Svedalavägen 14

Svedalavägen 14

Slutpris

8 400 000 kr


Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Svedalavägen 14


Slutpris
8 400 000 kr

Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Högst upp med 7 meter balkong rakt i solsäkert söderläge i hissförsett hus på höjden i höjden...

Bo högst upp i huset med himlen som granne. Gå ut och yoga igång dagen under bar himmel på den 7 (!) meter långa balkongen, om soligt kanske under markisen.
Vardagsrum, matplats och kök gränsar till balkongen så här förvärvar du den absolut bästa planlösningen. Den vänder dessutom mot söder så även detta outstanding solläge. Alla vänner och gäster kommer beröras positivt när de kommer hem till er - som har det här VARJE dag! Kvalitet och sällsynt. Säljarna är efter nästan 13 år redo att lämna efter sig ett varmt, omtyckt hem med det här fina läget i en utmärkt förening. Föreningens gård är trygg, nyttjas med glädje och mycket! Bostaden ligger i en byggnad som tidigare nyttjades som skola och uppfördes 1957, ritad av arkitekten Karl W Ottesen. Denna byggnad utökades med en våning, renoverades och kompletterades med tre nya hus runt om vid ombyggnaden till bostäder 2003.

Säljarens meddelande till dig:

"Vi har verkligen älskat vår fina lägenhet. Det kanske är uppenbart eftersom vi valt att bo här i 13 år! Vi flyttade in när första barnet var en liten bebis, och lämnar nu med två stora barn, varav en tonåring.
För oss är detta den optimala familjelägenheten. Vi har en stor mjuk matta i stora rummet, där det har byggts tågbanor, kuddborgar, spelats dockteater eller spelats in filmer med legogubbar i huvudrollen, samtidigt som vi föräldrar fixat middagen i köket och kanske pratat med våra vänner som suttit i soffan bredvid. Det är verkligen ett hem man kan leva i.
Det är svårt att säga vilken årstid som är bäst i lägenheten. Hösten - när man ser ut i de röda och gula trädkronorna, och gläds åt att man får plats att hänga alla leriga galonisar i den rymliga hallen? Vintern, med gnistrande rimfrost och skidspår i Nackareservatet, skridskodisco på Kärrtorps IP och julgranen i vardagsrummet? Våren, när körsbärsträden på gården blommar i vackraste rosa? Eller sommaren? Då lyfter luftballonger från Nytorps gärde, helt magisk föreställning på sommarkvällarna som man ser från första parkett på balkongen.

Hoppas att nästa familj i lägenheten får det lika bra som vi! Varmt lycka till med att hitta nytt hem, ni som letar!"

Dagens Hammarbyhöjden var obebyggd för 100 år sedan men till skillnad från idag så syntes här bondgårdar, kolonimoråden och handelsträdgårdar. Sedan dess har mycket hänt och behovet av bostäder var stort för stadens invånare i början av förra seklet. Alva och Gunnar Myrdal var förespråkare för bättre och större bostäder vilket inspirerade Hammarbyhöjden att utvecklas i den riktningen och funktionalistisk arkitektur kom att prägla området. Bostädernas standard innebar både badrum och kök och många hus kom att kallas "barnrikehus" eftersom de var avsedda för familjer med många barn. Barnen flyttade med tiden ut men föräldrarna bodde kvar varför "penisonärsrikehus" blev en term. Generationsbyte har skett och idag består området av många unga medborgare som känner "Höjden” som citynära, mer för pengarna, Nackareservatet, närservice och givetvis tunnelbanan som några av de många starka bestående värdena bostäderna i ”Höjden”.


Boarea
94 kvm
Avgift
5 341 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
3 av 3 (Hiss finns)
Såld
2021-11-26

Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Denna lägenhet på Svedalavägen såldes av oss 2021-11-26. Se alla våra försäljningar i Johanneshov samt även på Svedalavägen.

Boka värdering

Erik Åkerberg

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.