Kalmgatan 40 / Hammarbyhöjden / Johanneshov / Stockholm

Eftertraktad 2:a i högt läge mot lummig baksida. Välskött förening med hiss i huset.

Boarea
68 kvm
Avgift
3 978 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
2 (Hiss finns)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse Budgivning
Läs mer om budgivning

Hjärtligt välkommen till denna trivsamma 2:a om 68 kvm. Belägen på lugn gata två våningar upp i fastighet med hiss. Här erbjuds en lägenhet med renoverade ytskikt -16 och fönsterpartier i tre väderstreck med ett härligt ljusinsläpp. Lägenhetens yta disponeras genom ett stort rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter. Generöst vardagsrum med stora fönsterpartier och tilltalande planlösning med passage mot ett stilrent och lättarbetat kö med rikligt av förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Matplats i kök för stora familjen samt utgång till generös balkong mot lummig baksida i solsäkert läge!

Här erbjuds en lägenhet belägen i välskött förening på eftertraktad adress med närhet till kommunikationer såsom T-bana, tvärbana och buss samt med gångavstånd till innerstaden.

Hammarbyhöjden har det bästa av två världar: En promenad bort nås såväl Södermalms puls, servicetäta Hammarby Sjöstad eller vackra Nackareservatet med bra motionsspår och fina badsjöar. Med T-banans gröna linje är du på Södermalm på ca 5 minuter och i city på ca 10 minuter.

Ett hem att trivas i - Välkommen på visning!

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 19 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Beskrivning av samtliga rum
  Entréhall,
  Inbjudande entréhall med ljusa ytskikt och praktiskt klinkergolv i grått. Hallens väggar är vitmålade med undantag för parti intill passage mot kök som är tapetserad. Hallen är rymlig och erbjuder möbleringsalternativ, här ryms med enkelhet hatthylla och skoställ. Utmärkta förvaringsmöjligheter via generös klädkammare som nås via entréhallen. Mitt emot klädkammaren finns badrummet. Stilren hall som ger ett gott första intryck!

  Badrum,
  Stort badrum med kaklade väggar och klinkergolv, badrummet är rikligt utrustat med vägghängd wc-stol, handfat, på väggen ovanför handfatet sitter en spegel och intill spegel ett väggfast badrumsskåp. Längst in i rummet finns badkar med duschmöjligheter och direkt vid entrén finns en tvättpelare bestående av tvättmaskin och torktumlare, intill tvättpelaren finns bänkskiva och väggfast förvaring.

  Kök,
  Välplanerat kök med ljusa ytskikt med passage mot vardagsrummet samt med öppning även från den inre hallen. Kök med rikligt av förvaringsmöjligheter högt som lågt i skåpsinredning i vitt utförande. Rikligt med arbetsytor via mörk bänkskiva av laminat, dubbeldiskho i rostfritt med avrinningsyta. Väggen mellan bänkskivan och överskåpen är beklädd av plexiglas som stänkskydd, belysning under överskåpen som lyser upp arbetsytorna. Köket är utrustat med spis/ugn, fläkt, kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Matplats invid vägg mot vardagsrummet med plats för hela familjen. Gediget ljusinsläpp via fönsterpartier samt balkongdörr som vetter åt sydväst. Stor balkong med plats för bord och stolar samt planteringar i krukor etc. Balkongen ligger i ett högt och fritt läge mot lummigt skogsparti.

  Vardagsrum,
  Stort och luftigt rum med ett rikligt ljusinsläpp via generösa fönsterpartier mot fastighetens baksida samt i gavel. Ett vardagsrum som nås antingen via köket och den inre hallen ifrån entrén vilket är en uppskattad planlösning som medför ett härligt ljusflöde i lägenheten samt underlättar i vardagen med flera passager. Ett väl tilltaget rum med rymd, utmärkt för större bjudningar och socialt umgänge. Här finner Ni fint parkettgolv och ljusa ytskikt. Vardagsrummet disponeras idag genom soffa med soffbord samt media-möbel, arbetsplats och bokhyllor.

  Sovrum,
  Sovrummet nås via den inre hallen som har ljus gråa väggar och vackert laminatgolv som även går hela vägen in i sovrummet utan trösklar. Rogivande sovrum med ljusa väggar och fondvägg som går i mossgrönt. Ljusinsläpp via gavelfönster ut mot lummig baksida. Rikligt med förvaringsmöjligheter via fyra garderober i vitt utförande. Rymligt sovrum med möbleringsalternativ som idag disponeras genom dubbelsäng och byrå.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  68 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  2 (1 sovrum)
 • Våning:
  2
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1990-91
Förråd
 • Beskrivning, förråd:
  Förråd finns i entréplan.
Ekonomi

 • Avgift:
  3 978 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV
 • Försäkring:
  150 kr/mån
 • Hushållsström:
  250 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  400 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  3
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 138 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  455 kr
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen

 • Benämning:
  Brf Harkranken.
 • Markägare
  Marken upplåtes med tomträtt
 • Allmänt
  Brf Harkranken bildades 2002.Husen byggdes 1990-91 av JM. Föreningen äger sju hus med 83 lägenheter varav 74 är upplåtna med bostadsrätt och 8 upplåts med hyresrätt (detta är ett dolt kapital för föreningen, och inbringar stora tillskott till föreningens ekonomi när de väl säljs av). I föreningens lokaler finns också en förskola. Brf Harkranken förvaltas av Riksbyggen. Föreningen har också rätt att ta ut en pantsättningsavgift per lån som köparen väljer att ta vid samband av köpet. Brf Harkranken godkänner delat ägande. Marken upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden löper ut 2020-06-30.

  Besök gärna föreningens informativa hemsida för vidare information: http://www.harkranken.se

  Gjorda renoveringar:
  2012 - 2013. Renovering av fasader och balkonger. Omfattande upprustning av undercentralen där bl.a. värmepumpen har bytts ut.

  Kommande renoveringar:
  Under de närmaste åren planeras byte av stuprör och hängrännor. Hissarna planeras att ses över och likaså spolning av stammarna. Dessutom finns planer på att byta värmeväxlare och tvättstugeutrustning samt att se över underhållet i hyresrätterna. I övrigt följer föreningen sin underhållsplan vilken de utvärderar regelbundet.
  2020: Byte av hissar

  Avgiftsförändringar:
  Föreningen planerar inte att någon avgiftsförändring i nuläget.

  Kabel Tv/bredband:
  Alla lägenheter är anslutna till kabel-TV-nät. Leverantör: Com Hem och Tele2 (basutbudet ingår i månadsavgiften). Gällande Bredband så är fiber från ComHem indraget i lägenheten (en hastighet på 50Mbit/sek ingår i avgiften). hastighet: 50 Mbit/s. Det finns även Tele 2 (fiberbredband).

  Gemensamma utrymmen:
  Det finns cykelförråd, gästlägenhet, gym, barnvagnsförråd, källarförråd och tvättstuga. Föreningen har även en gemensamhetslokal för fest och barnkalas samt en hobby/ snickerilokal att låna.

  Parkeringsmöjligheter:
  67 garageplatser. Går att hyra för 525 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Cykelplats. Går att hyra frör 40 kr/ mån. Till cykelplats är det separat kö.
Ekonomi
Avgift :
3 978 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV
Försäkring :
150 kr/mån
Hushållsström :
250 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
400 kr/mån
Antal personer i hushållet
3
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 138 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
455 kr
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Christers matsal
  159 m
  Lucy's salladsbar
  176 m
  Niklas & Friends
  201 m
  Hammarbys Pärla
  242 m
  4 Corners Pizza Hammarby Sjöstad
  258 m
 • Skolor
  Pysslingen Förskola Höjden
  37 m
  Pysslingen Förskolor - Hammarby Skogen
  173 m
  Kulturama
  264 m
  Kunskapsskolan
  268 m
  HB Musikskolan Konsonans
  277 m
 • Mataffärer
  Lidl
  448 m
  Coop Hammarby Sjöstad
  487 m
  Coop Finn Malmgren
  543 m
  Hemköp
  967 m
  Coop Vintertullen
  992 m
 • Kommunikationer
  Solandergatan
  350 m
  Sparrmansvägen
  506 m
  Luma
  521 m
  Skärmarbrink
  560 m
  Sickla Kaj
  563 m
 • Tågstationer
  Henriksdal station
  1,58 km
  Stockholm Södra station
  2,42 km
  Årstaberg
  3,77 km
  Stockholm City
  4,03 km
  Stockholms Centralstation
  4,08 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Grönområde
 • 234 m
 • 4 min
 • 2 min
 • 6 min
 • Hav
 • 669 m
 • 7 min
 • 4 min
 • 13 min
 • Sjö
 • 653 m
 • 6 min
 • 5 min
 • 12 min
Området

Hammarbyhöjden - Den vita staden!

Hammarbyhöjden är en av Stockholms populäraste närförorter och det är lätt att förstå varför. Tunnelbanan stannar i centrum och det tar fem minuter till söder. Globenområdet ligger på promenadavstånd där flera av Stockholms största evenemang kan upplevas. Nackareservatet ligger strax inpå och här finns alla möjligheter till natur och motion. Arkitekturen är en blandning av låghus från 40-talet och byggnation från -90 och 2000-tal. Hammarbybacken tornar upp sig som ett landmärke i mitten av området. Välkommen till Hammarbyhöjden!

Nöje

Stockholm har en ny evenemangsarena, Tele2 arena intill Globen. Arenan är en så kallad multiarena med flyttbart tak och kan ta emot upp till 40 000 besökare. Tillsammans med Globen blir utbudet för sport och nöjesevenemang nästan obegränsat och Hammarbyhöjden ligger på gångavstånd från evenemangsområdet. Det är inte långt till Stockholms kultur- och nöjesliv. På Södermalm finns barer, klubbar, biografer, teatrar, restauranger och caféer.

Natur och fritid

Nytorps Gärde är ett större grönområde som sammanlänkar Hammarbyhöjden och Björkhagen. Det stora Nackareservatet har också sin början här vid Hammarbyhöjden och Björkhagen. Här finns promenadstigar, löparslingor, strövområden och badmöjligheter. För den som är golfintresserad finns möjlighet till en runda på Björkhagens golfklubb, en bana med nio hål. I Hammarbyhöjden har man gångavstånd till Hammarbybacken som bjuder på utförsåkning vintertid och även populärt används bland motionärer för intervallträning. Nytorpsbadet med utomhuspool och servering kan man nyttja under sommaren och Hammarbyhöjdens IP är öppen året om.

Kommunikation

Till Hammarbyhöjden tar man sig enklast med tunnelbanans gröna linje 17. I Skärmarbrink hittar man anslutande linje 18 och i Gullmarsplan hittar man linje 19, tvärbanan samt bussar till söderort, Tyresö och innerstaden. Södermalm når man på 5 min med tunnelbanan och centralen 12 min. Det finns även bra cykelleder och promenadvägar till innerstaden.

Familjeliv

I området finns fyra grundskolor och ett flertal förskolor.

Fördelar

#Motionsspår
#Sport och friluftsliv
#Utegym
#Restauranger
#Bilpooler
#Parker/Grönområden
#Barnvänligt
#Cykelbanor
#Tunnelbana
#Skidspår
#Caféer
#Gym
#Golf

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn