Östgötagatan 26
Östgötagatan 26
Sofia Kihlman, ansvarig mäklare i Stockholm Södermalm
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Sofia Kihlman

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Östgötagatan 26


Södermalm— Stockholm

Östgötagatan 26


Kommande försäljning

Södermalm— Stockholm

2:a i populär förening med låg avgift - Garage i huset!

Söker du ditt nästa hem mitt på söder där du har nära till allt, i en stabil förening med låg avgift? Då har du kommit rätt! Välkomna till Östgötagatan 26, mittemellan välkända Folkungagatan och Kocksgatan. Här bor du i ett centralt läge utöver det vanliga i en välskött, populär förening!

Genom att ta hissen upp till andra våningen, längst bort via loftgången i ett hörnläge hittar vi denna pärla. En optimalt planerad 2:a med ett separat kök, ljust och socialt vardagsrum med generöst antal fönster. Redan i hallen välkomnas vi med glimten från fönsterpartiet i vardagsrummet, som öppnar upp mot resten av lägenheten. Hallen bjuder på goda förvaringsmöjligheter, tack vare garderobsväggen med skjutdörrar i spegelglas. Vidare har vi lägenhetens hjärta, som självklart är vardagsrummet. Med sin rymliga yta får både soffgrupp med tillhörande möblemang plats samt matplats. Med många fönster kommer mycket insyn kan man tänka, men inte här. Här vetter alla fönster mot Kocksgatan med Stalands Möbler mittemot och därför inga bostäder - vilket är en otrolig fördel! Vägg i vägg med vardagsrummet så har vi sovrummet. Ett mysigt kryp in där garderober redan står på plats. Mittemot sovrummet hittar vi köket. Köket är utrustat med spishäll, ugn, diskmaskin, kyl, sval och frys. Generösa bänkytor där alla köksmaskiner får plats! Avslutningsvis har vi det rymliga badrummet, som ligger i anslutning till hallen. Badrummet har vita kaklade väggar och ljust klinker på golvet. Här är det utrustat med rymlig dusch, handdukstork, handfat med kommod samt spegel med förvaring och spotlights.
Varmt välkomna att utforska möjligheterna med denna fantastiska lägenhet!

Här bor du i toppläge invid SoFo, som präglas av vackra fastigheter, trendiga butiker, restauranger och caféer. Några minuter bort har du Nytorget som är SoFos mittpunkt och har kommit att bli ett av Stockholms mest attraktiva områden. Slå dig ner i gräset för en picknick och spana in Södermalms folkvimmel. Hit åker du för att uppleva de populäraste haken med en genuin och avslappnad känsla. Vitabergsparken och Sofia Kyrka ligger precis intill med härliga grönområden och promenadstråk. För den träningsintresserade finns SATS Sofo och Friskis & Svettis Skrapan. Du hittar även flertalet livsmedelsbutiker i närheten, bl.a. Lidl rakt över gatan och ICA Supermarket Medborgarplatsen i samma hus som föreningen. I huset hittar du även systembolag samt apotek. Du har alltså allt du behöver i vardagen i samma hus som du bor. Här har du även fantastiska kommunikationer med både bussar och tunnelbana runt knuten. Du kan välja att ta gröna linjen från Medborgarplatsen, flertalet bussar eller promenera några minuter till slussen som är en knytpunkt för många olika kommunikationer. Härifrån kan du ta dig med röda linjen, gröna linjen, båtar till bl.a. djurgården och bussar åt alla håll, till och med hela vägen ut till Värmdö.

Brf Vägaren är en stor förening med 167 lägenheter och 9 kommersiella lokaler, bland annat Systembolaget och ICA. Brf Vägaren är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Vägaren 23 med tillhörande mark. Huset är ritat av arkitekten Bengt Lindroos, som bl.a. ritat Kaknästornet, och han fick i uppdrag att rita ett kvarter med affärer i gatuplanet och bostäder i sju våningar som skulle omsluta en grönskande gård. Huset stod klart 1974. Föreningen har många gemensamma faciliteter för sina medlemmar. Det finns bastu med relaxrum, festlokal, övernattningslägenhet, flera cykelrum, rum för återvinning samt stor och välutrustad tvättstuga som ligger i ett eget hus på gården. Mellan husen har föreningen en stor och trevlig innergård med träd, kryddträdgård, buskar och blommor. Gården är utrustad med utemöbler, grillar och boulebana. För alla barn finns en större lekplats längre ner på gården. Gården är även upplyst på kvällarna och nätterna. En välskött förening med fina gemensamma utrymmen samt en innergård där alla får plats!


Boarea
55.5 kvm
Avgift
1 177 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
2 av 6 (Hiss finns)

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Kontakta Sofia för mer information kring Östgötagatan 26 Anmäl intresse.

Sofia Kihlman

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Välkomna in i detta rymliga och ljusa vardagsrum med sina 5 härliga fönster som bjuder på massor av ljusinsläpp.
Luftigt vardagsrum

Välkomna in i detta rymliga och ljusa vardagsrum med sina 5 härliga fönster som bjuder på massor av ljusinsläpp.

Här har du ingen insyn från andra bostäder eftersom Stalands Möblers vackra fasad ligger mittemot.
Luftigt vardagsrum

Välkomna in i detta rymliga och ljusa vardagsrum med sina 5 härliga fönster som bjuder på massor av ljusinsläpp.

Från fönstret

Här har du ingen insyn från andra bostäder eftersom Stalands Möblers vackra fasad ligger mittemot.

Föreningen har en stor gemensam innergård där det finns utrustat med grillar, sittplatser, långbord, lekplats, kryddträdgårdar, fruktträd samt massor av gröna växter 
och blomster. Här finns det plats för alla, och är verkligen en plats att nyttja!
Lummig innergård

Föreningen har en stor gemensam innergård där det finns utrustat med grillar, sittplatser, långbord, lekplats, kryddträdgårdar, fruktträd samt massor av gröna växter och blomster. Här finns det plats för alla, och är verkligen en plats att nyttja!



Planlösning

Fakta

01
Beskrivning
Boarea

55,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Lägenheten är registrerad som en 1:a i föreningens lägenhetsregister, men nyttjas idag som en 2:a.

Rum

2 (1 sovrum)

Våning

2 av 6


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1974

Kommentar, byggnad

Flerfamiljshus.
Huset är ritat av arkitekten Bengt Lindroos, som bl.a. ritat Kaknästornet, och han fick i uppdrag att rita ett kvarter med affärer i gatuplanet och bostäder i sju våningar som skulle omsluta en grönskande gård.

Värme och ventilationsanl.

Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft

Kommentar, hiss

Rymlig hiss


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

132 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

146 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2020-01-03

Besiktningsman

Vahid Jafarpour, HSB Stockholm


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Tv: Föreningen bekostar digitalt tv-abonnemang "Medium 8 favoriter" för alla lägenheter, leverantör Tele 2 (tidigare ComHem).
Internet: Föreningen bekostar internetuppkoppling för alla lägenheter, 1000 Mbit/sek, leverantör Ownit.


05
Övriga upplåtna utrymmen

Källarförråd, finns hiss ner.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

136 garageplatser, varav 18 med laddstolpar för elbil och 6 gästplatser. 9 mc-platser. Garageplats för bil kostar för närvarande 840 kr/mån, för elplats 1 050 kr/mån samt kostnad för el. Det är normalt ingen eller kort kö till garageplatserna. Hissen går ner till garaget direkt.

I området råder annars boendeparkering till en kostnad av 1.100 kr/mån. Läs mer på www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd.


Ekonomi

01
Avgift

1 177 kr/mån

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

I månadsavgiften ingår värme, vatten, källarförråd, kabel-tv, bredband, källsortering. El debiteras efter individuell mätning i varje lägenhet med fyra månaders fördröjning. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Obligatoriskt tillägg för hemförsäkring tillkommer.

Kommentar, månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, källarförråd, kabel-tv, bredband, källsortering. Ett obligatorisk tillägg för el tillkommer på 75:- i månanden. Utöver detta debiteras elförbrukning efter individuell mätning i varje lägenhet med fyra månaders fördröjning. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Obligatoriskt tillägg för hemförsäkring tillkommer.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Beskrivning reparationsfond

Inre reparationsfond saknas

Överlåtelseavgift

1 414 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

0.39139 %

Kommentar, andelstal

Bostadsrättsandel: 0,003919

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2021-09-20.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Avgiftsförändringar

Avgiften har varit oförändrad sedan 2011 då den sänktes. Styrelsen har beslutat höja avgifterna med 5 procent från den 1 januari 2024.


Föreningen

01
Benämning

Brf Vägaren.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Brf Vägaren är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Vägaren 23 med tillhörande mark.
Förening har 167 bostadsrättslägenheter och 9 kommersiella lokaler upplåtna med hyresrätt, bland annat Systembolaget och ICA.
Fastigheten har fem bostadsentréer med adresserna:
Folkungagatan 56 och 58, Östgötagatan 26 samt Kocksgatan 9 och 11.
Fastighetsförsäkring med Folksam där ett kollektivt bostadsrättstillägg ingår och garanterar föreningen ett försäkringskydd för skador i hela fastigheten.
Delat ägande godkänns med en minsta ägande andel på 10%.
Juridisk person godkänns ej.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Besök gärna föreningens hemsida: https://www.vagaren.com/

Kommande renoveringar

De pågående och planerade renoveringarna är:
Spolning av avloppsstammar vart 4-6:e år (2020-2023)
Laga skador i betong på loftgångar (2023)
Byte av stående avloppsstammar och rör i lägenheterna (2030*)

* En ny inspektion av stammar och rör kommer att göras 2025 för att säkrare bedöma när det större stambytet ska göras.

Avgiftsförändringar

Avgiften har varit oförändrad sedan 2011 då den sänktes. Styrelsen har beslutat höja avgifterna med 5 procent från den 1 januari 2024.

Gjorda renoveringar

Ny garageport (2022)
Byte av liggande avloppsstammar i källare och garage (2020-2021)
Upprustning av lekplatsen (2020)
Förbättringsmålningar i gemensamma utrymmen (2019-2020)
Nyplantering av växter i blomlådor. (2019-2020)
Målning av tvättstuga (2019)
Helrenovering av föreningslokal (2019)
Återuppbyggnad av uteplatser och uterum med inglasningar (2019)
Byte av maskiner i tvättstuga (2018)
Åtgärdande av fuktproblem på gården (2016-2019)

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har många gemensamma faciliteter för sina medlemmar. Det finns bastu med relaxrum, festlokal, övernattningslägenhet, flera cykelrum och rum för återvinning av det mesta i ett hushåll. Föreningens medlemmar har även tillgång till en stor och välutrustad tvättstuga som ligger i ett eget hus på gården. Bokning av tvättstuga, festlokal, bastu och övernattningslägenhet bokas enkelt via telefonen eller digitala skärmar i varje trapphus.

Mellan husen har föreningen en stor och trevlig innergård med träd, kryddträdgård, buskar och blommor. Gården är utrustad med utemöbler och grillar och boulebana. För alla barn finns en större lekplats längre ner på gården. Gården är upplyst på kvällarna och nätterna.

En välskött förening med fina gemensamma utrymmen samt en innergård där alla får plats!

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

163 113 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Enligt uppgifter från föreningens årsredovisning 2021. Bostadsrättsandel används i beräkningen. Hänsyn har ej tagits till händelser som skett efter 2021-års årsredovisning. För ytterligare frågor angående föreningens skuldsättning hänvisas till bostadsrättsföreningen.


Området

01

Längs med med Götgatan finns en härlig mix av butiker och caféer och längre ner åt Medborgarplatsen ligger gallerian Skrapan med en takbar på våning 27 med fantastisk utsikt över hela Stockholm. Inom gångavstånd finns underbara grönområden vid Erikdalslunden och Årstaviken. Här bor du på ett eftertraktat läge i historiska kvarter med Götgatans mångsidiga shopping och intensiva folkliv ett stenkast bort. Söder om Folkungagatan finner ni området som idag kallas för SoFo. Bland alla vackra fastigheter vimlar det av trendiga butiker, restauranger och caféer. Nytorget är SoFos mittpunkt och har kommit att bli ett av Stockholms mest attraktiva område. Slå dig ner i gräset för en picknick och spana in Södermalms folkvimmel. Hit åker du för att uppleva de populäraste haken med en genuin och avslappnad känsla. Några guldkorn som inte bör missas är Urban Deli och Pom och Flora. Vitabergsparken och Sofia Kyrka ligger precis intill med härliga grönområden och promenadstråk.

Kommunikationer

Fantastiska kommunikationer med både bussar och tunnelbana runt knuten. Här kan du ta gröna linjen från Medborgarplatsen, flertalet bussar eller promenera några minuter till slussen som är en knytpunkt för många olika kommunikationer. Härifrån kan du ta dig med röda linjen, gröna linjen, båtar till bl.a. djurgården och bussar åt alla håll, till och med hela vägen ut till Värmdö.


Dokument

Ekonomi
Avgift
1 177 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I månadsavgiften ingår värme, vatten, källarförråd, kabel-tv, bredband, källsortering. El debiteras efter individuell mätning i varje lägenhet med fyra månaders fördröjning. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Obligatoriskt tillägg för hemförsäkring tillkommer.
Kommentar, månadsavgift
I månadsavgiften ingår värme, vatten, källarförråd, kabel-tv, bredband, källsortering. Ett obligatorisk tillägg för el tillkommer på 75:- i månanden. Utöver detta debiteras elförbrukning efter individuell mätning i varje lägenhet med fyra månaders fördröjning. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Obligatoriskt tillägg för hemförsäkring tillkommer.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning reparationsfond
Inre reparationsfond saknas
Överlåtelseavgift
1 414 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
0.39139 %
Kommentar, andelstal
Bostadsrättsandel: 0,003919
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2021-09-20.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Avgiftsförändringar
Avgiften har varit oförändrad sedan 2011 då den sänktes. Styrelsen har beslutat höja avgifterna med 5 procent från den 1 januari 2024.

Området
Använd kartan
X

Platser

SoFo Bageri & Konditori

28 m


Charles Dickens

34 m


Södra Sidan Pub

38 m


Kellys bar

66 m


Ölkällare

71 m


Kåxis Förskola

105 m


Öppna förskolan Björns trädgård

139 m


Förskola Skola Via Emilia

149 m


Förskolan Sälen

167 m


Teaterscentralen

173 m


ICA Supermarket Medborgarplatsen

9 m


Lidl Stockholm

46 m


Lidl

49 m


Popup Agency

258 m


ICA Supermarket Pelikan

552 m


Medborgarplatsen (Folkungag)

46 m


Medborgarplatsen

101 m


Björns Trädgård

174 m


Åsögatan (på Åsögatan)

213 m


Stockholms Södra

643 m


Henriksdal station

1,86 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    599 m
    7 min
    7 min
    27 min
  • Sjö
    808 m
    7 min
    9 min
    18 min
  • Tågstation
    Stockholms Södra
    643 m
    4 min
    3 min
    9 min
  • Hållplats
    Medborgarplatsen (Folkungag)
    46 m
    1 min
    1 min
    2 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Sofia!

Sofia Kihlman

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.