Behållare Behållare

Stavsnäs, Värmdö
Byträskvägen 19

Boarea/biarea
45/4 kvm
Driftkostnad
25 735 kr/år
Tomtarea
2 963 kvm
Rum
2 rum (1 sovrum)

Stor byggrätt 180 + 40 kvm

Naturtomt med soligt läge på 2 963 kvm med möjlighet att bygga nytt hus i ett plan om 180 kvm + komplementbyggnad om 40 kvm. Lugnt och fridfullt läge på återvändsgata med kort promenadavstånd till härlig badsjö och underbar natur. Detta objekt är att betrakta som tomt för att bygga nytt hus på och använda huset under byggnadstiden. Stora grönområden alldeles inpå knuten. Nära till Stavsnäs med affär, förskola samt buss till Slussen. I Stavsnäs by finns hembageri och i Vinterhamn finns båttrafik som tar dig längre ut i Stockholms skärgård.

KOMMANDE FÖRSÄLJNING: Kontakta mäklaren för mer information och intresseanmälan. Ingen visning planerad. Det går inte att gå in på tomten på egen hand. Säljaren behöver hitta annan bostad innan det blir visning.

Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Utgångspris
1 995 000 kr

Stor byggrätt 180 + 40 kvm

Naturtomt med soligt läge på 2 963 kvm med möjlighet att bygga nytt hus i ett plan om 180 kvm + komplementbyggnad om 40 kvm. Lugnt och fridfullt läge på återvändsgata med kort promenadavstånd till härlig badsjö och underbar natur. Detta objekt är att betrakta som tomt för att bygga nytt hus på och använda huset under byggnadstiden. Stora grönområden alldeles inpå knuten. Nära till Stavsnäs med affär, förskola samt buss till Slussen. I Stavsnäs by finns hembageri och i Vinterhamn finns båttrafik som tar dig längre ut i Stockholms skärgård.

KOMMANDE FÖRSÄLJNING: Kontakta mäklaren för mer information och intresseanmälan. Ingen visning planerad. Det går inte att gå in på tomten på egen hand. Säljaren behöver hitta annan bostad innan det blir visning.

Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Sponsrade länkar
Sponsrade länkar
Rumsbeskrivning
Beskrivning av samtliga rum
HUS: Renoveringsbehov föreligger. Består av hall, kök, vardagsrum, sovrum och badrum.

FRIGGEBOD: om cirka 10 kvm med högt läge på berget.

FÖRRÅD: för redskapsförvaring.
Fakta
Beskrivning
Boarea
45 kvm (Boareauppgifter enligt Lantmäteriet)
Biarea
4 kvm
Totalareal
2 963 kvm
Rum
2 (1 sovrum)
Fastighetsbeteckning
VÄRMDÖ STAVSNÄS 1:777
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
Byggnadstyp
Enplanshus
Byggnadsår
1969
Om-/tillbyggnadsår
1988
Standardpoäng
25
Grund
Plintar
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träfasad
Takbeklädnad
Plåt
Utv plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Enskilt vatten året runt
Avlopp
Enskilt avlopp.
Uppvärmning
El, luft/luftvärmepump
Ålder: Luft/luftvärmepump 2014
Huvudsäkringar
16 A
Allmän information
Byggnaderna är slitna och i sämre skick med renoveringsbehov
Fel och brister
Det finns ett tidigare lov från Värmdö kommun för BDT vilket åligger på köparen att bekosta och utföra.
Byggnader är i sämre skick och renoveringsbehov föreligger.
Energideklaration
Sammanställning
Energideklaration behövs ej
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet
Antenn. ADSL.
Uteplats
Beskrivning, uteplats
Altan på framsidan.
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader
Friggebod samt förrådsbod.
Beskrivning, parkering
Det finns plats för flera bilar på infarten.
Gemensamhetsanläggningar
Värmdö Stavsnäs Ga:1
Tomt/Servitut
Tomtarea
2963 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)
Beskrivning, tomt
Solig naturtomt gränsande mot natur.
Rättigheter last
Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning, Avtalsservitut: Vattentäkt mm - Se beskrivning, Avtalsservitut: Vattentäkt mm - Se beskrivning, Avtalsservitut: Vattentäkt mm - Se beskrivning
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsrättighet Kraftledning, Avtalsrättighet Vattentäkt mm, Avtalsrättighet Vattentäkt mm, Avtalsrättighet Vattentäkt mm, Nyttjanderätt område
Planbestämmelser
Stavsnäs 1:753 m Fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 20120221, Registreringsdatum: 20120601)
Ekonomi
Taxeringsvärde
1 803 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
Byggnadsvärde
508 000 kr
Markvärde
1 295 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1969
Uppvärmning
9 200 kr/år
Försäkring
5 877 kr/år
Vatten och avlopp
8 000 kr/år
Renhållning
1 758 kr/år
Vägav/Snö
700 kr/år
Årlig elförbrukning
9200 kWh/år
Tomtägarförening
200 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
25 735 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
7 262 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 32 997 kr/år)
Antal personer i hushållet
1
Försäkring
Fullvärdesförsäkring
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 9 pantbrev om totalt 1 445 500 kr.
Området
I området finns en fantastisk badsjö på ett par minuters promenad från huset med härliga klippor och där vattnet snabbt blir varmt när solen ligger på. Det finns flertalet sjöar i Stavsnäs och stora naturområden för den som gillar bär- och svampplockning eller hundpromenader.

Det är inte långt till Stavsnäs med mataffär och buss till Slussen. I Vinterhamn finns café och där går även båtar ut till skärgården för den som vill ta en tur.
I Sommarhamn finns bageri och skärgårdsmuséum och trevlig gammal skärgårdsby att strosa runt i.

STAVSNÄS
I Stavsnäs finns kiosk, båtmack, skärgårdsmuseum, restauranger, konditori och skärgårdsbutik. Stavsnäs består av Stavsnäs By, Stavsnäs Vinterhamn och Stavsnäs Gärde. Stavsnäs By är den äldsta delen med anor från medeltiden. Byn består av blandat permanentboende och fritidsbebyggelse i sekelskiftesstil utefter smala slingrande. I byn ligger Sommarhamnen (Byviken) och badstranden Östersjöviken. Söder om vägen ligger Stavsnäs gärde med villor och flerfamiljshus för permanentboende från 1960-talet och framåt. Stavsnäs Vinterhamn är en året-runt hamn anlagd på 1930-talet, som tjänar som knutpunkt för kommunikationer och lokal handelssjöfart för mellanskärgården. Här finns även ett trevligt café. (Källa: Wikipedia)

Från Stavsnäs Vinterhamn når du enkelt ytterskärgården med klippor, bad och skärgårdskrogar antingen med egen båt eller med reguljärbåt. Sjömack finns vid Bullandö och Stavsnäs.

Skola finns på Djurö med bussförbindelse från Stavsnäs. Förskola från 3-5 år finns i Stavsnäs By. Även förskola för de mindre barnen finns i Stavsnäs. Mataffär finns i Stavsnäs och på Djurö. Vårdcentral finns på Djurö.

Bra bussförbindelser finns med direktbuss till Slussen på ca 45 minuter. Med bil tar det ca 40 minuter till Stockholms innerstad.

HISTORIA
Stavsnäs By omnämndes första gången i skrift 1410, och var vid den tiden sannolikt inte mer än ett par närliggande gårdar som dragit nytta av den goda jordmånen och den skyddade hamnen. De få invånarna levde av fiske och jordbruk, och några arbetade även som lotsar. I början av 1600-talet finns byn med på lantmätaren Sven Månssons kartor över området, och hade då expanderat längs den nuvarande Allévägen. På 1844 års laga skifteskarta hade åkerskiften skapats österut bort mot Östersjöviken, på det så kallade Bottkroksgärdet. På åkrarna odlades framför allt potatis, spannmål kunde man byta sig till tack vare den rikliga tillgången på fisk.

Stavsnäs bys historiska utveckling präglas inte minst av närheten till två av stormaktstidens viktigaste seglingsleder in till Stockholm, vilka båda passerade sundet mellan Stavsnäs och Djurö (dåvarande Skepparön) där det fanns en tullbom. I det närbelägna Djurhamn fanns också en livlig örlogshamn. Även om detta läge ibland var negativt, som när den danska flottan 1612 och den ryska 1719 brände ned byn under Rysshärjningarna, så medförde handelssjöfarten i regel goda inkomster.

1865 fick Stavsnäs ångbåtsförbindelser när Ångbåtsbolaget Strömma Kanal startade reguljär trafik från Stockholm via Baggensstäket, Kolström och Strömma Kanal, vissa dagar i veckan med Sandhamn som slutdestination. I och med detta började folk från Stockholm uppföra sommarvillor, som med sina glasverandor och utsirade snickerier blev ett annorlunda inslag bland den äldre allmogebebyggelsen. 1877 tillkom en lanthandel vid Sommarhamn och några år senare varmbadhuset. Den ökande strömmen av sommargäster innebar också att två pensionat och ett hembageri startades. Båda pensionaten är idag nedlagda även om byggnaderna står kvar, medan hembageriet drivs vidare som konditori och restaurang. I den forna lanthandeln huserar sedan 1973 Skärgårdsmuseet.

I början av 1930-talet stod landsvägen ut till Stavsnäs klar och därmed fick byn också bussförbindelser. På några få år konkurrerade bussarna ut ångbåtstrafiken, som lades ned. Båttrafiken ut till öarna blev kvar och flyttades till den nyanlagda Vinterhamnen. Vinterhamnen ligger i ett blåsigt och utsatt läge vid Nämdöfjärden, vilket har den fördelen att det är lätt att gå in med större fartyg samt att isen sällan lägger sig vintertid. Allt fler sommarhus byggdes under efterkrigstiden i och kring Stavsnäs, samtidigt som traditionella näringar som jordbruk och fiske i princip upphörde. 1967 uppfördes ett köpcentrum invid landsvägen på Stavsnäs gärde, och ett större område med modern bebyggelse för permanentboende utvidgade sig successivt söderut mot Hölö. I Stavsnäs By har ett fåtal modernare hus byggts i och med tomtavstyckningar.

Stavsnäs By har länge ansetts som en skyddsvärd och unik skärgårdsmiljö och Värmdö Kommun beslutade 2006 på grundval av gjorda kulturhistoriska inventeringar att tillskapa en särskild detaljplan för byn. Förslaget till detaljplan innebär en långtgående reglering av befintlig bebyggelse samt att byn i stort sett betraktas som färdigbyggd. Även för området kring Vinterhamnen förbereds en detaljplanereglering, detta i syfte att möjliggöra en expansion med gästhamn mm.

I Stavsnäs By finns ett flertal sevärda byggnader. Den Lundqvistska gården är en av Värmdös bäst bevarade parstugor från 1700-talet. Bland de sommarvillor i så kallad schweizerstil som tillkom under 1800-talets senare del kan nämnas Lundbergska villan, Ahlinska villan och Varmbadhuset. Det tidiga 1900-talets nationalromantiska stil kan exemplifieras med Susegårda, ritat av Ferdinand Boberg, och Ellensvik, ritat och inrett åt mecenaten Hans von Heland av nationalmålarna Carl Larsson, Bruno Liljefors och Anders Zorn. (Källa: Wikipedia)
Kommunikationer
Buss i Stavsnäs mot Slussen.
Dokument och länkar
Ekonomi
Taxeringsvärde
1 803 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
Byggnadsvärde :
508 000 kr
Markvärde :
1 295 000 kr
Typkod :
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår :
1969
Uppvärmning :
9 200 kr/år
Försäkring :
5 877 kr/år
Vatten och avlopp :
8 000 kr/år
Renhållning :
1 758 kr/år
Vägav/Snö :
700 kr/år
Årlig elförbrukning
9200 kWh/år
Tomtägarförening :
200 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
25 735 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
7 262 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 32 997 kr/år)
Antal personer i hushållet
1
Försäkring :
Fullvärdesförsäkring
Upplåtelseform :
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 9 pantbrev om totalt 1 445 500 kr.
Bli redo för budgivning

För att vara med och buda behöver du ett lånelöfte.
Räkna på hur mycket du kan låna och ansök – du får svar direkt.

Räkna och ansök
Vill du veta vad din bostad är värd?

Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Boka fri värdering
Området

Använd kartan
X
Platser
  • Birgittas Stavsnäs Hembageri
   1,5 km
  • Djurönäset Konferens & Hotell
   1,8 km
  • Sjöboden
   1,91 km
  • Stavsnäs Kiosk & Grill
   1,94 km
  • Stavsnäs Vinterhamn Restaurang & Pizzeria
   1,98 km
  • Sönnerbergs Bygg & Inredning AB
   939 m
  • Förskolan Talldungen
   1,25 km
  • Djurö skola
   3,7 km
  • Förskolan Runmarö
   6,42 km
  • Hovnoret
   949 m
  • Djuröbron
   997 m
  • Söderbergs väg
   1,05 km
  • Hovnorsbacken
   1,05 km
  • Stavsnäs by
   1,23 km
Avstånd
 • Vatten
  221 m
  1 min
  1 min
  1 min
 • Hav
  727 m
  9 min
  9 min
  34 min
 • Hållplats - Hovnoret
  949 m
  5 min
  -
  41 min

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren
Frågor och svar
 • Fråga ställd av Sandra den 2 september
  Hej! Det har stått kommande försäljning väldigt länge på Byträskvägen 19 / Stavsnäs / Värmdö. När kommer den ut tror du? Med vänlig hälsning Sandra
  Svar från Ulrika Tempelman
  Hej! Tror det ska stå kommande på den? Inte klart med säljaren när den kommer som till salu. Har inte fått besked. Så fort den är till salu så kommer visningstid. Med vänlig hälsning, Ulrika
Tips & inspiration