Vivstavarvsvägen 199

Vivstavarvsvägen 199

Slutpris

11 250 000 kr


Stureby— Enskede— Stockholm

Vivstavarvsvägen 199


Slutpris
11 250 000 kr

Stureby— Enskede— Stockholm

Charm och moderna funktioner i perfekt kombination. Beviljat bygglov för tillbyggnad finns!

På en av Sturebys högsta punkter ligger denna otroligt charmiga och smart planerade 20-talsvilla! Under 10 år har nuvarande ägare renoverat huset och låtit det återfå sin tidsenliga charm. Från första till sista steg när du går genom huset möts du av vackra detaljer och snickarglädje kombinerat med ett praktiskt och modern tänk kring kök och sällskapsytor. Detta är ett hem som vill skänka lugn och glädje mitt i vardagsbestyren.

Ägna gärna lite extra tid åt köket när du besöker huset, man kan inte låta bli att bli förälskad; ett vackert platsbyggt träkök från det skånska snickeriet Åraslöv, stora arbetsytor av svart granit och ek, smarta funktioner och vackra detaljer. Det intill liggande matrummet har byggts med en gammaldags glasveranda i åtanke och ljuset flödar in genom de många vackra fönstren.

Vardagsrum, kök och matrum ligger i fil vilket skapar fantastiska sällskapsytor både till vardag och fest! Vardagsrummet blir en naturlig första samlingspunkt framför den vackra öppna spisen. I köket kan ni sedan hjälpas åt med maten och duka upp till stora sällskap i det soldränkta matrummet.

Ta klivet ut i den insynsskyddade trädgården som nås via vackra dubbeldörrar i vardagsrummet eller via dörr från matrummet. Promenera på vackra stenläggningar av Ölandssten och slå dig sedan ned vid någon av de många sittplatser som finns i trädgården. Känn doften av syren, fläder och lavendel. Se hallon och tomater växa till sig i köksträdgården och avnjut sedan kvällens sista solstrålar på matrummets balkong avgränsad av ett vackert snidat balkongräcke.

Ser man till det praktiska så erbjuder huset en otroligt praktisk tvättstuga kombinerat med wc, samt ett sovrum i anslutning till hallen väl avskilt från sällskapsytorna.

En trappa upp dras du till en av husets absoluta pärlor, master bedroom. Vackert oljad enstavsparkett, platsbyggda garderober, ryggåstak och synliga takbjälkar. Titta även ut genom fönstret och se den milsvida utsikten! Här uppe kommer du vilja avnjuta både morgonkaffe och kvällste.
Det mindre sovrummet på övre plan skiljer sig från många traditionella sovrum. Här har man utnyttjat ytorna och bland annat platsbyggt en klättervänlig bokhylla. Därifrån kan du njuta av rummets många fönster och dess harmoniska utsikt över trädgården.
Badrummet följer den praktiska linjen med både takdusch och badkar samt wc och kommod. Smakfullt och stilrent inrett på ett sätt som man bara älskar, med ett uppvärmt marrakech-golv som grädde på moset.

Slutligen har du på tomten både ett växthus, en praktisk redskapsbod och ett vedskjul. Källaren är inredd med verkstadsytor och i garage finns plats för bil om du önskar, samt en stor mängd praktiska och fast monterade förrådshyllor.

Önskar du ett lagom stort hus med upp till 5 sovrum?
Här finns ett beviljat bygglov om ca 40 ytterligare kvm boarea med större sällskapsyta och två sovrum. Ritningar finns under Planritning och under rubriken dokument.

Varmt välkommen till detta vackra hem!

Nära till populära Sturebyskolan som två gånger vunnit Stockholm stads kvalitetsutmärkelse, flera förskolor och den stora lekplatsen invid skolan. Inom kort avstånd ligger förskolorna Stureby och Grus&bus.

10 minuters (800 m) promenad till Stureby t-bana och 6 minuters promenad till buss 163 som går till Kärrtorp via Svedmyra åt ena hållet samt Bredäng via Älvsjö station och Fruängen samt 5 minuters promenad till buss 144 som endast tar 13 minuter till Gullmarsplan.

För rekreation finns Hemskogen bakom huset, här kan man gå genom grönska ända bort till Svedmyra och Sockenplan. I närområdet finns bl.a. Enskede Rackethall, Padel Zenter, Enskede Ridskola, Stureby IP m.m.


Boarea/biarea
110/31 kvm
Driftkostnad
49 985 kr/år
Tomtarea
537 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2023-02-11

Mäklarhuset Enskede

Denna villa på Vivstavarvsvägen såldes av oss 2023-02-11. Se alla våra försäljningar i Enskede samt även på Vivstavarvsvägen.

Boka värdering

Tommy Sundvall

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.