Åkerbyvägen 240 / Täby Centrum / Täby

Välplanerad 3:a i populära Brf Farmen

Boarea
86 kvm
Avgift
4 402 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
2
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

Välkommen till denna trevliga lägenhet i BRF Farmen om 84 kvm fördelat på tre rum och kök. Delvis öppen planlösning mot kök via vikvägg. Fullutrustat kök, helkaklat badrum med klinkergolv och gäst-WC. Kök och badrum är i toppskick och övriga rum behöver ytskikts renoveras. Stor inglasad balkong i sydväst läge. Lägenhetens planlösning är smart avdelat med vardagsrum och kök i ena halvan och sovrummen i den andra halvan.


I Brf Farmen bor du ett stenkast från Täby C med all daglig service. Goda kommunikationer via både bussar och Roslagsbanan. På promenadavtånd finns Enstaskogen med elljuspår och utegym.

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 21 bilder
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande hall med plats för mindre möblering och förvaring, hallen fortsätter in mot badrum och gäst-WC där det finns mer förvaring och avhängning.
 • Kök
  Stort fullutrustat kök med matplats för 4-6 personer. Köket går i vitt både luckor och kakel med svart bänkskiva. Bra med skåpsförvaring och arbetsyta. På golvet ligger en specialbeställd extra mjuk linoleummatta.
 • Vardagsrum
  Stort och ljust vardagsrum med stora fönster. På golvet ligger originalparketten kvar. Delvis öppen planlösning mot kök med en vikvägg som man kan dela av.
 • Sovrum 1
  Master bedroom som ledigt rymmer en dubbelsäng. Gott om förvaring i garderobsvägg. Utgång till den inglasade balkongen med sydvästläge. På golvet ligger linoleummatta.
 • Sovrum 2
  Det mindre av sovrummen som ändå rymmer en dubbelsäng. På golvet ligger det linoleummatta.
 • Badrum
  Helkaklat badrum i grå/blå ton med grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med badkar, tvättställ, handduksvärmare, golvvärme och WC.
 • Gäst-WC
  Gäst-wc med klinkergolv, tvättställ och WC.
 • Beskrivning av samtliga rum
  Samtliga fönster nyligen utbytta. Både badrum och wc är grönmarkerade, (godkända av föreningen)
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  86 kvm
 • Rum
  3 rum (2 sovrum)
 • Våning
  2
Balkong
 • Stor inglasad balkong med sydvästläge. Glasen går att skjuta åt sidan. Gott om utrymme för möblering.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Bilplats/Garage
  Garage: Har separat kö.
  Carport: Har separat kö.
 • Parkering
  P-plats: 100 kr/månad. Har separat kö.
 • Beskrivning, parkering
  Brf Farmen har 1.069 parkeringsplatser, varav 101 är garage och 284 upplysta carports. Dessutom finns parkeringshus för knappt 20 motorcyklar.
  Samtliga parkeringsplatser har utrustats med motorvärmare, som kan fjärrstyras via telefonen och Internet.

  Till Farmen hör också 50 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser.
Ekonomi
 • Avgift
  4 402 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
 • Hushållsström
  300 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  300 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  2
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 108 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  443 kr
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  BRF Farmen i Täby. I föreningen finns 866 lägenheter.
 • Allmänt
  Brf Farmen har 866 lägenheter i många olika storlekar. De flesta lägenheter är 3:or på varierande antal kvadratmeter. Farmens totala lägenhetsyta är 74,785 m2.

  Bostadsrättsförsäkring: föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring för alla medlemmar. Det innebär att man inte behöver ett bostadsrättstillägg i den egna hemförsäkringen. Alla boende ansvarar dock själva för att ha en hemförsäkring.
  Balkongtillägg: Styrelsen har beslutat att balkongtillägget på 230 kr skall vara oförändrat.

  Rosengården är mycket omtyckt för sina fina rosenplanteringar och blommande träd. Träden var tyvärr gamla och sjuka och har nu ersatts med nya friska träd. Bland de nya sorterna som planterats i parken finns till exempel körsbärsträd, magnolior, häggmispel och rosenapel. Planteringsytorna har gjorts om och nya rosor och perenner planteras. I mitten av parken har en fontän anlagts med en pergola med sittplatser. Gångvägarna har lagts om och breddats för en ökad tillgänglighet. I mitten av juni 2017 öppnas Rosengården för allmänheten igen. I den nordöstra delen av parken kommer en ny lekplats anläggas under 2018, på samma plats som lekplatsen ligger i dag. En dansbana kommer också anläggas nära fritidsgården Hermelinen. Det kommer bli fler sittplatser i hela parken. Den upptrampade stigen som går igenom parken idag kommer att permanentas. Ny belysning kommer att anläggas i parken och längs med gång- och cykelvägarna på båda sidor. Fotbollsplanen kommer att flyttas närmare lekplatsen.
 • Gjorda renoveringar
  Stamrenovering - Tubus system AB har utfört relining av fastigheternas samtliga avloppssystem under åren 2014- 2016.
  Fönsterbyte är utfört 2016-2017.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  På gaveln av Åkerbyvägen 216 finns en föreningslokal, med samlingsrum och kök, komplett utrustad med porslin för ca 40 personer. Lokalen kan utnyttjas av boende i Farmen och bokas via förvaltarkontoret. För närvarande utgår ingen hyra, men i gengäld är kravet på ordentlig städning och skötsel av lokalen stort.

  UTHYRNINGSRUM
  Farmen har tre rum för uthyrning. Vid tillfälliga behov av extra sängplatser kan medlemmar i Farmen hyra dessa rum. Rummen är fullt möblerade och har ett kök med mikrovågsugn, dock ej spis, eftersom regelrätt matlagning inte får förekomma i dessa lokaler. Fyra personer kan sova i rummen, som har både dubbelsäng och bäddsoffa.

  Det finns två mötes och festlokaler som är utrustade för 40 respektive 25 gäster. En depositionsavgift tas ut vid varje bokning.
  Föreningen har även lokaler som kan hyras ut till olika hobbyverksamheter.

  TVÄTTSTUGOR
  Det finns 31 tvättstugor i Farmen-området. För speciellt tung tvätt, som exempelvis mattor finns grovtvättstugor på Åkerbyvägen 154 och 270. Där har vi maskiner med större kapacitet och prestanda.
  Vi har uppdaterat systemen och databaserna för bokning av tvätt-stugorna via webben. Schneider är den leverantör som nu sköter om våra system för tvättstugebokning och grovsopor.
Området
 • Brf Farmen ligger både centralt och naturskönt. I norr angränsar Stolpaskogen och motionsgården Ensta krog med 2,5, 5,5 och 10,0 km motionsspår. Dessa går ömsom i skogen och ömsom ute i Täbys gamla kulturbygd. På cykelavstånd finns Rönningesjön med en trevlig 6 km lång promenadväg runt, Ängsholmsbadet och kulturbyn Rönningeby med ett levande jordbruk, kafé och aktiviteter för barnen.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier