Nybohovsbacken 21 / Liljeholmen / Stockholm

Boarea
91 kvm
Avgift
4 060 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
1 av 13 (Hiss finns)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse Budgivning
Läs mer om budgivning

Välplanerad fyra med stora sällskapsytor för dig som gillar att ha besök eller kanske bara har en stor familj. Lyxigt Puustellikök med svart granitbänk och rostfria vitvaror och man får lätt plats med åtta personer runt matbordet. Härifrån har man även utgång till den inglasade balkongen om ca 10 kvm med förmiddagssol. Generöst vardagsrum med stort fönsterparti i två väderstreck vilket släpper in ett fint ljus. Tre bra sovrum där det största sovrummet ligger lite avskilt från de två mindre. Helkaklat badrum med tvättmaskin och fönster och det finns även en separat toalett med wc och handfat i anslutning till badrummet. Gott om förvaring i både klädkammare samt garderober. Utanför huset ligger Liljeholmens galleria med ett 90-tal butiker samt söderorts kanske bästa kommunikationer. Nära Vinterviken och trivsamma promenadstråk utmed både Mälaren och sjön Trekanten. Promenera in till Hornstull på bara 12 minuter. Välkommen på visning!

Bilder
Sponsrade länkar
Vardagsrum och kök
Kök med utgång till balkong
Stor inglasad balkong
Snyggt kök med bistrokänsla
Helkaklat badrum med fönster och tvättmaskin
Entré med hathylla och garderober
Vardagsrum
Kök med plats för stort matbord
Stort kök med utgång till balkong
Balkong
Sovrum 2
Sovrum 3
Separat toalett bredvid badrum
Nybohovsbacken 21
Lekplats utanför huset
Föreningens bastu, dusch och relaxavdelning
Föreningens gästlägenhet som byggdes år 2014
Föreningens bastu, dusch och relaxavdelning
Föreningens bastu, dusch och relaxavdelning
Föreningens bastu, dusch och relaxavdelning
Föreningens fina samlingslokal med pentry
Föreningens samlingslokal i port 29rymmer cirka 30 personer
Grovtvättstuga
Föreningens gym som byggdes år 2015
Föreningens gym som byggdes år 2015
Liljeholmstorgets galleria
Tunnelbanan på Liljeholmstorget
Fina promenadvägar vid sjön Trekanten.
Ett café finns utanför huset i närheten av Fruktparken och Trekanten.
Båtplatser och bryggor längs med vattenlinjen i Gröndal
Närbelägna Gröndal erbjuder bland annat butiker, café och bageri.
Lundbergs konditori och bageri
Förbi Gröndal mot Ekensberg ligger Winterviken restaurang- och festvåning som drivs av Markus Aujalay
Vintervikens trädgårdscafé
Gränsande till Nybohov ligger Aspudden med Aspuddsparken med 4H-gård med ponnyridning och många djur som katter, kaniner, grisar och höns
Aspuddsparken
Visa alla 41 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Hall
  Entré med klinkergolv med träkaraktär och vita, målade väggar. Plats för avhängning på hatthylla samt förvaring i en dubbelgarderob.
 • Badrum
  Fräscht helkaklat badrum med stort fönster och dörr till separat toalett. På golvet ligger ljusgrå klinker och väggarna är klädda med vitt kakel och mörkrött kakel i fonden. Utrustning: vägghängd toalett, badkar, tvättställ, handdukstork (el) och tvättmaskin (Whirlpool). Ett skåp är uppsatt ovan tvättmaskin. I den separata toalettdelen finns handfat och toalett.
 • Inre hall
  Liten, inre hall i anslutning till badrum och Sovrum 1. Hallen har ett inbyggt linneskåp. Parkettgolv och vitmålade väggar.
 • Sovrum 1
  "Master bedroom" med fönster i två väderstreck. Bra planerat med ingång till badrum. Detta sovrum ligger även lite avskilt från lägenhetens två andra sovrum. Gott om förvaring i klädkammare med skjutdörrar i spegelglas. På golvet ligger parkett och väggarna är gråa med mönstrad fondtapet i guld/mörkgrått.
 • Vardagsrum
  Generöst vardagsrum med gott om plats för stora sällskap. Fint ljusinsläpp från fönsterpartiet som löper längs med hela kortsidan av rummet. På golvet ligger parkett och väggarna är tapetserade med en ljust rutmönstrad tapet i grönt och vitt.
 • Kök
  Modernt, stort och exklusivt Puustellikök från 2014 med vita, släta köksluckor och vita kakelplattor med fasade kanter ovan rejäl arbetsbänk i svart, läcker granit. En praktisk detalj i diskbänken är avfallskvarnen som finns installerad. I köket finns det plats för ett stort matbord för 8 personer. Infällda spotlights i tak samt bänkbelysning med LED-spotlights. Utrustning: spishäll (Siemens, 2014), inbyggnadsugn (Siemens, 2014), Fjäråskupan (2017), kyl-fullhöjd (Siemens, 2014), frys-fullhöjd (Siemens, 2014). Vitvaror i rostfritt. Parkett på golv och vitmålade väggar. Utgång till stor inglasad balkong om ca 10 kvm.
 • Sovrum 2
  Sovrum med plats för enkelsäng. Idag används rummet som kontor. Parkett på golv och ljusa målade väggar.
 • Sovrum 3
  Sovrum som idag används som barnrum. På golvet ligger parkett och väggarna är tapetserade med en ljust randig tapet..
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  91 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  4 (3 sovrum)
 • Våning:
  1 av 13
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1962
 • Kommentar, byggnad:
  Flerfamiljshus.
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme.
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Specifik energianvändning:
  142 kWh/kvm och år
 • Energiprestanda, primärenergital:
  146 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2019-07-16
 • Besiktningsman
  Niklas Hansson, Greencon energi & miljö AB
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  TV
  BRF Dammen Nybohov har ett gruppavtal gällande digital-TV abonnemanget Silver med Comhem. Det får alla boende i föreningen ta del av utan extra kostnad. Kontakta Comhem om ni behöver hjälp med gå över till digital-TV. För mer information, läs här https://www.comhem.se/tv/digitalisering. Vill man ha extra kanaler som inte ingår i Silverpaketet kan det att lägga till mot standardpriser. Vill man ha digitalpaket Guld eller använda er av TIVO kan det abonnemanget löpa vidare parallellt och ni faktureras som vanligt, men med en rabatt på 150 kr/månad.

  BREDBAND
  De tjänster som ingår i månadsavgiften är bredband från Bahnhof 1000 Mbit/s och telefoni, exklusive samtalskostnader. Bostadsrättsinnehavare har sedan den 1 augusti 2011 denna kostnad inbakad i månadsavgiften till föreningen.
Balkong
 • Stor balkong om ca 10 kvm som byggdes ut för några år sedan av föreningen. Plats för loungemöbel och för den odlingsintresserade finns det gott om utrymme för krukor.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  I garaget på Nybohovsbacken 33 finns: 53 platser inomhus i garaget och 33 platser utomhus på parkeringsdäcket. Just nu finns det totalt 11 garageplatser lediga, 0 platser på parkeringsdäcket (2020-08-27), det är Svenska Bostäder som tillhandahåller platserna. En parkeringsplats (oavsett inomhus eller utomhus) kostar 805 kr/månaden.

  Det finns även ett stort parkeringsgarage vid Liljeholmstorget som erbjuder olika lösningar för långtidsparkering. Priserna varierar mellan 900 kr/mån till 1700 kr/månad. Garaget administreras av Apcoa Parking. Liljeholmstorget når du enkelt genom att ta den gratis, 60-tals-retroinspirerade hissbanan "Klumpen" som går var femte minut mellan Liljeholmstorget och Nybohov. Givetvis går det lika bra att ta promenadvägen också.
Ekonomi

 • Avgift:
  4 060 kr/mån
 • Kommentar, månadsavgift
  I avgiften ingår: värme, vatten, bredband (1000 Mbit/s ) och TV (Com Hems silverpaket).
 • Försäkring:
  308 kr/mån
 • Hushållsström:
  433 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  741 kr/mån
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 183 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  473 kr
 • Andel i förening:
  0,96770
 • Andel av årsavg.:
  0,97
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2020-08-24.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Avgifterna har sänkts med 10% (juli 2015) sedan föreningen övertog husen i februari 2009. Vidare har bredband
  (Bahnhof) inkluderats i avgiften (juli 2016) och TV (Com Hems silverpaket, juli 2017) utan höjning av avgiften. Inget
  beslut om höjning föreligger (kontroll 2020-06-29).
Föreningen

 • Benämning
  Brf Dammen Nybohov. I föreningen finns 154 lägenheter.
 • Markägare
  Marken upplåtes med tomträtt
 • Allmänt
  Brf Dammen Nybohov förvärvade fastigheterna Dammen 1 (Nybohovsbacken 21) och Cisternen 3 (Nybohovsbacken 29 och 31)av Svenska Bostäder 2009. Föreningen omfattar 154 lägenheter varav 29 hyresrätter på adresserna Nybohovsbacken 21, 29 och 31. Marken upplåts med tomträtt. Föreningen består av tre välunderhållna och moderna punkthus om ca 12-13 våningar i varje, byggda på 60-talet. Stora renoveringar gjordes 2006-2007. Då stambyttes föreningen och nya fönster sattes in. Ny fasad och yttertaket lades om. Husen ligger med supercentralt läge vid Liljeholmstorget och Liljeholmens stora shoppinggalleria nås på endast ca 100 meter. Föreningen har 29 hyresrätter kvar, en mycket god dold tillgång för föreningen, vilka vartefter de blir lediga upplåts/säljs med bostadsrätt och genererar ett gott tillskott till föreningens kassa.

  Under de senaste åren har föreningen byggt och iordningställt många bekvämligheter och fördelar för sina medlemmar. Föreningen har idag det mesta man kan önska sig i form av indraget bredband, cykel- och barnvagnsrum, tvättstugor, grovtvättstuga, miljöhus, bastu, gym, övernattningslägenhet och samlingslokal.

  Föreningen har en välskött och stabil ekonomi. Man har under de senaste 5 åren både sänkt avgifterna och amorterat på lån. Föreningen arbetar efter uppsatt underhållsplan som gäller fram till 2043 och de flesta stora renoveringarna såsom stambyte utfördes mellan 2006-2007. Föreningen har en gemensam städdag på våren och har ofta en "containerdag" om hösten där medlemmarna kan slänga grovsopor och elektronikskrot. Som medlem vill föreningen att de boende tecknar bostadsrättstillägg till sina hemförsäkringar.

  Teknisk förvaltning sker i styrelsens regi, fastighetsskötsel av Driftia och ekonomisk förvaltning av Kanold Redovisning.
 • Kommande renoveringar
  Föreningen planerar att installera frånluftsåtervinning i fastigheterna under 2020 (uppgifter enl. årsredovisning 2019).
 • Avgiftsförändringar
  Avgifterna har sänkts med 10% (juli 2015) sedan föreningen övertog husen i februari 2009. Vidare har bredband
  (Bahnhof) inkluderats i avgiften (juli 2016) och TV (Com Hems silverpaket, juli 2017) utan höjning av avgiften. Inget
  beslut om höjning föreligger (kontroll 2020-06-29).
 • Gjorda renoveringar
  2005 Installation av säkerhetsdörrar
  2006 Ny värmeväxlare mm till fjärrvärmeanläggningen
  2006-2007 Renovering av yttertak
  2006-2007 Renovering av fasader
  2006-2007 Nya 2- samt 3-glasfönster
  2006-2007 Balkongrenovering
  2006-2007 Gårdsrenovering
  2006-2007 Trapphusrenovering
  2006-2007 Renovering av 6 st hissar
  2006-2007 Renovering av de 3 tvättstugorna
  2006-2007 Renovering av allmänna källarutrymmen
  2006-2007 VA-stammar utbytta (traditionellt stambyte)
  2006-2007 Ventilationsrenovering
  2006-2007 Samtliga elinstallationer byts ut
  2011 Installation av larm i hissar
  2012 Installation av bredband via Banhhof
  2012-2013 OVK-besiktning
  2013 Renovering puts sockel
  2014 Övernattningslägenhet byggs
  2014 Aptus-system installeras (system med bl a elektroniska nyckelbrickor)
  2015 Grovtvättstuga byggs
  2015 Gym byggs
  2015 Samlingslokal byggs
  2016 Förstärkning av entrétaken
  2016 Målning av hissar, våningsplan och entréer
  2017-2018 Renovering och förstoring av samtliga balkonger
  2018 Ventilation i grovtvättstugan byggdes om
  2018-2019 Renovering av styrelserummet
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Föreningen har en bastu med dusch och relaxavdelning som ligger på bottenvåningen i hus 29, i anslutning till gymmet. Den kan användas helt kostnadsfritt av alla boende i föreningen. Gymmet är utrustat med 3 konditionsmaskiner, 1 löpband, 1 crosstrainer och 1 motionscykel. Utöver det-hantlar, kettlebell, skivstång och viktplattor för styrketräning. Dessutom finns en half-rack ställning. Avgiften för utnyttjande av gymmet ligger på 300 kr per kalenderår och lägenhet.

  I hus 29 finns även en samlingslokal som kan bokas av alla boende. Lokalen ligger på bottenvåningen med ingång från trädgården. Lokalen som rymmer cirka 30 personer är tänkt att användas vid större bjudningar, barnkalas, födelsedagsfirande eller annat. Stolar, bord och porslin finns i lokalen och ingår i hyran. Det finns två bokningsbara block (dag/kväll). Varje block kostar 200 kr och ett dygn kostar 400 kr. Föreningen har även en övernattningslägenhet som medlemmar och hyresgäster kan hyra då man får långväga gäster. Lägenheten finns även den på Nybohovsbacken 21. Lägenheten rustades hösten 2014 då bland annat en dusch byggdes. Priset för övernattningsrummet är 250 kr/natt.

  Det finns tre tvättstugor i föreningen, en i varje hus. Det finns också en grovtvättstuga (med nya tvättmaskiner) bredvid entrén i 21:an, gemensam för alla husen. Här finns även en miljöstuga för sortering av avfall. Till lägenheten hör ett förråd som ligger i källaren. Förrådet nås enkelt med hiss ner.
Området

 • Lägenheten är belägen alldeles vid Liljeholmstorget där det hänt mycket de senaste åren. T-banestationen har fått en över-däckad vänthall och en bussterminal har byggts intill. Ett nytt stadstorg har byggts med vackra stensättningar, träd och blommor. År 2009 öppnade gallerian i Liljeholmens centrum med ca 90 butiker. Liljeholmen är också knutpunkten för kollektivtrafiken i området och här passerar två t-banelinjer, ett flertal bussar samt tvärbanan. Föredrar du bil tar du dig enkelt upp på antingen E4.an, Essingeleden eller Södra Länken. Liljeholmen ligger nära sjön Trekanten, Mälarens vatten och city. Här finner man badplatser där känslan av skärgård är påtaglig, mysiga promenadvägar och stadens puls på kort gångavstånd. Från Liljeholmen når man Vinterviken genom en kort promenad förbi sjön Trekanten. Vinterviken bjuder vidare på uppskattade promenadvägar utmed Mälaren, koloniträdgårdar, trädgårdscafé, galleri och restaurang/fik.
Ekonomi
Avgift :
4 060 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
I avgiften ingår: värme, vatten, bredband (1000 Mbit/s ) och TV (Com Hems silverpaket).
Försäkring :
308 kr/mån
Hushållsström :
433 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
741 kr/mån
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 183 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
473 kr
Andel i förening :
0,96770
Andel av årsavg. :
0,97
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2020-08-24.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Avgifterna har sänkts med 10% (juli 2015) sedan föreningen övertog husen i februari 2009. Vidare har bredband
(Bahnhof) inkluderats i avgiften (juli 2016) och TV (Com Hems silverpaket, juli 2017) utan höjning av avgiften. Inget
beslut om höjning föreligger (kontroll 2020-06-29).
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Sushi Kawa Liljeholmen
  38 m
  Fafa's
  51 m
  Vi-Na Fresh
  54 m
  Lilje Kebab (foodcourt)
  72 m
  Bastard Burgers
  80 m
 • Skolor
  Alma Folkhögskola
  249 m
  Stadsmissionens folkhögskola
  255 m
  Grillska Gymnasiet
  268 m
  Förskolan Rosteriet
  270 m
  Internationella Kunskapsgymnasiet
  271 m
 • Mataffärer
  arken
  119 m
  Lidl
  130 m
  Coop Liljeholmen
  193 m
  Hemköp Sjövikshallen
  443 m
  Coop Reimersholme
  941 m
 • Tågstationer
  Årstaberg
  1,14 km
  Stockholm Södra station
  2,43 km
  Stockholm City
  3,11 km
  Stockholms Centralstation
  3,14 km
  Cityterminalen
  3,19 km
 • Kommunikationer
  Liljeholmen
  159 m
  Stockholm, Liljeholmen
  287 m
  Nybodahallen (på Södertäljevägen)
  297 m
  Nybodahallen (på Hägerstensvägen)
  303 m
  Marievik
  333 m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 240 m
 • 1 min
 • 2 min
 • 5 min
 • Hav
 • 3,19 km
 • 10 min
 • 16 min
 • 52 min
 • Tågstation - Årstaberg
 • 1,14 km
 • 5 min
 • 9 min
 • 33 min
 • Hållplats - Liljeholmen
 • 159 m
 • 3 min
 • 3 min
 • 5 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn