Igeldammsgatan 22D, 1tr
Igeldammsgatan 22D, 1tr
Nina Larsson, ansvarig mäklare i Stockholm Kungsholmen
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Nina Larsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Igeldammsgatan 22D, 1tr

Utgångspris

7 295 000 kr


Utgångspris

7 295 000 krKungholmen— Stockholm

Igeldammsgatan 22D, 1tr


Till salu
Utgångspris
7 295 000 kr

Kungholmen— Stockholm

Lyxigt boende i toppklass- Industriell känsla med ca 3,25 m. i tak - Ring för visning!

Ring för visning! Lyxigt boende med Oscar Properties välkända industriella känsla där råa ytor med synliga takvalv kombineras med sobra och lyxiga materialval. Den här lägenheten passar dig som söker ett boende utöver det vanliga med stora fönsterpartier och en enastående takhöjd om cirka 3,25 meter. Lägenheten är ytterst väldisponerad och presenterar en social planlösning där kök och vardagsrum delar på generösa sällskapsytor. Lägenheten har ett lugnt gårdsläge med två stora sovrum som har platsbyggda garderober som ger dig mycket bra förvaring. I hallen finner du lägenhetens rymliga förråd och har även gott om utrymme att bygga till extra garderober till vänster om entrén. Det stora badrummet har en exklusiv inredning i ljus granitkeramik och bakom en skåpfront döljer sig tvättmaskin och torktumlare. Genomgående ligger en vacker enstavsparkett i ljusbetsad ek och du finner du sobra materialval med färgsättning som går ton i ton.

Brf Cigarrfabriken har gemensamhetsanläggningar med grannfastigheten Radiofabriken och har en familjär stämning med engagerade medlemmar där majoriteten har bott i husen sedan föreningen startade 2018. Det finns en intern Facebookgrupp där medlemmar exempelvis styr upp lekdejter för barnen, ber om hjälp med hundpassning eller vattning av blommor på semestern. Under sommarhalvåret är innergården möblerad med sittgrupper och grill samt har stämningsfulla ljusslingor som lyser upp gården. I fastigheten finns även barnvagnsförråd med motordrivna dörrar samt en stor cykelparkering.

På Igeldammsgatan 22 kombinerar du ett lugnt läge med närhet till allt storstaden har att erbjuda. I närområdet finns ett rikt utbud av restauranger, caféer och barer och gym. Västermalmsgallerian, flertalet stora mataffärer, shopping och all tänkbar service ligger en kort promenad bort. Där finns också oslagbara kommunikationer med flertalet bussar samt tunnelbanans blå- och gröna linje. En av Fridhemsplans tunnelbaneuppgångar ligger direkt runt hörnet från fastigheten. Om du gillar att motionera är det lika nära till Kungsholms Strand med promenad- och löparstråk som fortsätter längs med vattnet runt Kungsholmen. Här når du även snabbt Hornsbergs fantastiska strandpromenad som kantas av flertalet restauranger och badbryggor. Ett närlivs ligger strax intill fastigheten.


Utgångspris
7 295 000 kr
Boarea
75 kvm
Avgift
5 648 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
1 av 6 (Hiss finns)

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Kontakta Nina för mer information kring visningsmöjligheter.

Nina Larsson
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad


Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Till vänster om entrén finns gott om utrymme att hänga av ytterkläder och skor. Till höger öppnar hallen upp mot kök och vardagsrum samt att du hittar lägenhetens stora förråd på cirka 4,5 kvadratmeter. Väggarna är målade i en bruten vit nyans och på golvet ligger en enstavsparkett i ek vilket är genomgående i hela lägenheten.


02
Vardagsrum & Kök

Direkt när du når vardagsrum och kök slås du av lägenhetens fantastiska rymd och underbara sällskapsytor. Rummet bjuder på en enastående takhöjd om cirka 3,25 meter där den industriella känslan gör sig påmind med det välvda taket som bevarats och vittnar om fastighetens historia. I rummets bortre del möblerar du med en generös sällskapsdel framför ett stort fönsterparti som sträcker sig längs med ena väggen.
På rummets motsatta sida finner du det stilsäkra köket är ett unikt framtaget snickerikök i bruten vit kulör med mörka konstraterande beslag. Här finner du mycket bra förvaring som löper längs med ena väggen samt en generös arbetsyta i ljus stenkomposit. Vitvarorna består av induktionshäll infälld i bänkskivan och den pampiga fläktkåpan går ton i ton med köksinredningen. Diskmaskinen döljer sig bakom en skåpfront liksom kyl/frys som du finner vid intilliggande vägg tillsammans med ugnen som är placerad i ett högskåp. Framför köket finns plats för ett större matbord för 6-8 middagsgäster.


03
Master bedroom

Lägenhetens master bedroom ger plats för dubbelsäng och sängbord. Här får du härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti och finner bra förvaring i en rymlig garderob.


04
Sovrum

Lägenhetens andra sovrum passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Här inner du fantastisk förvaring som sträcker sig längs med ena väggen och sträcker sig från golv till tak. Garderobsdörrarna bryter av i en sober grön nyans. Rummet får ljusinsläpp från ett stort fönster som vetter mot föreningens innergård.


05
Badrum

Det lyxiga badrummet är smakfullt inrett i sobra materialval. Här sitter ljus granitkeramik på väggar och golv, som även har komfortvärme. Takduschen skärmas av med en glasvägg och intill sitter en vägghängd toalettstol. Ovanför det breda handfatet finns en stor integrerad spegel och i taket sitter infällda spotlights för bra belysning. På handfatets vänstra sida finner du mycket bra förvaring på öppna hyllplan som når full takhöjd. Tvättmaskin och torktumlare döljer sig i ett högskåp med plats för förvaring ovanför.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

75 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

1 av 6


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2017

Kommentar, byggnad

Flerbostadshus, ritat av arkitekt Hugo Westerlund.

Värme och ventilationsanl.

Helt ny frånluftsventilation där tilluft tas in via fönster eller väggventiler. Frånluft via ventil i badrum och kök. Kolfilterfläkt i kök.
Samtliga installationer är nya. Undercentral för fjärrvärme i källare Radiofabriken. Vattenburen värme via synliga stamledningar till radiatorer under fönster. Dold rördragning i badrum.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

99 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

103 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2020-03-23


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Föreningen är ansluten till TV och bredband via Ownit som levererar en TV-box och en router till varje lägenhet. Bredband 100/100 Mbit och extra TV-kanaler debiteras med 89kr på månadsavgiften


05
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

I grannföreningen finns garageplatser och Brf Cigarrfabriken är garanterad några platser.


Ekonomi

01
Avgift

5 648 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme,och vatten
Det tillkommer en kostnad på 89kr/månad för Ownit TV Box och bredband 100/100 Mbit
Kostnad för el och försärking tillkommer.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Andel i förening

1,85

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-01-17.

Avgiftsförändringar

Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget, men beroende på ränteutvecklingen och nätsa lån som löper ut i april så kan en ny bedömning göras ( kontrollerad 240115).
November 2023 höjdes avgiften med 15%


Föreningen

01
Benämning

Brf Cigarrfabriken.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Brf Cigarrfabriken registrerades 2010 och fastigheten Isbrytaren 50 stod klar för inflytt hösten 2017. Föreningen äger fastigheten och marken och omfattar en byggnad som består av sju våningar och innehåller två trapphus med adresser Igeldammsgatan 22 D och E. Föreningen består av totalt 50 lägenheter.
Det mest utmärkande för Cigarrfabriken är fönstren som ramar in detta ateljéboende med sober känsla. Byggnaden är belägen mot Industriverkets lugna innergård med entré från Igeldammsgatan. Av dem tre industribyggnader som omvandlats är Cigarrfabriken den mest slående med sin glasdominerade fasad och industriella karaktär som ritades om 1937 av Ragnar Östberg, Sveriges möjligtvis främste arkitekt.

Föreningen äger marken
Juridisk person godkänns inte som köpare.
Delat ägande godkänns med maximalt 3 ägare.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av ViRedo AB

Kommande renoveringar

Föreningen är fortfarande att betrakta som nyproduktion och inga renoveringar är planerade i dagsläget utan enbart löpande underhåll.
I dagsläget inga större renoveringar inplanerade ( kontrollerad 240115).

Avgiftsförändringar

Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget, men beroende på ränteutvecklingen och nätsa lån som löper ut i april så kan en ny bedömning göras ( kontrollerad 240115).
November 2023 höjdes avgiften med 15%

Övriga utrymmen i föreningen

- Barnvagnsrum ligger beläget på 1 tr (strax intill lägenheten)
- Cykelparkering på innergården
- Soprum ligger beläget i ett gårdshus på innergården
- Föreningen disponerar över en stor och fin innergård ritad av en landskapsarkitekt. Gården har flertalet planteringar och sittgrupper och bjuder in till härliga grillkvällar. Gården är en gemensamhetsanläggning och föreningens gårdsgrupp planerar ihop med systerföreningen Industriverket att eventuellt bygga en boulebana, fler sittgrupper och planteringar för ökad trivsel och mysigare atmosfär. (Nyligen har det utförts ett dräneringsarbete på innergården och denna kommer ställas i ordning under 2023)

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

1 146 679 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Beräkningen är baserad på årsredovisningen 2022.


Området

01

Fridhemsplan är Kungsholmens mittpunkt med en härlig stadspuls och många parker runt omkring. Här finns trevliga promenadstråk längs vattnet åt alla väderstreck och under sommartid är Norr Mälarstrand med Rålambshovsparken och Hornsbergs Strand extra populärt. Ett varierat utbud av butiker finns i Västermalmsgallerian. Älskar du nybakat bröd på morgonen har Fridhemsplan mängder med alternativ såsom två Fabrique bagerier och Gateau. I kvarteren runt Igeldammsgatan finns flertalet trendiga butiker, restauranger och mikrobryggerier såsom Grandpa, Sixeten & Frans, Proviant och Boteca da Silvana. Promenadavstånd över bron till Sankt Eriksplan där ytterligare utbud av caféer och restauranger finns. Fridhemsplan är en knutpunkt för flertalet innerstadsbussar och även bussar som tar dig längre ut i Stockholms stad. Här går även två tunnelbanelinjer som tar dig in till city på 5 minuter.


Dokument

Ekonomi
Avgift
5 648 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
I månadsavgiften ingår värme,och vatten
Det tillkommer en kostnad på 89kr/månad för Ownit TV Box och bredband 100/100 Mbit
Kostnad för el och försärking tillkommer.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Andel i förening
1,85
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-01-17.
Avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget, men beroende på ränteutvecklingen och nätsa lån som löper ut i april så kan en ny bedömning göras ( kontrollerad 240115).
November 2023 höjdes avgiften med 15%

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Boteco Da Silvania

80 m


Hot & Fresh Pizzeria

251 m


Sushi Bayan

276 m


Pinchos

295 m


Miss puri

302 m


Förskolan Dammen

50 m


Fzhxdc

176 m


JENSEN förskola Kungsholmen

239 m


Vasa International School of Stockholm

256 m


Röda Villan

276 m


Lidl

600 m


81:an Spel & Tobak

621 m


Comviq

763 m


Willys Hemma

985 m


Hemköp Torsplan

1,08 km


Karlberg

353 m


Stockholm Odenplan

1,27 km


Odenplan

1,53 km


Cityterminalen

1,87 km


Stockholms Centralstation

2,04 km


Igeldammsgatan

67 m


Industrigatan

86 m


Stadshagsplan

197 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  80 m
  1 min
  2 min
  4 min
 • Hav
  1,95 km
  17 min
  12 min
  34 min
 • Tågstation
  Karlberg
  353 m
  11 min
  7 min
  16 min
 • Hållplats
  Igeldammsgatan
  67 m
  1 min
  1 min
  4 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Nina!

Nina Larsson
Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.