Tore Svennberg, ansvarig mäklare i Täby & Danderyd
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Tore Svennberg

Ansvarig mäklare

Löttingelund—

Täby
Löttingelund— TäbyLöttingelund— Täby

Stor och plan tomt nära Rönningesjön.


Referensnummer
477 695
Upplåtelseform
Äganderätt

Mäklarhuset Täby & Danderyd

Kontakta Tore för mer information kring visningsmöjligheter.

Tore Svennberg
Ansvarig mäklare
Talar även English.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostadOmrådet
Löttingelund  i täby

Löttingelund

Löttingelund är ett mycket omtyckt och populärt område i Täby. Området präglas av villor, fina strövområden samt närhet till liv och rörelse.

Fördelar med området

Tryggt Badstrand Barnvänligt Lugnt Cykelbanor Parker/Grönområden Hundvänligt Bussar


01
Fördelar med området
Cykelbanor Barnvänligt Hundvänligt Tryggt Badstrand Parker/Grönområden Lugnt Bussar

02
Närhet till matbutiker och restauranger

Löttingelund ligger mitt i mellan Arninge/Hägerneholm och Gribbylund. Det är gångavstånd till båda. I Gribbylunds centrum finns både matbutik, restauranger samt bibliotek. I Hägerneholm hittar du den populära restaurangen Triften. I anslutning till Hägerneholm ligger också Arninge som är ett stort shoppingområde som erbjuder generösa shoppingmöjligheter i butiker som Stora Coop, Ica Kvantum, Lidl, Costco, Elgiganten, XXL Sport, Stadium Outlet, Systembolaget, ÖoB, flertalet apotek, samt många andra detaljvaruhandlare. Här tar du dig enkelt runt med bil eller till fots.


03
Sport och fritid runt hörnet

Närområdet kring Löttingelund erbjuder många möjligheter till fritidsaktiviteter vid Skavlötens friluftsgård som ligger inom gångavstånd med motionsspår, sportplaner, badplats och vandringsleder. Rönningesjön plogas vintertid för skridskoåkning och längdspår. Under sommaren erbjuder sjön gott om badplatser, fiske, paddling, rodd med mera. I närliggande Hägerneholm finns inomhushall, konstgräsplan, basketplan etc. I närområdet finns även flertalet golfbanor, exempelvis Arninge GK.


04
Kommunikationer

Det finns flera olika sätt att förflytta sig på. Inom fem minuters gångavstånd finns busshållplats med bussar till Täby Centrum, Arninge Centrum, Kista, Vallentuna och Stockholm, och ett stenkast bort finns cykelväg in till Stockholm. En kort bussresa eller cykeltur bort finns Arninge Station med Roslagsbanans snabbtåg till Stockholm och bussförbindelser till hela norrort.


05
Familjeliv

I närområdet finns flertalet förskolor, närmast är Murgrönan som drivs i Pysslingens regi. Närmaste skola åk F-5 är Täby Friskola som ligger i Löttinglundsskolans gamla lokaler. I Hägerneholm finns en ny skola och förskola som invigdes 2019 och har fått namnet Hägerneholmsskolan. Skolan är en F-9 och har plats för 600 elever, två klasser i varje årskurs. Inte förrän 2023 kommer man dock att ha årskurser ända upp till åk 9.
Skolgården är uppdelad i två delar - I den inhägnade delen som tillhör förskolan finnas sandlåda, pulkabacke och cykelslinga. På den resterande ytan finns hinderbana, längdhoppsbana och bollek. Dessutom finns en amfiteater för bland annat undervisning utomhus. I anslutning till grundskolan ligger även en förskola med plats för 110 barn.

Intill skolan finns en fullstor idrottshall - Hägerneholmshallen (K-Rauta Arena)
Idrottshallen är byggd i två plan med en total yta på cirka 3 200 kvm och läktare som rymmer 500 åskådare. Det finns även en fem-manna konstgräsplan.

Länkar
https://www.lottingelund.se/ (Villaägarföreningen)Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Tore!

Tore Svennberg
Ansvarig mäklare
Talar även English.

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.