Henriksdalsringen 29 / Henriksdal / Nacka / NACKA

5:a med svårslagen utsikt!

Utgångspris
4 495 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
106 kvm
Avgift
5 464 kr/mån
Rum
5 rum (4 sovrum)
Våning
5 av 5 (Hiss finns)
Budgivning
4 200 000 kr
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse Budgivning

Välkommen till en 5:a högst upp i huset med svårslagen utsikt över Stockholms stad, Gröna lund och Saltsjön. Lägenheten har en rymlig balkong i söder mot innergården och från lägenheten har ni även direktaccess ned till garaget. Direkt utanför porten finner ni en enorm och om sommaren grön och lummig innergård med lekplatser, fotbollsplan, förskola och uteplatser. Runt knuten finns 53:ans buss och med raska steg nås snabbt (5-7 minuter) Saltsjöbanan och Nacka/Värmdöbussarna med tät trafik under hela dygnet.

Varmt välkommen på visning!

Sponsrade länkar
Bilder
Sovrum 3
Visa alla 18 bilder
Inspiration
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Innanför lägenhetens ytterdörr välkomnas ni av en praktisk och rymlig hall i vinkel med hatthylla i nisch direkt till vänster för ytterkläder. I hallen finns ytterligare förvaring i fem platsbyggda garderober med överskåp och en stor walk-in closet/klädkammare. Hallens utformning fördelar lägenhetens rum på ett naturligt sätt. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett mörkt vinylgolv .
 • Gäst-wc
  I anslutning till hallen ligger en besöks-wc med vitmålade väggar, gråmelerad våtrumsmatta, handfat, väggspegel och spegelskåp.
 • Badrum
  Välplanerat badrum med vitkaklade väggar och ljusblå våtrumsmatta. Här finns två separata handfat med väggspegel och spegelskåp, wc, tvättmaskin, vattenburen handdukstork i krom, badkar och två vädringsfönster.
 • Sovrum 1
  Från hallen nås ett sovrum med plats för 120 cm säng, skrivbordsplats och kompletterande förvaringsmöbel. Sovrummet har fönster mot Djurgården och Stockholms inlopp.
 • Sovrum 2
  Spatiöst sovrum med fönster mot Djurgården. Här erbjuds gott om plats för dubbelsäng, garderober och kompletterande förvaringsmöbler.
 • Kök & Matplats
  Fullutrustat kök med optimal layout i effektiv L-form. Här finns gott om förvaring bakom vita köksluckor och generösa avlastningsytor på rostfri diskbänk och mörka laminatskivor med stänkskydd i vitt kakel. Utrustning: Spis med ugn, fläkt och fullhöjdskyl och -frys i fräscht vitt. Matplats för 4-6 personer vid två stora fönster med utsikt över den lugna och stora innergården.
 • Sovrum 3
  Detta sovrum har ingång både från hallen och köket. I dag nyttjas rummet som kontor.
 • Vardagsrum
  Stort vardagsrum som ger utrymme för varierade möbleringslösningar. Här finns ett stort fönsterparti som vackert ramar in utsikten mot Stockholm/Gröna Lund och Saltsjön. Från vardagsrummet nås sovrum 4.
 • Sovrum 4/Matrum
  Charmigt rum som idag används som matrum. Här finns utgång till balkongen i söderläge och utsikt mot innergården.
 • Balkong
  Rymlig balkong med härligt läge i syd-sydost mot innergården nedanför.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  106 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  5 rum (4 sovrum)
 • Våning
  5 av 5
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1970
 • Värme och ventilationsanl.
  Mekanisk frånluft
Energideklaration
 • Energiprestanda
  122 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2009-09-23
 • Besiktningsman
  Johan Hedberg, Greencon energi & miljö AB
TV/Internet
 • Kabel-TV levereras till Utsikten av Comhem. I medlemsavgiften ingår grundutbudet för TV och radiokanaler på FM-bandet. För övrigt TV-utbud besök Comhems hemsida: http://www.comhem.se/

  För alla lägenheter i föreningen ingår internet i avgiften (100/100 Mbit/s). Varje lägenhet är utrustad med ett nätverksuttag. Du får information om hur du registrerar dig hos Bahnhof när du kopplar upp dig första gången. Bahnhofs kundtjänst nås på: 08-555 771 50 eller kundservice@bahnhof.se
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Utsikten har fyra garage med infart från Henriksdalsringen 5, 19, 29 och 35 med sammanlagt 125 platser, varav några är motorcykelplatser. Inomhusförbindelse finns från alla trapphus utom från port nr 1 och nr 3.

  Månadsavgiften är 600 kr för en plats utan bur och 720 kr med bur. MC-platser är billigare.
  Det finns fjärrkontroll till garageportarna. Kontakta HSB Servicecenter för att anmäla ditt intresse för en garageplats.

  Parkeringsregler på gatan - På Henriksdalsringen är det sedan 1 december 2015 parkeringsavgift på vardagar mellan kl 08 och 17. Boende betalar 30 kr per dag eller 400 kr per månad. Tillstånd för boendeparkering söks hos Nacka kommun. Samtidigt gäller parkeringsförbud på sidan närmast huset kl 08-17 alla dagar utom tisdag. På tisdagar gäller i stället parkeringsförbud kl 08-17 på sidan närmast muren.

  Läs mer här: http://utsikten1-35.se/boendeservice/garageplatser
Ekonomi
 • Avgift
  5 464 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV
 • Försäkring
  133 kr/mån
 • Hushållsström
  237 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  370 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  2
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 568 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  672 kr
 • Andel av årsavg.
  0,63100 %
 • Andelstal insats
  0,63100 %
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2017-10-05.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Utsikten 1-35.
 • Allmänt
  Föreningens byggnad är belägen på fastigheten Sicklaön 78:2 i Nacka kommun, uppförd 1970 och beståendes av ett flerbostadshus i 5-7 våningar jämte vindar och källare med garage. I fastigheten finns 273 bostadslägenheter samt några mindre lokaler av olika slag. I januari 2016 är 219 av dessa ombildade till bostadsrätter och 54 är hyresrätter. Föreningen äger Henriksdalsbergets fjärrvärmecentral (HVEB) tillsammans med Brf Svindersvik i Nacka. HVEB säljer värme till den tredje föreningen Brf Henriksdalshöjden och till kommunens förskola. Verksamheten har bidragit till att märkbart sänka föreningens uppvärmningskostnader.

  Fastighetens gatuadresser är Henriksdalsringen 1-35 och föreningens 273 lägenheter är fördelade enligt följande:

  1 rok, 22 st (40 – 41 kvm)
  2 rok, 142 st (46 – 74 kvm)
  3 rok, 39 st (69 – 84 kvm)
  4 rok, 29 st (93 – 109 kvm)
  5 rok, 31 st (105 – 118 kvm)
  6 rok, 10 st (126 – 156 kvm)

  Föreningen har under 2017 köpt marken som föreningens hus står på från Nacka kommun för 186 Mkr. Finansieringskostnaden för köpet understiger den tidigare tomträttsavgälden till Nacka kommun så föreningen har i och med köpet sänkt sina kostnader.
 • Gjorda renoveringar
  2015 Den gamla tvättstugans maskinhall renoverades (kan användas för träning och hobbyverksamhet)
  2015 Spolning av dagvattenrör från taken
  2015 Hissbyte
  2014 CO-2-styrning av garageventilation installerad
  2014 Byte av ventilationsfläkt på vind
  2014 Reparation balkonger
  2014 Stambyte garage, soprum m.m.
  2014 Renovering lekplats
  2011 Renovering trapphus
  2011 Stamspolning av samtliga lägenheter
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Vinds- eller källarförråd finns för varje lägenhet. Låst med magnetbricka/nyckel.

  - Tvättstuga finns i port nr 17, ingång från gården. Låst med magnetbricka. Läs mer: http://utsikten1-35.se/boendeservice/tvattstuga

  - Barnvagnsrum finns i alla portar. Låst med portnyckeln. Läs mer: http://utsikten1-35.se/regler/regler-for-barnvagnsrum

  - Cykelrum finns vid portarna 3, 17 och 27. Låst med portnyckeln. Läs mer: http://utsikten1-35.se/boendeservice/cykelrum

  - Grovsoprum finns i port nr 5, 17 och 27.

  - Gästlägenhet med 6 sängplatser finns i port 3, bottenvåning, med ingång från gården.
Området
 • Henriksdalsberget är ett unikt, barnvänligt, trivsamt och bekvämt bostadsområde nära Stockholms innerstad. Man promenerar till Södermalm på tjugo minuter. Åtskilliga av dem som flyttade hit när området var nybyggt 1968-70 bor fortfarande kvar, och det är inte ovanligt att deras barn flyttar tillbaka när de bildar familj. På berget finns tre bostadsrättsföreningar som samarbetar för att hålla området rent, tryggt och snyggt. Mellan husen finns en fantastiskt stor och grön, bilfri innergård. Där finns bland annat en nybyggd modern förskola, en fritidsgård och en fotbollsplan med konstgräs samt ett tiotal små och stora lekplatser. I den stora ”Gropen” finns en kommunal lekpark med en jättelång rutschkana, duschar att svalka sig under på sommaren och härliga grönytor att ha picknick på eller åka pulka utför på vintern. I husens lokaler finns frisörsalong och skräddare/kemtvätt. Förutom den nyligen upprustade ICA-butiken, som håller öppet 09-21, finns också en restaurang och en pizzabagare. Låg- och mellanstadieskola ligger nedanför berget och nås via en bilfri gångväg.

  Föreningen Brf Utsikten 1-35 är känt för sin fina utsikt över stora delar av Stockholm och dess vatten, även mot inloppet till staden där de stora kryssningsfartygen smyger in. I januari 2014 installerades en helt ny tvättstuga. Bredbandet mot Bahnhof ingår i avgiften och håller 100 Mbit/s i båda riktningarna. Fyra stora varmgarage är tillgängliga inifrån trapphusen och de flesta platserna är försedda med bur. Låsta cykelrum och barnvagnsrum samt sopnedkast finns, samt en stor gästlägenhet. Bastu och möteslokaler finns att låna i området. Hela Nackareservatet med promenadvägar och skidspår ligger lätt tillgängligt med start vid foten av Hammarby slalombacke som oftast har öppet hela vintern tack vare effektiva snökanoner. I Svindersviken, 10 minuters året runt-promenad via trappa, finns fyra båtklubbar.
 • Kommunikationer
  Vill man inte ta buss 53 uppe på berget går man via en upplyst trappa på fem minuter ner till Värmdövägen. Därifrån når man Slussen med buss eller Saltsjöbanan på ytterligare fem minuter. Ett stenkast från Värmdövägen ligger Hammarby Sjöstad med Tvärbanan och ett stort utbud av restauranger och ytterligare en bit bort, inom promenadavstånd, finns Sickla köpcenter. 2016 färdigställdes en helt ny bro från Kvarnholmen över Svindersviken som förkortar vägen till Nacka Forums stora affärsgallerior och till Nackas högstadium och gymnasium. Vid Saltsjöqvarn och Finnboda Hamn finns hållplatser för färjelinjen ”Sjövägen” som tar dig till Djurgården, Nybroviken, Nacka Strand, Ropsten och Lidingö (SL-biljett gäller).

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier