Jönåkersvägen 2a / Svedmyra Enskede / Enskede / Stockholm

Lugnt läge vid Majroskogen, ungt hus med hiss, T-bana ca 8 min nära

Slutpris
3 510 000 kr
Boarea
70 kvm
Avgift
3 928 kr/mån
Rum
3 rum (2-3 sovrum)
Våning
2 av 3 (Hiss finns)
Såld
2019-09-26
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Jönåkersvägen såldes av oss 2019-09-26. Se alla våra försäljningar i Enskede samt även på Jönåkersvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Svedmyra Enskede är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Fräsch lägenhet som på ena sidan vänder sig mot skogen med fritt insynsskyddat läge. Här njuter man av den fina utsikten från vardagsrum och sovrum och via köket kan man kliva ut på en stor västervänd balkong mot föreningens gård. Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök är perfekt för middagsbjudningar, fester och socialt umgänge, här kan man laga stora middagar och samtidigt umgås. Balkongen är så stor att man kan sitta och njuta middagen i kvällssolen. Sovrummet har ett lugnt och insynsskyddat läge mot skogen och österläget gör att man får ett svalt och behagligt rum. Duschrummet är modernt kaklat och det är förberett för tvättmaskin, skönt om man inte vill passa tvättstugetider!

Vackra lugna omgivningar med Majroskogen runt hörnet där man kan gå energigivande promenader genom grönskan eller träna på utegymmet. Missa inte de restauranger som finns i området, bla Svedmyra sushi som är en personlig favorit för mig. Ca 8 min skogspromenad från bostaden finns Ica BEA, som är världens bästa affär enligt enskedeborna, och goda kommunikationer i form av tunnelbana och bussar som passerar stora delar av söderort. Livskvalitet

Välkommen till visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Historik

Svedmyra gränsar mot Stureby i väster och mot Gamla Enskede i norr. Fram till 1930 var området obebyggt sånär som på några äldre gårdar. Vid den tidpunkten öppnades en spårvagnslinje mellan Södermalm och Örby med station i Svedmyra och runt den började då småstugor att byggas med självbyggeri. Under slutet av 1940-talet började flerbostadshus att byggas och 1951 drogs tunnelbanan till Svedmyra. I Svedmyra finns ett större sammanhängande grönområde, Majroskogen, som i söder sträcker sig till Majrovägen i Gubbängen. I områdets nordöstra del ligger Svedmyraskogen. Båda dessa är bevarade naturliga skogspartier. Även bostadsområdena, med småskalig bebyggelse, parkstråk och trädgårdar, ger ett grönt intryck. Nära Svedmyra ligger Enskede idrottsplats. Den kommersiella servicen är huvudsakligen förlagd till Svedmyraplan där bland annat en uppskattad livsmedelsaffär BEA (ICA-kvantum) finns. Ett mindre centrum finns också på Postiljonsvägen och i Tallkrogen. Svedmyra är också en liten knutpunkt för kommunala färdmedel med bussar och tunnelbana.

Närservice

Vid Svedmyraplan och Sockenplan finns två lokala centrum med matbutiker, restauranger m.m. Tar man tunnelbanan några stationer når man Globen Shopping med ca 60 butiker, caféer och restauranger och anslutning ligger även Globen och Tele2 arena som erbjuder konserter, ishockey- och fotbollsmatcher som mycket mer. Större centrum i söder är även Farsta med ca 150 butiker samt Liljeholmens centrum med ca 90 butiker. Man får dock inte glömma Gamla Enskede med flera små mysiga butiker, caféer och restauranger och säsongsevenemang som Enskedespelen, julmarknad och mycket mer.

Sport och fritid

I Enskedeområdet finns flera aktivitetsmöjligheter för både unga och gamla. Enskede IK är med sina 2 400 medlemmar en av Sveriges största idrottsföreningar och har fotbollslag i alla åldrar. Vid Enskede IP finns också Hammarby friidrott, en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika klubbar. I anslutning till Enskedefältet finns Enskede Ridskola som grundades av Hans Georg Netterberg redan 1945 och blev därmed en av Sveriges första ridskolor. Lite längre fram på Sockenvägen ligger Enskede rackethall med 6 racketsporter, gym, innebandy, sportshop. Utöver detta finns kampsportsklubbar, innebandy och mycket mer. Med bil eller cykel kan man ta sig till Hellasgården eller Ågesta med bl.a. badsjöar, motionsslingor och golfbanor.

Skolor och förskolor

I anslutning till Svedmyra ligger Tallkrogen skola med klasser F-6 men det finns gott om skolor och förskolor i Stureby, Enskedefältet, Gamla Enskede, Gubbängen m.m.

Kommunikationer - buss och tunnelbana

Svedmyra är ett centralt placerat villaområde med goda kommunikationer i flera riktningar. Från Svedmyra t-banestation tar man sig till Gullmarsplan på 6 minuter och till T-centralen på 15 minuter. Genom Svedmyra passerar buss 163 som går mellan Kärrtorp och Bredäng via Älvsjö station där man kan byta till pendeltåg och buss 161 som går mellan Bagarmossen och Gröndal via bl.a. Telefonplan.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.