Meteorvägen 46
Meteorvägen 46
Kais Ghedamsi, ansvarig mäklare i Täby & Danderyd
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Kais Ghedamsi

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Meteorvägen 46


Grindtorp— Täby

Meteorvägen 46


Kommande försäljning

Grindtorp— Täby

Rymlig 2:a i toppskick i populära Grindtorp!

+ Stor 2a med dubbel balkong
+ Härligt solläge!
+ Stabil förening med god ekonomi
+ Bo med närhet till Täby Centrum och goda kommunikationer
+ Flexibelt tillträde

Välplanerad och smakfullt renoverad lägenhet på Meteorvägen 46 med bevarade detaljer och generösa sociala ytor på entréplan Hela lägenheten är utrustad med nydragen el och dimmer i hela bostaden. Hallen erbjuder gott om avhängningsmöjligheter på vägg och i extra garderober. En praktisk klädkammare i direkt anslutning till entrén gör förvaringen enkel. Badrummet är helkaklat och utrustat med både dusch,tvättmaskin och golvvärme. Det finns ett rymligt sovrum med inbyggd klädkammare. Köket är modernt med stilfulla detaljer och blev renoverat år 2023, och här finns allt man kan önska sig av ett modernt kök. Vardagsrummet har en utgång till en fantastisk balkong med utsikt över grönskande trädtoppar, och under sommaren får man sol från cirka 12.30 till 18.30. En välkomnande och trivsam bostad med alla bekvämligheter!

Välunderhållen och stabil äldre förening med en bra ekonomi. En vacker och välmående innergård där mycket fokus är på växtriket och även lekplatser, grillplats samt trevliga bord och sittplatser. Som medlem kan man även få tillgång till den nyrenoverade bastun och relaxavdelningen som går att boka upp sig på under 2 timmars period. Galaxen, som inkluderar gym, bastu, pingisrum, dart och en inomhusbana för boule, som kan bokas mot en mindre avgift. Nyligen har solceller installerats på taken för att minska uppvärmningskostnaderna.
Grindtorp är ett populärt område med en attraktiv närhet till skolor, förskolor och Täby centrum, som erbjuder ett brett utbud av shopping och restauranger. Goda kommunikationer finns med både Roslagsbanan och bussar.


Boarea
67.5 kvm
Avgift
4 094 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
1 av 3 (Hiss finns ej)

Mäklarhuset Täby & Danderyd

Kontakta Kais eller Amanda för mer information kring visningsmöjligheter.

Kais Ghedamsi
Ansvarig mäklare
Talar även engelska, arabiska, franska ...+2
Amanda Brommels
Assisterande mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktygPlanlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Hallen täcks av stengolv samt träparkett. Hallen har bra avhängningsmöjligheter på väggarna samt en stor klädgarderob. Väggarna är tapetserad med en exklusiv tapet från London vid namn Farrow and Ball, Ocelot. Hallen har även inretts med stora vackra vita golvlister.


02
Kök

Köket genomgick en renovering år 2023 och presenterar nu en sofistikerad och mörk atmosfär. Mattsvarta skåpsluckor harmoniserar elegant med den mörka laminatbänkskivan. Ett stänkskydd av stora keramikplattor i en svart, mönstrad nyans med subtila inslag av guld och orange pryder väggen ovanför bänkskivan. För att förhöja den övergripande upplevelsen av lyx har LED-slingor installerats både under köksluckorna och längst ned på dem närmast golvet som är dimbara. Köket är komplett med moderna apparater, inklusive induktionshäll, kyl & frys, varmluftsugn, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin och fläkt. Unika detaljer och finesser sätter köket i en klass för sig. En välkomnande matplats för 4-6 personer och en dörr som leder ut till balkongen kompletterar utrymmet. Trägolv, vitmålade väggar och tak.


03
Vardagsrum

Det generösa och lättmöblerade vardagsrummet erbjuder flexibilitet i möbleringen med plats för matbord, soffhörna och extra förvaring. Beige målade väggar och trägolv med nylagda stora vita golvlister skapar en ljus och inbjudande atmosfär. Den härliga dubbelbalkongen nås från vardagsrummet.


04
Sovrum

Det stora sovrummet imponerar med en inbyggd klädkammare och skjutdörrar. En målad fondvägg i brunt sätter tonen, medan resterande väggar är hållna i vitt. Sovrummet öppnar upp mot en välskött och lummig innergård, bjuder in till fantastisk morgonsol och skapar en fridfull atmosfär


05
Badrum

Badrummet presenterar helkaklade väggar i vitt med dekorativa inslag av grått kakel. Ett ljusgrått golv med golvvärme bidrar till en behaglig atmosfär. Här finns en rymlig dusch, tvättmaskin och plats för torktumlare. En kommod med handfat och en spegel med skåp förvarar badrumsnödvändigheter. En installerad dimmer ger möjlighet att anpassa belysningen för de lugna morgnarna


06
Balkong

Mysig och ombonad balkong i perfekt söderläge. Balkong kan enkelt möbleras med loungemöbler och ett större bord för 4-6 sällskap.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

67,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

2 (1 sovrum)

Våning

1 av 3


02
Byggnadssätt
Värme och ventilationsanl.

Uppvärmning: Vattenburen / Fjärrvärme, ingår i avgiften
Ventilation: Mekanisk frånluft


03
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

P-plats hyrs genom föreningen. Det finns 504 parkeringsplatser och 225 garageplatser. Det finns platser både med och utan el-stolpe för motorvärmare och även platser för El-bilsladdning. P-platserna administreras av förvaltningen som nås på service.stockholm@hsb.se eller 010- 442 10 00


Ekonomi

01
Avgift

4 094 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

I avgiften ingår värme, vatten, grundutbudet av TV-kanaler, Internet 250/250 Mbit/s, källar- eller vindsförråd, bostadsrättstillägg, samt medlemskap i HSB Stockholm efter att den första betalningen är erlagd.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift tas ut med max 3,5 procent av prisbasbeloppet, kr, betalas av säljare.

Pantsättningsavgift

Pantsättningsavgift tas ut med max 1,5% av prisbasbeloppet, kr

Andel i förening

0.1083 %

Andel av årsavg.

0,001083

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-01-16.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Avgiftsändring sker 1 gång per år enligt index men med mest 5% hyreshöjning.

Styrelsen meddelar den 2:a december 2022 att avgiften för 2023 i dagsläget inte behöver avvika från den ekonomiska plan som de i samverkan med HSB Finans tagit fram för Brf Venus. Den 10-åriga verksamhetsanalysen har varit ett viktigt verktyg och tagit hänsyn till eventuella omvärldsfaktorer som kan resultera i nödvändiga justeringar i planen över tid. Föreningens ekonomi är fortsatt stabil och vi behöver just nu inte justera avgiften mer än planerat, detta trots rådande omvärldsfaktorer.


Föreningen

01
Benämning

HSB:s BRF Venus i Täby. I föreningen finns 704 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Brf Venus består av ett elvavåningshus (Kometvägen 1-23) och ett fyra våningshus (Meteorvägen 2-64).
Föreningen upplåter 704 bostadsrättslägenheter. Föreningens mark är friköpt (föreningen äger marken). Som köpare av en bostadsrätt i BRF Venus krävs medlemskap i HSB. Föreningen står även för årsavgiften för medlemskap i HSB Stockholm efter den första betalningen när man blir medlem.

Av den senaste tillgängliga årsredovisningen (2022) framgår att föreningen har en stabil ekonomi med låg belåning. Viktiga nyckeltal som ger en snabb överblick är bland annat belåning per kvadratmeter/totalyta vilken uppgår till låga 2 578kr/m². Föreningens sparande uppgår till 192 kr/m²-totalyta. Man gör dessutom ett positivt resultat även efter avskrivningar.

Föreningen godkänner delat ägande med en minsta ägarandel om 10%.

Föreningens hemsida. www.hsb.se/stockholm/venus

Kommande renoveringar

Nedan visas ett urval av kommande större renoveringar planerade att ske mellan 2020-2031, för en fullständig redovisning av samtliga renoveringar vänlige se årsredovisningen.

2020-2025: Nya balkonger, samtliga kommer att bytas ut och inglasas för att förlänga livslängden.
2022: OVK, Kometvägen (pågår).
2022: Byte av värmeväxlare ventilation (pågår).
2022-2023: Byte av tätskikt (pågår).
2022: Nya portar i Kometvägen, sidan mot parkeringen (planeras att utföras 2023, avvaktar bygglov).
2022-2023: Renovering av fasader. Putsning och byte av betongelement på gavlarna. (Putsning MV pågår just nu. Betongelementen på gavlarna byts i samband med balkongerna).
2023: Installation av solceller.
2023-2026: Byte av tvättmaskiner.
2025: Hel målning av förråd.
2030 -2031: Stambyte.

Styrelsen projekterar för tillfället ett omfattande renoveringsarbete av samtliga balkonger i föreningen, med förväntad start 2023-2024.
Styrelsen har även beslutat att balkongernas fronter på insidan, sidor och innetak skall vara vitmålade i Stockholmsvit färg.

Avgiftsförändringar

Avgiftsändring sker 1 gång per år enligt index men med mest 5% hyreshöjning.

Styrelsen meddelar den 2:a december 2022 att avgiften för 2023 i dagsläget inte behöver avvika från den ekonomiska plan som de i samverkan med HSB Finans tagit fram för Brf Venus. Den 10-åriga verksamhetsanalysen har varit ett viktigt verktyg och tagit hänsyn till eventuella omvärldsfaktorer som kan resultera i nödvändiga justeringar i planen över tid. Föreningens ekonomi är fortsatt stabil och vi behöver just nu inte justera avgiften mer än planerat, detta trots rådande omvärldsfaktorer.

Gjorda renoveringar

2022-2023: Utbyte till nya hissar.
2022: Målning av tvättstugor.
2021: Ny pergola.
2020: Stamspolning & ny bollplan på innergården.
2019: Automatdoserade tvättmaskiner.

2018:
Brytskydd entréer.
Brandskyddsöversyn.
Underhåll av driftsutrymme.
Nya maskiner i tvättstugor.
Fortsatt arbete med ventilationsbyten.
Nya ventilationsinstallationer i Galaxen och Grindtorpsalen.
Fortsatt byte av LED-belysning i allmänna utrymmen.
Markarbete inklusive nya gårdsbelysning.
Garagerenovering.
P-platserna: Installation av nya motorvärmare på Kometvägen samt ny belysning.
Renovering av skyddsrummen.

2017:
Troax-burar till källarförråd Meteorvägen.
Renovering av garagen på Meteorvägen.
Byte av radiatorventiler Meteorvägen samt injustering.
Nödljus vind.
Nya LED-armaturer trapphus, garage, kulvertar och vind samt i Galaxen.

2016:
Troaxburar Kometvägen.
Nya tätskikt golv i fläktrum.
Renovering av undercentraler.
Byte av radiatorventiler Kometvägen + OVK.
Ny belysning källare och gård.
Höjd/ökad hastighet på bredband.
Nya möbler i Grindtorpssalen.
Utbyggnad av parkeringen Meteorvägen.
Nya bommar vid infarterna.
Byte entréer Meteorvägen.
Omdragning ventilation tvättstugor.

2014:
Renovering till 3-glasfönster.

2009-2010:
Relining av stammarna.

Övriga utrymmen i föreningen

Till bostadsrätten hör:
- 1 st. källar- eller vindsförråd

I föreningen finns tillgång till:
- Barnvagnsrum
- Cykelrum
- Tvättstuga
- Soprum
- Grovsoprum
- Gym
- Bastu
- Festlokal
- Boulebana
- Dart-rum

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

113 011 kr


Området

01

I Grindtorp bor du nära det mesta, bland annat Täby centrum med otroligt utbud av shopping, bra kommunikationer och grönområden!
På innergården finns det aktiviteter för såväl gammal som ung - möjligheter till vila, umgänge, lek, sport och grillning. I trädgården finns lekplatser, bollplan, boulebana, pergola, grillar, bord och soffor samt cykelstall och cykelställ.

Kommunikationer

Vid infarten till området ligger busshållplatserna på var sin sida om vägen. För mer detaljerad information, se SL:s hemsida.
Med Roslagsbanan från Täby centrum tar du dig mellan Östra Station och Österskär och vid Roslags Näsbys station finns även tåg mot Vallentuna och Kårsta.


Dokument

Ekonomi
Avgift
4 094 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
I avgiften ingår värme, vatten, grundutbudet av TV-kanaler, Internet 250/250 Mbit/s, källar- eller vindsförråd, bostadsrättstillägg, samt medlemskap i HSB Stockholm efter att den första betalningen är erlagd.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift tas ut med max 3,5 procent av prisbasbeloppet, kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift tas ut med max 1,5% av prisbasbeloppet, kr
Andel i förening
0.1083 %
Andel av årsavg.
0,001083
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-01-16.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Avgiftsändring sker 1 gång per år enligt index men med mest 5% hyreshöjning.

Styrelsen meddelar den 2:a december 2022 att avgiften för 2023 i dagsläget inte behöver avvika från den ekonomiska plan som de i samverkan med HSB Finans tagit fram för Brf Venus. Den 10-åriga verksamhetsanalysen har varit ett viktigt verktyg och tagit hänsyn till eventuella omvärldsfaktorer som kan resultera i nödvändiga justeringar i planen över tid. Föreningens ekonomi är fortsatt stabil och vi behöver just nu inte justera avgiften mer än planerat, detta trots rådande omvärldsfaktorer.

Området
Grindtorp i täby

Grindtorp

I Grindtorp bor du nära det mesta såsom Täby centrum med otroligt utbud av shopping, bra kommunikationer och grönområden. På innergården finns det aktiviteter för såväl gammal som ung - möjligheter till umgänge, lek, sport och grillning.


01
Fördelar med området
Liv i rörelse Butiksgata/köpcentrum Restauranger Bio Tågstation Stort nöjesutbud Bussar

02
Närhet till matbutiker och shopping

Inom promenadavstånd ligger Täby centrum med all tänkbar service såsom flertalet matbutiker, restauranger, biograf, bussförbindelser samt butiker av alla dess slag.


03
Sport och fritid runt hörnet

I närområdet ligger den nybyggda simhallen bort mot Marknadsvägen som beräknas vara klar till 2023.
Fina strövområden är tillgängliga vid Skavlötens friluftsgård samt Ensta friluftsgård.


04
Kommunikationer

Roslagsbanan från Täby tar cirka 15 minuter in till Östra Station. Dessutom finns goda bussförbindelser med områden runt om i länet, det går även buss till tunnelbanestationerna i Mörby centrum och Danderyds sjukhus.


05
Familjeliv

I närområdet finns Tibble Gymnasium, Åva Gymnasium, Tellus förskola, och Nytorps förskola.


Använd kartan
X

Platser

Grindtorpspizzerian

318 m


Wish Butik Masala Indisk Mat

320 m


Fazer Food Services AB

458 m


MAX

476 m


Döner and Pizza

525 m


Nytorps Förskola

110 m


Täby Musikklasser

214 m


Täby Snubben

216 m


Näsbydalskolan

220 m


Tellus kindergarten

228 m


Tempo

789 m


Hemköp Täby Näsbypark

1,68 km


Lidl

1,97 km


Stora Coop

2,32 km


Hemköp Sjöbergshallen

4,09 km


Tibble

595 m


Täby Centrum

697 m


Roslags Näsby station

731 m


Galoppfältet

1,2 km


Näsby allé station

1,51 km


Näsbydalsvägen 16

209 m


Kometvägen

217 m


Näsbydalsvägen 10

277 m


Grindtorp södra

286 m


Näsbydalsvägen 2

316 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Grönområde
  661 m
  3 min
  4 min
  14 min
 • Storstadscentrum
  627 m
  3 min
  4 min
  12 min
 • Tågstation
  Tibble
  595 m
  4 min
  3 min
  11 min
 • Hållplats
  Näsbydalsvägen 16
  209 m
  2 min
  1 min
  4 min
 • Hav
  1,67 km
  6 min
  9 min
  32 min
 • Sjö
  1,96 km
  7 min
  10 min
  36 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Kais eller Amanda!

Kais Ghedamsi
Ansvarig mäklare
Talar även engelska, arabiska, franska ...+2
Amanda Brommels
Assisterande mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.