Sök Meny
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad men visningsdatum är ännu inte bestämt. Kontakta gärna ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Stockholm / Södermalm
Trålgränd 6, 3 tr
Boarea: 69 kvm
Avgift: 2 784 kr/mån
Rum: 2 rum, varav 1 är sovrum
Våning: 3

Stockholm - Södermalm / Trålgränd 6, 3 tr

2:a med solig balkong intill Hammarby kanal!

Varmt välkomna till denna trivsamma 2:a om 69 kvm intill Hammarby kanal! Lägenheten är i fint skick med halvöppen planlösning mellan vardagsrum och kök och möjligheten finns att göra om den till en 3:a. Fönster i två väderstreck släpper in mycket ljus och bidrar till en luftig känsla. Välplanerad planlösning med en välkomnande entré med förvaring i garderober, ett generöst vardagsrum med stora fönsterpartier och balkong i soligt söderläge med underbar utsikt mot vattnet i kanalen och båtarna som seglar förbi. Vidare ett trevligt arbetskök med gott om förvaring och ett fräscht duschrum med tvättmaskin. Genomgående parkettgolv och ljusa väggar. Optimalt läge med närheten till pulsen på Södermalm och de trevliga promenadstråken längs med kanalen och Hammarby sjö. Här bor ni nära ett stort utbud av både restauranger, caféer och härliga grönområden i t.ex. Vitabergsparken. Kommunikationerna är utmärka med bussar och tunnelbanans gröna linje vid Skanstull.

Detta är en kommande försäljning, vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer information!


Köksinspiration

Provmöblera
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
  • Hall
    Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i flertalet garderober samt i rymlig klädkammare. Väggarna är ljust färgsatta och på golvet ligger parkett.
  • Vardagsrum
    Rymligt och ljust vardagsrum med stora fönsterpartier med härlig utsikt mot Hammarbykanalen. I rummet finns plats för både soffgrupp, mediamöbel, matsalsgrupp och andra trivselmöbler. Väggarna är ljust färgsatta och på golvet ligger parkett. Från vardagsrummet når ni även den trevliga balkongen i härligt söderläge. På balkongen ryms både bord
    och stolar.
  • Kök
    Trevligt arbetskök med halvöppen planlösning mot vardagsrummet. Gott om förvaringsmöjligheter i över- och underskåp med vita luckor. Limegrönt kakel ovan ljusgrå arbetsbänk. Maskinell utrustning med ugn, diskmaskin och kyl/frys. Väggarna är ljust färgsatta och på golvet ligger parkett.
  • Sovrum
    Mysigt och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Väggarna är ljust färgsatta ihop med en färgglad fondvägg och på golvet ligger parkett.
  • Duschrum
    Fräscht duschrum med kaklade väggar och våtrumsmatta. Utrustat med duschhörna, wc, handfat på kommod och tvättmaskin.
Fakta om bostaden
Beskrivning
  • Boarea
    69 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
  • Rum
    2 rum, varav 1 är sovrum
Byggnadssätt
  • Byggnadsår
    1993
  • Värme och ventilationsanl.
    Fjärrvärme
Energideklaration
  • Energiprestanda
    140 kWh/kvm och år
TV- och Internetanslutning
  • Internet via Ownit/ComHem
Bilplats/Övriga byggnader
  • 92 garageplatser. Går att hyra för 1 200 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö .Mellan 17:00-09:00 samt helger råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 800 kr. Alternativt kan biljett lösas för 60 kr/dygn
Ekonomi
  • Avgift
    2 784 kr/mån
  • Upplåtelseform
    Bostadsrätt
  • Överlåtelseavgift
    ca 445 kr kr betalas av köpare.
  • Pantsättningsavgift
    ca 1100 kr kr
  • Andel i förening
    0,37690%
  • Andel av årsavg.
    0,36947%
  • Pantsättning
    är pantsatt.
Föreningen
  • Benämning
    Brf Tullstugan 3.
  • Allmänt
    Brf Tullstugan 3 är en äkta förening som bildades 1998. Fastigheten är upplåten med tomträtt. I dagsläget består föreningen av totalt 231 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 32 med hyresrätt och 7 lokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna. Fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ingen planerad avgiftshöjning enligt senaste årsredovisningen. Stabil ekonomi. Området präglas av hammarbykanalens vatten och här är mycket lite trafik. Trots att området ligger mitt i stan så råder ett trivsamt, nästan småstadslikt lugn som gör kvarteren mycket attraktiva och trevliga att bo i.

    Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.tullstugan.se/
  • Gjorda renoveringar
    2015 målades takplåt samt byttes elslingor i tak och stuprör.
    2014 påbörjades arbetet med målning av takplåt samt byte av elslingor i tak och stuprör. Reparation av takplåt och OVK-besiktning av ventilationen samt radonbesiktning utfördes. Bärlinor till hissar byttes ut och gårdarnas lekytor upprustades av säkerhetsskäl. Brandskyddsinspektion med efterföljande åtgärder utfördes även detta år.
    2011 rensades avloppsstammarna.
    2009 renoverades gårdarna.
    2007-2011 renoverades balkongpelare.
    2005 målades delar av taket, trapphusen på de nedre våningarna och samtliga entré- och hissdörrar. Föreningen planerar att byta undercentralen till fjärrvärme.
  • Övriga utrymmen i föreningen
    Gemensam lokal med plats för 50 personer vid Ljustergränd 5 med fönster mot kanalen, ca 300 kr/dygn. Övernattningslägenhet med 6 bäddar på Dörjgränd 4 som kan hyras för ca 300 kr/natt. Tvättstuga och cykelförråd beläget på bottenplan på Trålgränd 6, grovtvättstuga i gårdshuset. Fastighetens mark består av gårdarna och planteringen utanför portarna. Däremot ingår inte trädplaneringarna längs gatorna eller pilarna vid vändplatserna. Mot kanalen går fastighetsgränsen i princip längs med husen. Gården är nyligen upprustad med bland annat nya lekplatser.
Området
  • I Sofia och Norra Hammarbyhamnen får man känslan av att befinna sig i en småstad mitt på Södermalm. Närheten till Hammarby sjö, de lugna kvarteren och mycket grönområden som parker gör det trivsamt att bo här för människor i alla åldrar. Vitabergsparken ligger ett par minuter bort men här finns även Stora Blecktornsparken och Hammarby IP, Anna Linds park intill Barnängen och den lite mindre Mandelparken mot Danvikstull. Vid Barnängsbryggan ligger Kajsas café som är ett populärt tillhåll på sommaren. Härifrån går även den avgiftsfria båten över till Lumabryggan i Hammarby sjöstad. För en liten summa kan du även ta båten m/s Emelie som via Danvikstull tar dig in till Nybrokajen. Förutom de olika båtalternativen finns även buss nr 2 mot Norrtull via city och 57 mot Karolinska sjukhuset.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten