Sök Meny
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad men visningsdatum är ännu inte bestämt. Kontakta gärna ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Nacka / Henriksdal
Henriksdalsringen 71
Utgångspris: Kalkyl 2 995 000 kr
Boarea: 81 kvm
Avgift: 4 421 kr/mån
Driftkostnad: 610 kr/mån
Rum: 3 rum, varav 2 är sovrum
Våning: 2 av 5 (Hiss finns)

Nacka - Henriksdal / Henriksdalsringen 71

Välplanerad 3:a med fräscha ytskikt och balkong i söderläge!

Välkomna till en trivsam och välplanerad 3:a med stor balkong i söderläge samt tillhörande utsikt över Hammarby sjöstad med omnejd. De båda sovrummen har plats för dubbelsäng och balkongen nås från det rymliga samt lättmöblerade vardagsrummet. Köket har öppnats upp mot hallen och skapar en trivsam, social känsla samtidigt som gott om arbetsytor och smart förvaring erbjuds. Det finns tillgång till ett optimalt planerat och stort badrum (med tvättmaskin och torktumlare), samt gäst-WC. Via stora fönsterpartier strålar rikligt med ljus in från södersidan (balkong + sovrum) och norrsidan (badrum, kök, sovrum) mot den stora innergården. Södermalms innerstadspuls nås på några minuter med lättillgänglig lokaltrafik eller bil, dessutom bor ni drygt 60 meter över havet.

Utanför dörren finner du en enorm och om sommaren grön och lummig innergård med lekplatser, fotbollsplan, förskola och uteplatser. Runt knuten finns 53:ans buss, och med raska steg nås snabbt Saltsjöbanan och Nacka/Värmdöbussarna med tät trafik under hela dygnet. Närservice i form av ICA nära, kemtvätt, lokal krog och pizzeria ger komfort och tidseffektivitet i vardagen. Närheten till naturen, fina promenadstråk och motionsslingor kring Svindersvik och längs med Saltsjöns kaj gör det dessutom lätt att trivas i barnvänliga Henriksdal.

Varmt välkomna på visning!


Köksinspiration

Provmöblera
Öppen hallvy mot kök, vardagsrum och sovrum.
Öppen hallvy mot kök, vardagsrum och sovrum.
Hall- och köksvy från vardagsrum.
Hall- och köksvy från vardagsrum.
Rejäl matplats mot innergård.
Rejäl matplats mot innergård.
Fullutrustat kök.
Fullutrustat kök.
Stort sovrum med stilrena, ljusa färger.
Stort sovrum med stilrena, ljusa färger.
Stort vardagsrum.
Stort vardagsrum.
Kortsidan mot sovrummet ger plats åt mycket förvaring.
Kortsidan mot sovrummet ger plats åt mycket förvaring.
Ifrån vardagsrummet når du balkongen.
Ifrån vardagsrummet når du balkongen.
Sovrum/barnrum.
Sovrum/barnrum.
Stort, helkaklat badrum med golvvärme.
Stort, helkaklat badrum med golvvärme.
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Gäst-WC i stilrena färger.
Gäst-WC i stilrena färger.
Sydvästvy mot Hammarbybacken, Globen m.m.
Sydvästvy mot Hammarbybacken, Globen m.m.
Balkongen är inglasad.
Balkongen är inglasad.
Fasadvy.
Fasadvy.
Måttsatt planritning.
Måttsatt planritning.
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Entré/Hall
  Inbjudande hall med generösa förvaringsmöjligheter på skoställ, hatthylla och i byrå. Mörk klinker på golvet för enkel rengöring och ljusa väggar. Härifrån överblickar du bostadens samtliga rum och du har omedelbar access till gäst-WC och klädkammare.
 • Klädkammare
  Mellan hallen och barnrummet finns en praktisk klädkammare med mycket plats för förvaring.
 • Gäst-WC
  WC i direkt anslutning till entrén. Mörk klinker på golvet, stilrena gråa väggar. Utrustning: WC, handfat, badrumsspegel samt hyllplan i huvudhöjd.
 • Badrum
  Det stora badrummet är ljust, fräscht, helkaklat, fullutrustat och ger ett uppiggande ljusinsläpp från fönsterpar mot innergården. Väldigt uppskattat på morgnarna. Tvättmaskin och torktumlare med praktisk avlastningsyta ovanpå, WC, brett handfat, stor kommod och badkar. Golvvärme.
 • Kök
  Rymligt och praktiskt kök i öppen planlösning mot hallen och fönster mot den stora innergården. Plats för rejält matbord för 6-8 personer. Fullutrustat med spishäll/ugn, fullängdskyl och frys, mikro, diskmaskin samt över och underskåp i stilrent och högblankt vitt utförande. Kökets L-formning inkluderar en bardel mot hallen med ytterligare förvaring i lågskåp.
 • Sovrum 1
  Stort och lättmöblerat sovrum i anslutning till köket. Här finns plats för dubbelsäng, arbetshörna och garderob. Rummets fönsterparti ger utsikt över den stora och lummiga innergården. Ekparkett på golvet och väggar i svala ljusa färger.
 • Vardagsrum
  Lättmöblerat och väl tilltaget vardagsrum med stora fönsterpartier. Här finns gott om plats för divansoffa, stor TV samt kompletterande möbler. Från vardagsrummet nås även den stora balkongen i söderläge. Ekparkett på golvet och ljusa väggar. En fräsch grå fondvägg utgör västra långsidan.
 • Balkong
  Rymlig balkong i söderläge utan generande insyn. Här blickar du ut över Hammarbybacken och globen med omnejd.
 • Sovrum 2
  Det andra sovrummet med fönster i söderläge ligger intill vardagsrummet och hallen. Dubbelsäng och sovrumsmöbler ryms även här men är idag inrett som barnrum. Ekparkett på golvet och ljusa väggar.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  81 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsföreningen)
 • Rum
  3 rum, varav 2 är sovrum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1971
 • Värme och ventilationsanl.
  Ventilation: Mekanisk frånluft
  Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Beskrivning
  Byggnaden är uppförd med bärande stomme på grundmur av betong. Undergrunden utgörs av bland annat berg. Ytterväggarna är så kallade utfackningsväggar, vilket innebär att de ej är bärande. Utfackningsväggarna är av spritputsade lättbetongblock. Trappor och balkongplattor är prefabricerade. Vindskonstruktionen är helt och hållet en träkonstruktion byggd på vindsbjälklaget av betong. Vinden inrymmer dels krypvind, dels lägenhetsförråd. Yttertaket är pappklätt med plåtgarneringar. Kopplade 2-glas fönster med bågar av plåtinklätt trä samt 2-glas isolerglas på balkongpartierna.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  113 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2009-09-23
 • Besiktningsman
  Johan Hedberg, Greencon energi & miljö AB
TV/Internet
 • Obligatoriskt tillägg på månadsavgiften 150 kr för gruppanslutning internet (bredbandsbolaget 100/100). Kabel-TV tillhandahålls av Com Hem. I föreningens avtal ingår ett antal fria kanaler som t.ex. SVT1, SVT2, SVTB och TV4. Läs mer: http://www.henriksdalshojden.com/?rID=1099&page=bredband-och-tv
Bilplats/Övriga byggnader
 • Föreningen disponerar 95 platser för personbil och 4 för MC, för information om garagehyra och tillgänglighet, gå in på:
  http://www.henriksdalshojden.com/?rID=1075&page=parkeringsgarage
Ekonomi
 • Avgift
  4 421 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV
 • Försäkring
  260 kr/mån
 • Hushållsström
  350 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  610 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  4
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andelstal insats
  0,0055612
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2017-03-01.
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Obligatoriskt tillägg, gruppanslutning Bredbandsbolaget 150 kr/mån.
Föreningen
 • Benämning
  Henriksdalshöjden.
 • Allmänt
  Föreningen har till ändamål att köpa och förvalta tomträtten till fastigheten Nacka Sicklaön 78:1 med adresserna Henriksdalsringen 37-71. Därigenom främjas medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta lägenheter åt medlemmarna för nyttjande utan tidsbegränsning. En medlems rätt i föreningen, på grund av sådan upplåtelse, kallas bostadsrätt. En medlem som innehar en bostadsrätt kallas bostadsrättshavare.

  Brf Henriksdalshöjden omfattar 200 lägenheter, varav 34 upplåts med hyresrätt. Föreningen registrerades 2001-04-11. Den nuvarande ekonomiska planen registrerades 2009-06-08 och samma år köpte föreningen fastigheten av Stockholmshem. På fastigheten finns ett flerbostadshus med 5-7 våningsplan. Fastigheten uppfördes 1971. Bostadsarealen uppgår till 17 084 m2, lokalarealen till 2 563 m2. Samtliga ytor är angivna av tidigare fastighetsägare och ej uppmätta vid ombildningen. Tomten innefattar en area om 13 743 m2.

  Föreningens 200 lägenheter är fördelade enligt följande:

  1 rum och kök: 1 st, 41 m2
  2 rum och kök: 4 st, 54–64 m2
  3 rum och kök: 133 st, 67–86 m2
  4 rum och kök: 35 st, 83–105 m2
  5 rum och kök: 27 st, 105–114 m2
 • Kommande renoveringar
  Föreningen har tagit beslut om att bygga om den gamla tvättstugan till 9 nya smålägenheter. Om- och nybyggnation finansieras av försäljning av de nya lägenheterna. Försäljningen förväntas dessutom generera ett överskott till föreningen och framtida avgifter från nya medlemmar. Närmast i tiden ligger sedan arbete med att säkra takplåtarna. Föreningen har även påbörjat en översyn av hissarna vilka kommer att bytas under de närmaste åren.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till lägenheten hör ett vindsförråd (om ca. 4 m2)
  Det finns 3 nya tvättstugor som är belägna intill portarna: 39, 57 och 65.

  Öppettider:
  Måndag – Fredag kl. 07–22
  Lördag – Söndag kl. 10–19

  För mer information: http://www.henriksdalshojden.com/?rID=1074&page=tvattstugor
Området
 • Henriksdalsberget är ett barnvänligt, trivsamt och bekvämt bostadsområde strax utanför Södermalm (promenadavstånd ca tjugo minuter). Åtskilliga av dem som flyttade hit när området var nybyggt 1968-71 bor fortfarande kvar, och det är inte ovanligt att deras barn flyttar tillbaka när de bildar familj. På berget finns tre bostadsrättsföreningar som samarbetar för att hålla området rent, tryggt och snyggt. Mellan husen finns en enorm och grön, bilfri innergård. Där finns bland annat en nybyggd modern förskola, en fritidsgård och en fotbollsplan med konstgräs samt ett tiotal små och stora lekplatser. I den stora ”gropen” finns en kommunal lekpark med en lång rutschkana, duschar att svalka sig under på sommaren och härliga grönytor att ha picknick på eller åka pulka utför på vintern. I husens lokaler finns frisersalong, skräddare/kemtvätt, restaurang och pizzabagare. Dessutom har den nyligen upprustade ICA-butiken öppettider från 09-21. Låg- och mellanstadieskola ligger nedanför berget och nås via en bilfri gångväg.

  Henriksdalsberget är omringat av Henriksdalsbackens egna tallskog kallad Trolldalen och vattnet vid Svindersviken med tre båtklubbar.
 • Kommunikationer
  Buss 53 (som går var sjunde minut under rusningstrafik), tar dig direkt till slussen från berget. Du kan också via en upplyst trappa (vid Henriksdalsringen 43) gå ned till Värmdövägen där du snabbt når innerstan med buss eller Saltsjöbanan. Ett stenkast från Värmdövägen ligger Hammarby Sjöstad med Tvärbanan och ett stort utbud av restauranger och ytterligare en bit bort, inom promenadavstånd, finns Sickla köpcenter. 2016 färdigställdes en helt ny bro från Kvarnholmen över Svindersviken som förkortar vägen till Nacka Forums stora affärsgallerior och till Nackas högstadium och gymnasium. Vid Saltsjöqvarn och Finnboda Hamn finns hållplatser för färjelinjen ”Sjövägen” som tar dig till Djurgården, Nybroviken, Nacka Strand, Ropsten och Lidingö (SL-biljett gäller).

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten