Mildens väg 8

Mildens väg 8

Slutpris

5 100 000 kr


Tungelsta - Utlida— Tungelsta— Haninge

Mildens väg 8


Slutpris
5 100 000 kr

Tungelsta - Utlida— Tungelsta— Haninge

Unik timmervilla med rötter från tidigt 1900-tal

Denna förtrollande timmervilla om 180 kvm är en äkta pärla, en tidlös skatt från tidigt 1900-tal som har sin rot i Dalarna och som sedan 1962 har stått stadigt i det natursköna Tungelsta-Utlida. Med en imponerande fastighet om nära 3000 kvm tomt, är detta inte bara ett hem, det är en levande dröm där familjen, med ett bekvämt liv på landet på önskelistan, kommer att trivas länge.

När du kliver in genom dörren möts du av en omfamnande värme och imponeras av husets disposition. Det här är en villa med en själ, en plats där minnen skapas och berättelser berättas.
Med två plan och en källare har detta hem gott om plats för hela familjen. Sex rum, varav fyra rymliga sovrum, ger utrymme för livets alla skeden.
Karakteristiskt för detta hus är det utbyggda vardagsrummet som är ljust och öppet med generöst ljusinsläpp från den inbyggda vinterträdgården med utsikt över den utanförliggande gröna naturridån. Den i vardagsrummet centralt placerade täljstenskaminen sprider sin värme och skapar en varm och inbjudande atmosfär och blir en naturlig samlingsplats för familj och vänner. Badrummet på våningsplan är en oas för avkoppling med både badkar och dusch, och om du längtar efter lite extra lyx, finns en bastu och relaxavdelning där du kan skämma bort dig själv.
Denna villa bjuder på något alldeles extra med sin generösa takhöjd och spännande arkitektoniska vinklar där fönsterkupor på våningsplanet släpper in ljuset på ett magiskt sätt och ger en unik karaktär åt varje rum.

När du kliver ut på den generösa verandan om cirka 30 kvm möts du av söderläget och en utsikt mot grönska och natur. Ett mindre garage (ca 20 kvm) med utanförliggande carport och därtill gott om plats för flera fordon gör livet bekvämt. Ett rymligt förråd med vedbod och ett charmigt hönshus ger utrymme för dina projekt och passioner.
På den inhägnade och generösa naturtomten finns frodiga fruktträd, inklusive äpple, plommon och päron, samt flera bärbuskar och gräsytor där barnen kan leka fritt.

Denna villa är en oas av naturlig skönhet, omgiven av skog och med närhet till en ridbana. För de som älskar havet och båtliv, är Söderby brygga bara en kort avstickare bort. Området är också känt för sitt hästintresse, med flera stall, ridskolor och travbanor i närheten.
Pendlare kommer att uppskatta närheten till pendeltågskommunikationen vid Tungelsta och Västerhaninge station, och Riksväg 73 gör resor till jobb, skola och serviceutbudet i Haninge och omnejd smidigt och bekvämt.

Det här är en unik möjlighet att äga en bit historia och en plats där dina lantliga drömmar blir till verklighet.
Kontakta mäklaren redan idag för att upptäcka allt detta hem har att erbjuda. Välkommen hem!


Boarea
180 kvm
Driftkostnad
39 150 kr/år
Tomtarea
2 979 kvm
Rum
6 rum (4 sovrum)
Såld
2023-10-19

Mäklarhuset Haninge

Denna villa på Mildens väg såldes av oss 2023-10-19. Se alla våra försäljningar i Tungelsta samt även på Mildens väg.

Boka värdering

Biljana Milinovic

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, bosniska, kroatiska, serbiska ...+3

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.