Åstorpsringen 15, 2 tr / Hammarbyhöjden / Enskededalen / STOCKHOLM

Gaveltrea i mycket gott skick och stor balkong i söder - Möjlig fyra!

Boarea
69 kvm
Avgift
3 775 kr/mån
Rum
3 rum
Våning
2 av 3 (Hiss finns)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

Här hittar ni en fantastisk gavel 3:a med alla förutsättningar för att trivas. Den smarta planlösningen ger gott om plats till två rofyllda sovrum och ett tilltaget vardagsrum som passar lika bra till fest som vid mysiga hemmakvällar. Köket är lättarbetat med stora arbetsytor, alla vitvaror som kan önskas och gott om förvaring, vid ett stort fönster finns matplatsen där ni sitter större sällskap utan att trängas. Från köket tar ni er ut till lägenhetens extra rum, en stor och möblerbar balkong i söderläge. Badrummet är smakfullt renoverat 2016 med allt från golvvärme till tvättmaskin och torktumlare. Självklart finns här hiss för bästa komfort!
Lägenheten kan med lätthet byggas om till 4 rok med en avskiljningsvägg i master bedroom.

Som boende på Åstorpsringen 15 blir ni medlemmar i Brf Måseskär 5. Föreningen har gjort ett fantastiskt arbete för att utveckla föreningen och optimera boendesituationen för dess medlemmar. Föreningen sänkte avgiften i januari 2017 med 5%, en ytterligare sänkning om 10% gjordes i januari 2018. Föreningen har under 2017 byggt 30 st förråd. Föreningen har en stark ekonomi och jobbar aktivt med att göra smarta långsiktiga beslut som gynnar föreningens medlemmar.
Föreningen har en egen hemsida där ni hittar mer information www.maseskar5.se

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 23 bilder
Planritning
Alternativ planlösning
Alternativ planlösning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Hall
  Välkomnade hall med ljusa ytskikt och mörkgrått klinker på golvet. Här finns gott om plats för ytterkläder och skor, samt en garderob för extra förvaring. Säkerhetsdörr.

  Badrum
  Stort och ljust badrum som renoverades 2016 med vitkaklade väggar och ett fint grått klinkergolv. Vägghängd WC, duschhörna med vikbar glasdörr, kommod, stor spegel med led-list samt inbyggda spottar i tak, handduksvärmare, fönster, torktumlare och tvättmaskin.

  Kök
  Ljust och lättarbetat kök med all utrustning för att lyckas i köket. Köket renoverades under 2015. Gott om förvaring bakom ljusa skåpsluckor och vitt kakel samt infällda spotlights ovan arbetsytor med nedsänkt diskho. Fullstor kyl och frys med överskåp för ytterligare förvaring, integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro och fläkt. Matplats som rymmer ca 6 personer vid stort fönsterparti och med utgång till den fantastiska balkongen i söderläge med gott om plats för stolar och bord.

  Vardagsrum
  Ljus ekparkett och ljusa väggar. Rymligt och socialt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från stort fönsterparti. Lättmöblerat för stor soffgrupp och med plats för sällskapsyta och förvaring. Från vardagsrummet finns även ingång till master bedroom och klädkammare.

  Sovrum
  Rogivande sovrum utan insyn. Ljusinsläpp från två vädersträck. Ekparkett och ljusa väggar. Gott om plats för dubbelsäng, sängbord, byrå. Integrerad garderobsvägg med takspottar.

  Sovrum Insynsskyddat sovrum med ljus ekparkett och ljusa väggar. Gott om plats för säng och sängbord samt två garderober. Sovrummet har ingång från köket.

  Klädkammare
  Väl tilltagen klädkammare om ca 3,5 kvm med ingång från vardagsrummet.

  TV/Internet Föreningen är ansluten till fiber via Bredbandswebben och Com Hem. Ni väljer själv leverantör till ert bredband. I samtliga rum finns bredbandsuttag.
  TV levereras av Com Hem.

  Övrigt
  Föreningen har sänkt avgiften med 5% från och med januari 2017 och ytterligare en sänkning om 10% fr.o.m januari 2018.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  69 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 rum
 • Våning
  2 av 3
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2005
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  TV/Internet levereras av ComHem eller Telia Öppen Fiber. Medlemmen tecknar själv abonnemang.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Brf Måseskär 5 har 35 st. parkeringsplatser mot en kostnad av 400 kr/månad, som hyrs till boende på föreningen.
Övrigt
 • OMRÅDET: Hammarbyhöjden består till största delen av flerbostadshus från 30- och 40-talet samt några modernare 90- tals hus. Området är idag ett attraktivt bostadsområde med dess närhet till innerstan, naturen och sina goda kommunikationer. Med cykel tar du dig över Johanneshovsbron in till Söders puls på bara några minuter. I närheten finns även det populära friluftsområdet Nackareservatet med fina promenad-stråk, badsjöar, löparspår, friluftsgym och golfbana. Sommartid öppnar utomhusbassängen upp vid Nytorps gärde där man kan bada och njuta under varma dagar. Vintertid finns Hammarbybacken för den som gillar alpinsport.

  SERVICE:
  I Hammarbyhöjden har du nära till det mesta. I Hammarbyhöjden Centrum finns all tänkbar service såsom Konsum, apotek, 7-eleven, kem-tvätt, gym, bankomat, restauranger m.m. På kort avstånd finns även Hammarby Sjöstad med ett stort utbud av trevliga restauranger, caféer och butiker samt Sickla Köpkvarter med allt du behöver. Globen City med dess rika utbud på affärer, idrotts- samt konsertarrangemang finns också inom kort gångavstånd.

  KOMMUNIKATIONER:
  Blåsut T-bana ligger ca 5 min från bostaden. Även Skärmmarbrink T-bana och Hammarbyhöjden T-bana nås ca 7 min från bostaden. Med T-banan tar du dig in till söder på mindre än 10 minuter och till T-Centralen på ca 15 minuter. Det finns även bussar mot Älvsjö, Tyresö och Gullmarsplan som går från vägen mitt emot bostaden.
Ekonomi
 • Avgift
  3 775 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Andel i förening
  2,2158
 • Kommentar, andelstal
  Enligt ekonomisk plan.
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2017-09-12.
 • Planerade avgiftsändringar
  Avgiften sänktes med 5% 1 januari 2017. En ytterligare prissänkning om 10% gjordes 1 januari 2018. (Uppgift kontrollerad 2018-02-12).
Föreningen
 • Benämning
  Brf Måseskär 5.
 • Allmänt
  Föreningens fastigheter, Måseskär 4 och Måseskär 5 i Stockholms kommun förvärvades 2011-09-23. Föreningens fastigheter består av två flerbostadshus på adress Åstorpsringen 11-19 samt en grovsopsbyggnad på Åstorpsringen 3. Fastigheten byggdes 2005 och har samma värdeår. Föreningen har 50 st. lägenheter, varav 5 st. upplåtet som hyresrätter och resterande 45 st. som bostadsrätter. Försäkring till fullvärde har föreningen tecknat med Trygg-Hansa. I avtalet ingår styrelseförsäkring samt bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar. Föreningen hyr marken av Stockholms kommun via tomträtt. Tomträttsavgälden är bestämd till 258 tkr kr per år, till och med 2024-09-30.

  Föreningen har en aktiv styrelse som strävar efter att åstadkomma kostnadseffektiviseringar och olika projekt för att öka mervärdet för medlemmarna och höja fastighetens värde. Besök gärna föreningens informativa hemsida: http://www.maseskar5.se/
 • Kommande renoveringar
  2017-2020: Målning ytterdörrar.
  2018-2020: Målning av entré och våningsplan i trapphus.
  2018-2020: Slipning stenplattor hiss.
  2018: OKV-besiktning.
  2019: Byte av 2 tvättmaskiner i tvättstugan.
 • Gjorda renoveringar
  2017: 30 st förråd färdigställdes
  2017: Målning av avbärarräcken, återvinningsrum, stålbalkar samt skärmtak.
  2017: Stamspolning.
  2016: Fasadtvätt
  2015: Reparation av spillvattenledning.
  2015: Två hyresrätter har ombildats till bostadsrätter.
  2015: Upprättande av underhållsplan.
  2015: Lagning av putsskador i fasaden.
  2015: Byte av tätningsstos.
  2015: Byte av låssystem.
  2014: Tvätt av fasad.
  2014: Byte av fläkt för forcerad ventilation.
  2014: Diverse mindre reparationer, rörelsevakter, låskolvar etc.
  2013: Ventilationsarbete i form av rengöring av fläkt och injustering av ventil i kök och badrum.
  2013: Polering av golv i entréplanen på fastigheterna.
  2012: OKV utfört med godkänt resultat till 2018.
  2012: Entrédörrar och entrépartier i fastigheten har målats.
  2012: Brandgasluckorna i fastigheterna har besiktigats och batterierna har utbytts.
  2012: Torktumlaren i tvättstugan har bytts ut.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Cykelrum
  Det finns två cykelrum, ett i anslutning till port 11 och ett i anslutning till port 19.

  Källsortering
  Föreningens återvinning finns i separat miljörum. Där finns avfallshantering för glas, metall, plast, el, kartong och batteriåtervinning samt grovsopor. Tvättstuga finns i anslutning till port 15.

  Barnvagnsrum
  Finns i varje port och återfinns på bottenplan i anslutning till trappuppgången.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren
Frågor och svar
 • Fråga ställd av Marita den 24 maj
  Hej Jag är intresserad av denna lägenhet. Kan jag få löpande information om det blir budgivning. Håller på att sälja min bostad på Värmdö. Vågar inte ge bud före min är såld . Mvh Marita Machnow
  Svar från Henrik Hammarstrand
  Hej Marita, Roligt att du är intresserad! Jag håller dig uppdaterad och du får gärna komma förbi visningen på söndag eller måndag. Mvh Henrik, Mäklarhuset

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier