedan vaktmästaren eldade, plockade krusbär, vinbär och päron som de sedan syltade, saftade och konserverade. De fick även hjälpa till med trädgårdsarbete och snöskottning. Kanske är det du som ny ägare av denna unika fastighet som ägnar dig åt detta snart?!

Via huvudentrén och det vackra trapphuset når man övervåningen där det finns två lägenheter. Även här uppe är det mycket som är bevarat i original och exempelvis finns här två vedspisar och tre kakelugnar (ej i bruk). Trägolv som slipats i den större lägenheten medan den mindre har trägolv under plastmatta.

Endast en timme från Stockholm är Skolhuset är beläget som en avstyckad tomt i det natursköna området invid Erken inom Kristineholms herrgård. Det vackra skolhuset är omgärdat av ett levande lantbruk med djurhållning samt skogsbruk och i området finns flertalet fastboende. Nuvarande ägare har använt huset som fritidshus i 32 år.

Att förädla detta fantastiska hus är verkligen något speciellt, här finns gott om utrymme för att skapa ditt drömboende, bara fantasin sätter gränser!

Varmt välkommen på visning och känn tidens vingslag!


Boarea
ca 275 kvm
Tomtarea
3 845 kvm
Rum
7 rum
Såld
2021-09-22

Mäklarhuset Norrtälje

Denna villa på Kristineholm Skolan såldes av oss 2021-09-22. Se alla våra försäljningar i Edsbro samt även på Kristineholm Skolan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.