Hjovägen 5

Hjovägen 5

Slutpris

3 010 000 kr


Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Hjovägen 5


Slutpris
3 010 000 kr

Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Brf som ÄGER MARKEN, skuld per kvm 207kr (senaste årsredovisningen)!

Stor brf som ÄGER MARKEN och skuld per kvm bara 207kr (senaste årsredovisningen)! Det finns inga beslut om kommande förändringar av avgiften i dagsläget. Välskött förening (kanske höjdens bästa förening) med bland annat bastu, övernattningslokal, grovsoprum och flera tvättstugor (varav en grovtvätt). Dessutom riktigt bra läge precis vid Nackareservatet i den vita staden några minuter nära T-bana. Funkisbostad med fina originaldetaljer i perfekt kombination med bästa läge! Välkommen till visning - välkommen hem!

Dagens Hammarbyhöjden var obebyggd för 100 år sedan men till skillnad från idag så syntes här bodgårdar, kolonimoråden och handelsträdgårdar. Sedan dess har mycket hänt och behovet av bostäder var stort för stadens invånare i början av förra seklet. Alva och Gunnar Myrdal var förespråkare för bättre och större bostäder vilket inspirerade Hammarbyhöjden att utvecklas i den riktningen och funktionalistisk arkitektur kom att prägla området. Bostädernas standard innebar både badrum och kök och många hus kom att kallas "barnrikehus" eftersom de var avsedda för familjer med många barn. Barnen flyttade med tiden ut men föräldrarna bodde kvar varför "penisonärsrikehus" blev en term. Generationsbyte har skett och idag består området av många unga medborgare som känner "den vita staden" (tack vare sin ljusa färgsättning på byggnaderna) som citynära, mer för pengarna, Nackareservatet, närservice och givetvis tunnelbanan som några av de många starka bestående värdena bostäderna i den vita staden erbjuder.


Boarea
41 kvm
Avgift
2 556 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
1 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2023-04-05

Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Denna lägenhet på Hjovägen såldes av oss 2023-04-05. Se alla våra försäljningar i Johanneshov samt även på Hjovägen.

Boka värdering

Erik Åkerberg

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.