Stengränd 12
Stengränd 12
Gabriel Nordenhaag, ansvarig mäklare i Ekerö
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Gabriel Nordenhaag

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Stengränd 12


Ekerö - Sandudden— Ekerö

Stengränd 12


Kommande försäljning

Ekerö - Sandudden— Ekerö

Populärt kedjehus i attraktivt område nära skola, bad och båtplats.

Upptäck drömbostaden du alltid önskat dig – ett välplanerat 2-planshus i ett av de mest eftertraktade områdena nära Mälaren. Beläget på en fridfull återvändsgata erbjuder detta hem den perfekta kombinationen av lugn och närhet till allt du behöver. Med gångavstånd till skola, bad- och båtplats är detta en plats där livet kan njutas till fullo.

Boendet sträcker sig över 106 kvadratmeter och inkluderar även ett praktiskt kallförråd och en carport för din bekvämlighet. Inne i huset välkomnas du av tre väl tilltagna sovrum, perfekta för familjen eller gäster. Det stora vardagsrummet lockar med en mysig braskamin och en öppen planlösning mot köket, vilket skapar en inbjudande atmosfär för samvaro och umgänge.

Köket är ljust och trevligt, med generösa arbetsytor, gott om förvaring och en smart matplats vid köksön – perfekt för både vardagliga måltider och mer festliga tillfällen. Dessutom finns det två helkaklade badrum, vilket ger extra bekvämlighet och flexibilitet för hela familjen.

Utomhus erbjuder den lättskötta tomten flera trädäckade uteplatser där du kan njuta av solen och lugnet. Med fjärrvärme som värmekälla är både komforten och miljön i fokus.

Närheten till busshållplats, skolor, badplats och båthamn gör detta till det perfekta hemmet för den moderna familjen som vill ha allt inom räckhåll. Varför kompromissa när du kan ha allt?

Välkommen att kontakta mig idag för att boka din visning och upptäck möjligheten att kalla detta fantastiska hus för ditt hem.

Med vänliga hälsningar,
Gabriel Nordenhaag
Tel: 072-363 51 66


Boarea
106 kvm
Driftkostnad
41 888 kr/år
Tomtarea
270 kvm
Rum
4 rum (3 sovrum)

Mäklarhuset Ekerö

Kontakta Gabriel för mer information kring Stengränd 12 Anmäl intresse.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.



Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

Entréplan:
Entréhall med slitstarkt gråsvart klinkergolv och mörktbetsat parkettgolv. Vitmålade väggar. Plats för kapphängare och en garderobsvägg.

Helkaklat duschrum med ljusgrått klinkergolv och ljusgrått kakel. Wc, handfat, duschhörna samt vädringsfönster. Här finns även fjärrvärmeväxlaren.

Kök som renoverat 2009/2010. Mörktbetsat parkettgolv och ljust mönstrad tapet. Vita släta luckor och betongbänkskivor. Röd mosaik ovan bänkskivan. Köks-ö med matplats och bra förvaring.
Rostfria maskiner, spishäll (2016), fläkt (2009), inbyggnadsugn (2009), diskmaskin (2016), kyl (2009) och frys (2009).

Vardagsrum med mörkbetsat parkettgolv och vitmålade väggar. Öppen planlösning mot köket. Braskamin som värmer skönt under kalla dagar. Vitmålad trapp med gråmålade trappsteg upp till övre plan. Fönster i två
väderstreck, öster och väster. Utgång till altan och trädgård.

Övre plan:
Hall med ljust laserat trägolv och ljust målade väggar. Litet fönster i trappan ger fint ljusinsläpp. Lucka upp till vinden.
Bra inredd och rymlig klädkammare i anslutning till hall.

Sovrum 1 vitmålat trägolv och målade väggar med en mönstrad fondtapet i matchande färg. Vit garderobsvägg med skjutdörrar. Stora fönster åt 2 väderstreck med utsikt över
området och viss sjöglimt.

Sovrum 2 med ljust laserade trägolv och ljusgrå målade väggar. Garderobsvägg med skjutdörrar.

Sovrum 3 med ljust laserade trägolv och vitmålade väggar. Garderob.

Badrum/Tvättstuga med ljusgrått klinkergolv och ljusblått kakel. Handfatskommod med spegel med infälld belysning i ovan. Linneförvaring i högskåp. Bänkskiva med infälld tvättho och under tvättmaskin 2019 och torktumlare 2020 . Ovan finns tre överskåp samt vädringsfönster.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

106 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Tomtarea

270 kvm

Rum

4 (3 sovrum)

Fastighetsbeteckning

EKERÖ TRÄKVISTA 1:402


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1999

Standardpoäng

30

Grundmur

Betong

Grund

Cellplastisolerad platta mot mark

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

Isolerglasfönster

Ventilation

Mekanisk till och från luft i badrummen.

Skorstenstyp

Skorsten av plåt

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Fjärrvärme, radiatorer samt insatskamin


03
Energideklaration
Sammanställning

Datum: 2021-10-19


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

1) Stort trädäck med morgon-/förmiddagssol (fram till ca kl 14). Delvis under tak och med plats för loungemöbler och matgrupp. Trädäcket omges delvis av en spalje med insynsskyddande murgröna. Perfekt plats för sommarens grillfester.
2) Stensatt insynsskyddad uteplats med plank mot grannen som fint ramar in trädgården. En stensatt gång leder ut till entrésidan.
Fasadbelysning runt hela huset. På entréfasaden finns fasadlampa vid entrédörren och ytterligare en lampa vid gaveln med upp/ner ljus som lyser välkomnande mörka vinterkvällar.
Vattenutkastare finns vid entrésidan.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Separat isolerat förråd (om ca 9 kvm) i anslutning till huset med ingång från trädgård. Några i området har isolerat detta rum och öppnat upp från vardagsrummet och skapat ytterligare ett rum.

Beskrivning, parkering

Carport med plats för en bil. Här finns ett dubbelt eluttag med timer för motorvärmare. Belysning med rörelsesensor. Möjlighet till viss förvaring i nock. I anslutning till carporten finns ett kallförråd med ingång från trädgården.
P-plats för en bil på den asfalterade ytan utanför huset.
Gästparkering i anslutning till området.


07
Gemensamhetsanläggningar

Ekerö Träkvista Ga:25, Ekerö Träkvista Ga:26, Ekerö Närlunda Ga:4


08
Tomt/Servitut
Tomtarea

270 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Lättskött trädgårdstomt med flera olika "rum". Här finns trevliga
odlingslådor, stor altan med trädäck och stensatt insynsskyddad uteplats.
Bevattningssprinkler finns i delar av trädgården.
Mot infartsväg växer en insynsskyddande häck och mot den lilla skaftvägen
på entrésidan finns ett staket som avskärmar tomten. Stensatt gång leder in till huset och vidare mot odlingslådor och uteplats. Huset har ett härligt läge för barnfamiljen med närhet till skola, daghem, bad och busshållplats.

Rättigheter last

Ledningsrätt: Fjärrvärme

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Östra Mälaren, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20081125, Registreringsdatum: 20110601), Östra mälaren, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 2008-11-25, Registreringsdatum: 2011-06-01, Senast ändrad: 2024-03-07)

Planbestämmelser

Tillägg till del av sandudden, etapp 1, för del av fastigheten träkvista 1:313(träkvista 1:349 m fl)på ekerö, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 2014-10-22, Registreringsdatum: 2015-05-25, Senast ändrad: 2023-08-10), Sandudden(träkvista 1:313 m fl), Detaljplan (Beslutsdatum: 1996-12-17, Senast ändrad: 2023-11-28), Sandudden(träkvista 1:313), Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 1997-12-10, Senast ändrad: 2023-08-10)


09
Övrigt

Samfällighetsföreningarna ansvarar bl a för driften och skötsel av vägar, parkeringar, belysning samt den gemensamma kvartersmarken. Fiber via Telia (IP-telefoni) installerat i hela området. Internet och Telias TV-paket lagom inkluderas i samfällighetsavgiften.


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

3 824 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

1 999 000 kr

Markvärde

1 825 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1999

Uppvärmning

13 408 kr/år

Försäkring

5 704 kr/år

Vatten och avlopp

4 676 kr/år

Renhållning

1 500 kr/år

Sotning

200 kr/år

Vägav/Snö

2 200 kr/år

Elkostnad

7 900 kr/år

Årlig elförbrukning

4805 kWh/år

Samfällighet

6 300 kr/år

Sammanlagd driftskostnad

41 888 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 524 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 50 412 kr/år)

Antal personer i hushållet

2

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 10 pantbrev om totalt 4 025 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.


Området

01

Sandudden är ett mycket omtyckt och efterfrågat område med ett centralt och bra läge på Ekerö. Området har en egen lekplats samt gästparkering. Fotbollsplan och grönområde finns för lek och spel.
På 10 minuters promenadväg till en fin badplats vid "Södran" med sommarkiosk och hopptorn. Restaurang finns i närheten. Fina promenadstråk längs med vattnet ända till Ekerö Sommarstad.
I Sandudden finns möjligheter till jogging/promenadstråk utmed Mälarens strand eller uppe på Åsen med milsvid utsikt över Mälaren. Det är endast några minuters gångväg till områdets badstrand och småbåtshamn, Sandgrynnan.
Efter strandkanten går en fin promenadväg ända fram till Ekerö Kyrka.
I Sandudden finns både förskola och skola (åk F-5). I närheten finns även Träkvista skolan (åk F-9) och ett flertal andra förskolor.
På Ekerö finns även alternativa förskolor såsom Montessori, Waldorfförskola samt enskilda familjedaghem.

Närservice
Träkvista Centrum ligger på bekvämt gångavstånd med livsmedelsaffär, frisör och flera restauranger.
Till Ekerö Centrum är det ca 4 km. Där finns banker, större livsmedelsaffär, bokhandel, klädbutik, apotek, systembolag, restaurang, kemtvätt, skrädderi, bibliotek, samlingslokal/bio, gym, tandläkare, vårdcentral, mm.

Närbelägna Träkvistavallen har fotbollsplaner, friidrottsanläggning, ishall och fritidsgård. Styrketräningshall finns strax intill hos STC.
På Ekerö finns golfbanor (Drottningholm, Troxhammar och Skytteholm) och ett flertal ridskolor.
Vintertid finns en härlig skidbacke (Ekebyhovsbacken) och preparerade längdåkningsspår på natursköna Jungfrusundsåsen. Friluftsfrämjandet har en omfattande verksamhet med bland annat kajakturer, långfärdsskridskoturer och även en plogad skridskobana vid Tranholmen.

Kommunikationer

Närmaste busshållplats finns i området, vid skolan, några minuters gångväg. Beräknad restid till Brommaplan ca 20 minuter. På Ekerövägen och vid Träkvista torg går även fler bussar, bl.a mot Solna och Mörby via Brommaplan. Bra färjeförbindelse mellan
Ekerö (Jungfrusund) och Slagsta (i Botkyrka kommun) som gör att man snabbt kan ta sig ut på E4:an.
Från Ekerö Centrum kan man även ta pendelbåten, linje 89 in till Stockholm.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
3 824 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
1 999 000 kr
Markvärde
1 825 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1999
Uppvärmning
13 408 kr/år
Försäkring
5 704 kr/år
Vatten och avlopp
4 676 kr/år
Renhållning
1 500 kr/år
Sotning
200 kr/år
Vägav/Snö
2 200 kr/år
Elkostnad
7 900 kr/år
Årlig elförbrukning
4805 kWh/år
Samfällighet
6 300 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
41 888 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
8 524 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 50 412 kr/år)
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 10 pantbrev om totalt 4 025 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Området
Använd kartan
X

Platser

1hus2man Ab

268 m


Charlottes Kök & Bar AB

734 m


Väringgården's Kök & Bar

734 m


Träkvista Pizzeria

754 m


Träkvista Sushi & Café

796 m


MoniRöst

78 m


Sanduddens skola

385 m


Förskola Sandudden - Pysslingen Förskolor

392 m


Stamvägens förskola

712 m


Solstugan waldorfförskola

834 m


Lidl

1,39 km


Noyans Livs HB

3,17 km


McCain Foods Sweden AB

3,34 km


ICA Maxi Stormarknad Alby Botkyrka

4,66 km


Sandudden

332 m


Sanduddens vägskäl

634 m


Cafévägen

753 m


Ekerö Träkvista

815 m


Sandviksvägen

922 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    242 m
    5 min
    3 min
    12 min
  • Hållplats
    Sandudden
    332 m
    2 min
    -
    6 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Gabriel!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.