Borgarfjordsgatan 21 A
Borgarfjordsgatan 21 A
Ender Karaman, ansvarig mäklare i Sollentuna & Kista
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Ender Karaman

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Borgarfjordsgatan 21 A


Kista— Stockholm

Borgarfjordsgatan 21 A


Kommande försäljning

Kista— Stockholm

Sofistikerad Elegans 3:a på 19:e Våningen: Din Drömlägenhet i Kista Torn

Välkommen till din nya höjdpunkt i livet: Lägenheten på Borgarfjordsgatan 21A, belägen på den 19:e våningen i det eftertraktade Kista Tornet.

Denna lägenhet är en perfekt symbios av modern elegans och praktisk design, idealisk för den kräsne som söker ett hem av högsta kvalitet. Här, ovanför stadens puls, erbjuds du en bostad som inte bara är en plats att bo på, utan en tillflykt med en fantastisk utsikt och fullständig avskildhet.

Boendet är en av de mest yteffektiva 3-rumslägenheterna i tornet, komplett med ett toppmodernt, fullt integrerat kök och ett elegant badrum. Varje detalj är noga genomtänkt för att maximera komfort och stil.

Loggian är utformad för att fungera som en tillflyktsort mellan bostaden och det omgivande samhället. Med hjälp av skjutfönster kan du skapa en atmosfär av en "balkong", samtidigt som uppvärmningselementen ser till att behålla inomhustemperaturen under kallare nätter och säsonger.

Denna lägenhet ligger centralt i Kista, vilket innebär att den är i nära anslutning till både kollektivtrafik och Kista Galleria. Kollektivtrafiken erbjuder en tunnelbana som snabbt tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, och busslinjer till Barkarby, Sollentuna, Spånga och Arlanda. Kista Galleria tillhandahåller allt du kan tänkas behöva för din dagliga rutin, inklusive kläder, matvaror och restauranger, samt kvällsaktiviteter som bio och en sportbar för sportälskare, bland andra saker.

Bostadskomplexet Kista Torn står ut inte bara som ett av Sveriges högsta bostadshus, utan även som ett av de mest moderna. Vid entrén välkomnas du inte av de traditionella brevlådorna och ett trapphus, utan av en fullt möblerad lobby som fångar både besökare och bostadsägare. Det finns också en bastu tillgänglig för avkoppling. De två byggnaderna ger tillgång till två gemensamma gästlägenheter som kan hyras efter behov. På 36:e våningen kan alla boende på Borgarfjordsgatan 21A njuta av den gemensamma takterrassen, med utsikt över Globen åt ena hållet och inkommande flygplan mot Arlanda åt det andra.

Välkommen till Borgarfjordsgatan 21A - din nya startpunkt för ett extraordinärt liv.


Boarea
75 kvm
Avgift
5 262 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
19 av 35 (Hiss finns)

Mäklarhuset Sollentuna & Kista

Kontakta Ender eller Farzad för mer information kring visningsmöjligheter.

Ender Karaman
Ansvarig mäklare
Talar även engelska, kurdiska, turkiska ...+2
Farzad Mirzazadeh
Assisterande mäklare
Talar även engelska, persiska ...+1

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad


Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Stig in i en inbjudande och luftig hall där ljuset från de mjukt målade väggarna möter det varma skimret från det eleganta parkettgolvet. Praktiskt placerad vid entrén finner du en rymlig garderob, redo att hysa ytterkläder och skor, samt ett välplacerat städskåp för att hålla ditt hem prydligt och organiserat.


02
Badrum

I det stilsäkra badrummet välkomnas du av en harmonisk kakelsättning som sträcker sig från golv till tak, i en palett av vitt och grått. Detta rum är inte bara en plats för dagliga rutiner utan en oas av välbehag, med smart placerad belysning som skänker en känsla av lugn. Utrustat med Siemens tvättmaskin och torktumlare vilket ger en bekväm och sofistikerad lösning för klädvård. Här finner du även en WC, dusch och en elegant kommod, kompletterad med praktiska förvaringsskåp samt glasväggar.


03
Kök

I köket har varje detalj designats för harmoni och effektivitet, med Siemens vitvaror elegant integrerade i en slät och enhetlig linje. Vita skåpluckor och svarta accentdetaljer sätter en modern prägel, medan det ljusblåa kaklet ovanför laminatbänkskivan ger en fräsch känsla. Det ljusa parkettgolvet och väggarna fulländar denna samlingspunkt i hemmet.


04
Matplats

Den generösa matsalsdelen, med sitt parkettgolv, bjuder in till måltider och samvaro. Stora fönster släpper in rikligt med dagsljus och den öppna planlösningen mot vardagsrummet förstärker känslan av rymd och gemenskap.


05
Vardagsrum

Vardagsrummet är hjärtat i denna lägenhet, där den halvöppna planlösningen mot köket ger en känsla av frihet och rymd. Den välkomnande atmosfären framhävs av det naturliga ljuset och den fantastiska utsikten, medan parkettgolvet och de ljusa väggarna bildar en perfekt bakgrund för dina möbler och designval.


06
Sovrum 1

Det rymliga sovrummet erbjuder en sällsynt flexibilitet, där du kan förena en bekväm säng med smarta förvaringsalternativ. Den inbyggda skjutdörrsgarderoben med speglar utgör en elegant lösning för dina kläder och tillhörigheter. Rummet badar i ljus från stora fönster och parkettgolvet fortsätter den enhetliga stilen.


07
Sovum 2

Detta andra sovrum är lika rymligt och flexibelt, med plats för både vila och arbete. Det ligger i anslutning till loggian och erbjuder en förtrollande vy över Kista, en daglig inspirationskälla oavsett om det används som sovrum eller arbetsrum.


08
Loggia

Loggian är utformad för att fungera som en tillflyktsort mellan bostaden och det omgivande samhället. Med hjälp av skjutfönster kan du skapa en atmosfär av en "balkong", samtidigt som uppvärmningselementen ser till att behålla inomhustemperaturen under kallare nätter och säsonger.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

75 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

19 av 35


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2015-2016

Kommentar, byggnad

Flerfamiljshus

Värme och ventilationsanl.

Uppvärmning:
Huset har en central frånluftsvärmepump. Frånluften från lägenheterna passerar genom en värmeväxlare som är ansluten till en värmepump.

Ventilation
Lägenheten ventileras med ett sk. FTX system dvs. det blåser in uppvärmd luft (21 grader) i lägenheten i sovrum och vardagsrum samt suger ut luft i badrum, WC och kök. Ventilationen är inte till för att värma upp utan är till för vi skall få bra luftklimat i lägenheten. Ventilationen är inställd så att ett visst undertryck hålls i lägenheten. Godkänt köksfläkt: Spiskåpa med självdrag

Kommentar, hiss

Det finns 3 hissar i byggnaden.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

85 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

93 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2019-05-11

Besiktningsman

Kjell-Åke Henriksson JM AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fastigheten är ansluten till Bahnhof Bredband. Varje lägenhet har ett särskilt bredbandsuttag.
Det tillkommer en kostnad för Bahnhof (bredband 1000/1000 Mbit/s, IP-Telefoni) samt Sappa TV om 115 kr/månad.
- 1000Mbit Bredband
- IP-telefoni utan fast avgift (enbart samtalstaxa)
- Digital tv-paketet Sappa Mindre


05
Balkong

Loggia: Nordöst


06
Övriga upplåtna utrymmen

Hämtad 2023-11-20


07
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningen har tillsammans med Brf K2 Kista Torn 229 bilplatser och MC-platser i vårt gemensamma varmgarage som finns på våningsplan 0 till -3.

Under Q4 2021 installerades laddstolpar på garageplan 0, -2 och -3 av företaget Eways AB som är totalentreprenör.

- Hyra för en vanlig plats är 1000 kr/månad (för medlemmar i föreningen).
- Hyra för en plats med laddstolpe blir 1 150 kr/månad. Utöver detta debiteras elförbrukningen månadsvis. Självkostnadspriset för elanvändning är 2 kr/kWh.
- Hyra för en MC-plats är på 500 kr/månad.


Ekonomi

01
Avgift

5 262 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår vatten, kallvatten, internet och internet/TV

Kommentar, månadsavgift

Värme, kallvatten, källarförråd. Det tillkommer en kostnad för Bahnhof (bredband 1000/1000 Mbit/s, IP-Telefoni) samt Sappa TV om 115 kr/månad. Utöver ovan angiven månadsavgift tillkommer även en avgift för varmvatten. Månadsavgift för varmvatten debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning

Uppvärmning

100 kr/mån

Försäkring

170 kr/mån

Hushållsström

400 kr/mån

Bredband/TV/IP-Telefoni

115 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

785 kr/mån

Antal personer i hushållet

2

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 208 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

483 kr

Andel i förening

0,37070

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-02-01.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Avgiftshöjning på 10% från 1:a februari 2024.


Föreningen

01
Benämning

Brf Kista Torn. I föreningen finns 266 lägenheter.

Markägare

Marken är tomträtt

Allmänt

Med sina 35 bostadsvåningar är Kista Torn ett av Stockholms högsta bostadshus. Föreningen förfogar över bastu med relaxavdelning, gemensamhetslokal samt en gemensam takterrass ca. 120 meter upp på våning 36!

Varje bostad har ett tillhörande lägenhetsförråd. Parkeringsplatser finns i varmgarage i huset som nås via trapphuset. Separata cykelförråd och rullstolsförråd finns i på entréplan samt i källaren. Föreningen har gästlägenheter som kan bokas mot avgift.

Varje bostad är utrustad med kärl för källsortering av hushållsavfall under diskbänken. Avfallet lämnas i en gemensam miljöstation nära trapphusentrén.

I miljöstationen sorteras förutom komposterbart och brännbart även tidningar, glas, pappersförpackningar, metallförpackningar, plastförpackningar och batterier.

För information om var din närmaste återvinningscentral finns och dess öppettider kontakta din kommun eller gå in på deras hemsida.

Föreningen är innehavare av tomträtten till Stockholm Danmark 6 i Stockholms kommun. Avgälden är oförändrad i tio år t.o.m. den 31 december 2022. Omförhandling avgälden ska påkallas i så god tid att nytt avtal kan träffas senast tolv månader dessförinnan.

Kommande renoveringar

2023 Brandsäkerhetsrelaterad planering
2023 Byte av dagvattenrör
2023 Hiss besiktning
Under 2020 upphandlade föreningen en underhållsplan för de kommande 30 åren från JM@Home. Planen
visar att underhållskostnaderna för de närmaste 10 åren är tämligen små, ca 200 tkr per år.

Avgiftsförändringar

Styrelsen har beslutat om en avgiftshöjning på 15% från 1:a september 2023.
Styrelsen har beslutat om en avgiftshöjning på 10% under 1:a Februari 2024.

Gjorda renoveringar

2022 Upprustning av hissar och uppfräschning av korridor och hisshall plan 0
2021 Installation av laddstolpar i garaget
2020 OVK, obligatorisk ventilationskontroll
2020 Upprättat underhållsplan
2019 Installation av laddstolpar i garage
2019 Installation av kameraövervakning

Övriga utrymmen i föreningen

Till varje lägenhet hör ett förråd vars storlek varierar i förhållande till din lägenhetsyta. Förråden finns på plan våning 1, plan 0, -1, -2, -3 (några lgh har förråd i K2 plan 0 och -2). Vilket förråd som hör till din lägenhet ska du få information om från mäklaren alternativt från den som sålt lägenheten.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

697 921 kr


Området

01

Kista är ett dynamiskt område sprudlande av utveckling och möjligheter. Det erbjuder en perfekt blandning av nöjen, kultur och evenemang, vilket gör det till en idealisk plats för alla - från studenter och forskare till företagare och alla där emellan. Kistamässan, en av Sveriges största mässor, erbjuder en mängd aktiviteter och tjänar som en fascinerande mötesplats.

Men Kista är inte bara för den aktiva och yrkesmässiga. Området ligger även nära flera grönområden, inklusive Järvafältet - ett av länets största naturreservat. Här kan du njuta av löpspår, picknickområden och en känsla av lugn och ro. Kista verkligen har något att erbjuda alla.

Kommunikationer

Kollektivtrafiken i Kista är både effektiv och omfattande. Tunnelbanan tar dig till Stockholm Central på bara ca. 17 minuter, medan busslinjer erbjuder bekväm transport till Barkarby, Sollentuna och Spånga. För dem med internationella eller inrikes resplaner är Arlanda flygplats lättillgänglig. Med flygbussar som avgår var 20:e minut kan du komma till flygplatsen på ungefär 30 minuter.


Dokument

Ekonomi
Avgift
5 262 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår vatten, kallvatten, internet och internet/TV
Kommentar, månadsavgift
Värme, kallvatten, källarförråd. Det tillkommer en kostnad för Bahnhof (bredband 1000/1000 Mbit/s, IP-Telefoni) samt Sappa TV om 115 kr/månad. Utöver ovan angiven månadsavgift tillkommer även en avgift för varmvatten. Månadsavgift för varmvatten debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning
Uppvärmning
100 kr/mån
Försäkring
170 kr/mån
Hushållsström
400 kr/mån
Bredband/TV/IP-Telefoni
115 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
785 kr/mån
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 208 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
483 kr
Andel i förening
0,37070
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-02-01.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Avgiftshöjning på 10% från 1:a februari 2024.

Området
Kista i stockholm

Kista

Välkommen till Kista! Här bor du med närhet till övriga Storstockholm då kommunikationsmöjligheterna är mycket goda. Kista är även centrum för flera företag och dess kontor vilket gör att möjligheten att arbeta nära hemmet är mycket goda här.


01
Fördelar med området
Butiksgata/köpcentrum Stort shoppingutbud Restaurangtätt Stort nöjesutbud Bussar Restauranger Parker/Grönområden Tågstation Gym Bowling Sportbar Bio Tennis Tunnelbana

02
Kommunikationer

Från Kista är det mycket lätt att ta sig kommunalt till vart du än önskar. Med tunnelbanans blå linje tar det ca 17 minuter in till Stockholm City varifrån övriga tunnelbanelinjer går samt samtliga pendeltågslinjer som bland annat mot Nynäshamn, Bålsta, Arlanda och Uppsala.

Tar du dig istället med buss från Kista i ca 6 minuter till Helenelund Station går även här pendeltåg mot Södertälje, Arlanda och Uppsala.
Exempel på andra bussar som går från Kista är 155 mot Brommaplan (23 min), 178 Mörby station / Danderyds sjukhus (7 min) och Jakobsbergs station (22 min).

Det har planerats att bygga ut en Kistagren av tvärbanan och detta förslag trädde kraft i början på 2018. Tvärbanan kommer även att gå till Bromma flygplats och Helenelund. För mer information om projektet, vänligen besök https://www.sll.se/tvarbanan-kista-helenelund.


03
Natur och fritid

I området finns flera sevärdigheter så som Kista Science Tower och Victoria Tower. Här kan du åka upp och ta en fika eller bara titta på utsikten. Är du shoppingsugen finns här även Kista Galleria med ett brett utbud av butiker och restauranger.

Är du mer av en friluftsmänniska går det lika bra då du lätt når det milslånga Järvafältet med fin natur och trevliga promenadstråk. Vill du hålla dig aktiv, men inte har tid att ta långa promenader i skogen finns här i Kista flertalet gym till ditt förfogande så som Friskis&Svettis och Fitness24seven.


04
Barnomsorg och skolor

I Kista finns flertalet förskolor så som Förskola Personalkooperativet Järvagården, Förskola Fröhuset och Förskolan Minichipsen AB.
Om man ser till grundskolor i området finns bland annat Kista grundskola (F-9) och Internationella Engelska Skolan Kista (4-9).
För mer information om Stockholm Stads skolor, vänligen besök https://www.stockholm.se/ForskolaSkola/.


05
Affärer och restauranger

I och med Kista Galleria som ligger i hjärtat av Kista med sina 180 butiker och restauranger är servicen i området mycket god. Här finns även biograf Filmstaden Kista samt O’Learys med både Bowling och Gokartbana.


Använd kartan
X

Platser

McDonalds

111 m


SUBWAY

111 m


Zan By Pong

123 m


Moe's Burger

124 m


La Roma

134 m


Svenska Internationella Förskolan i Kista

136 m


Förskolan Minichipsen AB

190 m


Thoren Innovation School

193 m


Skola

218 m


Internationella Engelska Skolan Kista

246 m


Prima Gross

193 m


Harmony Straw

327 m


Kista Grossen

394 m


MATKANONEN

419 m


Lidl

438 m


Helenelund

1,25 km


Helenelunds station

1,25 km


Sollentuna

2,65 km


Spånga

3,43 km


Spånga station

3,46 km


Kista Bus Station

150 m


Kista centrum

174 m


Kista

195 m


Kista gård

372 m


Kista alléväg

402 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Tågstation
  Helenelund
  1,25 km
  9 min
  6 min
  25 min
 • Hållplats
  Kista Bus Station
  150 m
  1 min
  1 min
  2 min
 • Hav
  2,82 km
  11 min
  13 min
  50 min
 • Sjö
  577 m
  2 min
  3 min
  12 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Ender eller Farzad!

Ender Karaman
Ansvarig mäklare
Talar även engelska, kurdiska, turkiska ...+2
Farzad Mirzazadeh
Assisterande mäklare
Talar även engelska, persiska ...+1
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.