Sibeliusgången 36
Sibeliusgången 36
Farzad Mirzazadeh, ansvarig mäklare i Sollentuna & Kista
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Farzad Mirzazadeh

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Sibeliusgången 36


Kista— Stockholm

Sibeliusgången 36


Kommande försäljning

Kista— Stockholm

Högst upp på våning 10 presenterar vi stolt denna imponerande 3:a. Med förmånligt låg avgift och ett kommande stambyte är detta en unik möjlighet att säkra ditt nya hem. Hela 80,9 kvadratmeter står till ditt förfogande, och här bor du med direkt inflyttningsmöjlighet.

Välkomnande hallen leder dig vidare till det generösa och öppna vardagsrummet. Härifrån tar du klivet ut på den rymliga balkongen och avnjuter en panoramavy som tar andan ur dig. I köket, med sin gott om arbetsyta och förvaringsmöjligheter bakom eleganta skåp, finner du all den funktionalitet som behövs. Observera att köket är i sitt ursprungliga skick och bär på en charm som bara åren kan ge. I bostaden ryms även två väl tilltagna sovrum samt ett praktiskt förråd. Behöver du ännu mer förvaringsutrymme finns ett extra förråd i källaren som tillhör bostaden. Badrummet, även om det har åren på sig, kommer att genomgå en förvandling i och med det kommande stambytet.

Månadskostnaden täcker värme, vatten, kabel-TV och internet, vilket gör det till en smidig och komplett lösning. Ett extra källarförråd i samma byggnad förhöjer bekvämligheten.

Föreningen är stabil och erbjuder mer än bara boende. Som medlem har du tillgång till föreningslokalen, perfekt för festligheter, samt en bastu och gym som förhöjer livskvalitén. Den låga avgiften inkluderar en rad bekvämligheter, vilket ger dig utrymme för annat nöje. Dessutom har du förmånen att bo på ett optimalt läge med närhet till allt du behöver och lite till. Blott ett stenkast bort ligger Akalla centrum med sina matbutiker, restauranger, pubar och service. För ett bredare utbud tar du tunnelbanans blå linje till Kista Galleria på cirka 3 minuter. Inom 20 minuter når du T-centralen och kan njuta av stadslivets puls.

Som granne har du det natursköna Järvafältet, som erbjuder gröna ängar, fridfulla promenadstråk, cykelvägar, betande djur och en glittrande damm med vattenfåglar. Dessutom har du tillgång till det nyligen öppnade utomhusbadet på Järvafältet med tre lockande bassänger, café och picknickområden för soliga sommardagar.

Välkommen till Sibeliusgången 36! Din lokala mäklare, Farzad Mirzazadeh, hälsar dig varmt välkommen till en unik bostadsupplevelse.


Boarea
80.9 kvm
Avgift
4 867 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
10 av 10 (Hiss finns)

Mäklarhuset Sollentuna & Kista

Kontakta Farzad eller Ender för mer information kring Sibeliusgången 36.

Farzad Mirzazadeh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, persiska ...+1

Ender Karaman

Assisterande mäklare
Talar även engelska, kurdiska, turkiska ...+2

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.Fakta

01
Beskrivning
Boarea

80,9 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

10 av 10


02
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningen har två parkeringsgarage:
Porkalafaret – ett varmgarage beläget under husen på Sibeliusgången.
Kasködäcket – ett parkeringshus i tre plan där bottenplan är helt inbyggt. Det mellersta planet är halvöppet och det övre helt öppet. Kasködäcket är beläget mellan Kaskögatan och Finlandsgatan.

Totalt finns 664 parkeringsplatser, varav 6 för motorcyklar. De flesta parkeringsplatserna är burar, men det finns även öppna parkeringsplatser.

Hyra parkering:
Parkeringsplatserna kan endast hyras av föreningsmedlemmar. Kostnaden för parkeringarna skiljer sig åt beroende på om det är varm- eller kallgarage, bur eller öppen plats, under tak eller inte, samt vilken typ av parkering det är, exempelvis för personbil eller motorcykel.
Om du önskar hyra en parkering, besöker du föreningskontoret. Där hjälper personalen dig att hitta en parkering. Vanligtvis finns det lediga parkeringsplatser på Kasködäcket, medan det är kö till parkeringsplatser i Porkalafaret. Om du vill ställa dig i kö för parkering i Porkalafaret, så kontaktar du föreningskontoret.

Gästparkering
Föreningen har en gästparkering på Kasködäckets översta plan. Gästparkeringen är avgiftsbelagd. Även parkeringsplats för rörelsehindrade finns på Kasködäckets övre plan.

Priser på parkeringsplatser Kasködäcket
Bottenplan
P-plats 1-51 inburade platser med motorvärmare inomhus, kostnad 334 kr/månad.
P-plats 52-54, 157-159 öppna platser inomhus, 203 kr/månad.
55-156, 160-207,inburade platser inomhus, 261 kr/månad

Mellanplan
P-plats 208-312, inburade platser inomhus, 261 kr/månad
P-plats 313-422, öppna platser utomhus, 131 kr/månad

Övre plan
P-plats 423-466 och 517-531 inburade platser utomhus, 217 kr/månad
P-plats 465-467, 469, 488-492, 494-501 och 514-516, öppna platser utomhus 131 kr/månad

Priser på parkeringsplatser Porkalafaret
Porkalafaret p-plats öppen eller i bur 550 kr/månad.


Ekonomi

01
Avgift

4 867 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV

Kommentar, månadsavgift

Värme, Vatten, Kabel Tv, Bredband samt källarförråd

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

2,5% av gällande prisbasbeloppet kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

1% av gällande prisbasbeloppet kr

Andel i förening

0,13751

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2023-08-24.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

På grund av den planerade stamrenoveringen kommer bedöms avgiften att öka med 20% fördelat
på 3 år. Här nedan ser du exempel på kostnadsökningarna för olika lägenhetstyper.
Kvm Total höjning för stambytet efter tre år
45 kvm - 600 kr
65 kvm - 800 kr
75 kvm - 950 kr
80 kvm - 1000 kr
85 kvm - 1050 kr
90 kvm - 1100 kr
Exempel: För en bostad på 45 m2 höjs månadsavgiften med cirka 200 kr varje år under tre år. Det ger en
höjning på totalt 600 kronor för stambytet


Föreningen

01
Benämning

BRF Porkala. I föreningen finns 823 lägenheter.

Markägare

Marken är tomträtt

Allmänt

Brf Porkala är en av Stockholms största bostadsrättsföreningar. Det innebär stora möjligheter och härliga utmaningar för våra medlemmar.

Kommande renoveringar

AFRY har genomfört en energikartläggning över föreningen. Kartläggningen resulterade i ett antal energieffektiviserande åtgärdsförlag med varierande lönsamhet. Installationen av frånluftsvärmepumparna planerades att påbörjas efter jul och nyårs helgerna 2020, men har pausats tillsvidare. Frånluftsvärmepumpar innebär såväl en kostnads- som en energibesparing genom att den luft som idag skickas ut på taket återvinns och värmer upp radiatorerna. Föreningens förbrukning av fjärrvärme kan då för dessa hus sänkas med cirka 1 700 Mwh. Även om elförbrukningen samtidigt går upp räknar vi med en kostnadsbesparing om en dryg miljon varje år.

Planerat stambyte som för tillfället har pausats på grund av rådande pandemi. Tanken är att det ska starta om ca 1 år, Byggtiden kommer pågå i
över tre år och ordningen har inte fastställts än. Detta betyder att det kan ske mellan 1-4 år. Arbetet med stambytet kommer ske i etapper. Den uppskattade byggtiden är 8 till 10 veckor per lägenhet.

Fördelarna med att bostaden genomgår stambytet är dels värdet på lägenheten och livskvaliteten för dess innehavare normalt höjs efter att stambytet är färdigt.

Läs mer om detta på föreningens hemsida https://porkala.se/ samt publicerade dokumentet "Info stamrenovering". Har ni mer frågor så tveka inte att kontakta föreningskontoret: 08-750 66 30 samt mailadress info@porkala.net

Avgiftsförändringar

Årsavgifterna har varit oförändrade under 2022.

Gjorda renoveringar

- Föreningen påbörjade ett fönsterbyte i september 2017 och arbetet slutfördes i juni 2019 i samband färdigställandet genomfördes OVK.
- Föreningen påbörjade en renovering av samtliga hissar i höghusen under 2018 och arbetet slutfördes under våren 2019.

Övriga utrymmen i föreningen

På Sibeliusgången 52 finns vår föreningslokal. Den kan hyras av föreningsmedlemmar för sammankomster, kalas, informationsträffar m.m.

Gemensamt gym som ligger på Porkalagatan 15.

Gemensam bastu, tillgång får du genom tecknat medlemskap.

Cykelrum som är personliga, vilket innebär att man parkerar sin cykel på den parkeringsplats man blivit tilldelad.

Föreningen har skyddsrum belägna under höghusen och mellanhusen.

Föreningen har gemensamma tvättstugor i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6, Porkalagatan 15 samt Sibeliusgången 32, 38, 42, 46 och 50. Tvättstugan bokar du online.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

119 961 kr


Området

01

Akalla är ett omväxlande område med goda möjligheter till fritidsaktiviteter, kultur och nöje. För dig som tycker om att vara ute i det fria så finns det gott om grönområden - exempelvis Järvafältet som är ett av länets största naturreservat. Här hittar du motionsslingor och skidspår, fornlämningar, ett koloniområde och jordbruket i Hästa gård.

Anrika Akalla by, med bebyggelse från 1600-talet erbjudet fritidsaktiviteter för barn och ungdom på 4H-gården. Kafé, lekplats och plaskdamm, minigolfbanor, fotbollsplan och dansbana finns också i Akalla by. Många olika evenemang hålls i området, som midsommarfirande, påsk- och julmarknad och Akalla-dagen. I närheten finns även ett badhus, sporthall samt en ishall.

Det finns både skolor och förskolor i området. Akalla grundskola (F-9) samt flertal förskolor.

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pubar, tobaksbutiker, skönhetssalonger, apotek, trafikskola, etc.
Önskar du ett större utbud når du Kista Galleria på 3 minuter med tunnelbanan. Kista Galleria, här finns det lite mer av allt. 180 butiker och restauranger, Filmstaden Kista, och O´Learys Bowling & Gokart till exempel. Utöver detta finns ett gediget serviceutbud med post, BVC, vårdcentral, tandläkare och mycket mer.

Kommunikationer

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje, på ca 20 minuter når du T-centralen. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda. Blå linje ska förlängas från Akalla till Barkarby som blir en viktig knutpunkt för kollektivtrafikresenärer. Du kan även ta SL:s nya eldrivna buss som på bara 6 minuter tar dig till Stora Torget i Barkaby


Buss 178 mot Mörby och Jakobsberg.
Buss 514 Spånga och Häggvik
Buss 517 mot Kista och Spånga
Buss 518 mot Kista och Vällingby
Buss 567 mot Sollentuna och Jakobsberg
Buss 175 Direktbuss mellan Barkabystaden och Akalla


Dokument

Ekonomi
Avgift
4 867 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV
Kommentar, månadsavgift
Värme, Vatten, Kabel Tv, Bredband samt källarförråd
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
2,5% av gällande prisbasbeloppet kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
1% av gällande prisbasbeloppet kr
Andel i förening
0,13751
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2023-08-24.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
På grund av den planerade stamrenoveringen kommer bedöms avgiften att öka med 20% fördelat
på 3 år. Här nedan ser du exempel på kostnadsökningarna för olika lägenhetstyper.
Kvm Total höjning för stambytet efter tre år
45 kvm - 600 kr
65 kvm - 800 kr
75 kvm - 950 kr
80 kvm - 1000 kr
85 kvm - 1050 kr
90 kvm - 1100 kr
Exempel: För en bostad på 45 m2 höjs månadsavgiften med cirka 200 kr varje år under tre år. Det ger en
höjning på totalt 600 kronor för stambytet

Området
Använd kartan
X

Platser

Happy Grillen

51 m


Mèadna Restaurant & Bar

102 m


Restaurang Torget

114 m


Vanak

122 m


Restaurang Arya Kista

159 m


Din Trafikskola Akalla

68 m


Grundsärskolan Sveaborg

70 m


Förskolan Bullerbyn

79 m


Akalla Grundskola F-9

116 m


Småtrollen Förskola

162 m


Lidl

403 m


Onninen

812 m


Orient Livs Tensta

2,25 km


Prima Gross

2,26 km


Sollentuna

2,51 km


Barkarby

2,88 km


Helenelund

2,95 km


Helenelunds station

2,95 km


Häggvik

3,36 km


Mariehamnsgatan

158 m


Sveaborgsgatan

312 m


Akalla

384 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  315 m
  22 min
  1 min
  4 min
 • Hav
  3,22 km
  8 min
  18 min
  50 min
 • Tågstation
  Sollentuna
  2,51 km
  8 min
  16 min
  43 min
 • Hållplats
  Mariehamnsgatan
  158 m
  4 min
  1 min
  2 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Farzad eller Ender!

Farzad Mirzazadeh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, persiska ...+1

Ender Karaman

Assisterande mäklare
Talar även engelska, kurdiska, turkiska ...+2
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.