Ekbacken 14
Ekbacken 14
Wictoria Nilsson, ansvarig mäklare i Vaxholm
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Wictoria Nilsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Ekbacken 14

Utgångspris

7 495 000 kr


Utgångspris

7 495 000 kr



Vaxholm

Ekbacken 14


Till salu
Utgångspris
7 495 000 kr

Vaxholm

Modernt skärgårdhus i Bullerbykänsla med möjlighet till egen båtplats!

Välkommen till soliga Ekbacken 14 på idylliska Kullön!

Upptäck en unik skärgårdsvilla i parhusform där modern komfort möter Bullerbykänsla. Detta hemmet fångar solen från tidig morgon till sen kväll, omfamnat av ett harmoniskt läge där öst, syd och väst förenas i en dans av ljus och värme.

Tomten är en oas av lugn och lekfullhet, vald med omsorg för över 20 år sedan av dess ägare. Här omfamnar ett perfekt mikroklimat trädgården, där gräsmattan bjuder in till lek och avkoppling under himlens vidsträckta panorama. Morgonkaffet kan avnjutas avskilt medan du välkomnar dagen med solens första strålar.

Huset är smart uppdelat på två plan, där nedre planet bjuder in till social samvaro och ljusa ögonblick. Här möts du av generösa sociala ytor, med ett matrum som känns som en glasveranda med sina många fönster och en öppen och luftig atmosfär. Ett vardagsrum, wc med badkar, kök samt tvättrum kompletterar detta plan och skapar en perfekt plats för gemenskap.

På det övre planet finner du de mer privata delarna av huset, där tre sovrum väntar för återhämtning. Ett allrum erbjuder flexibilitet och möjlighet till ytterligare ett sovrum om så önskas, vilket ger utrymme för familjelivets alla skiftningar. Från detta våningsplan, samt från allrummet och sovrummen, kan du njuta av enastående panoramavyer över kvarteret, perfekt för att beundra naturens skiftande skönhet. Badtunnan ger utrymme för samvaro, samtal och avkoppling.

Designen på huset, med generösa fönster som öppnar upp mot syd och sydväst, ger en känsla av ljus och rymd. Lövträden erbjuder svalkande skugga på sommaren och en målerisk ram året runt. Den väl genomtänkta planlösningen garanterar en privat atmosfär utan kompromisser, med endast tre synliga ytterväggar och en smart koppling till det intilliggande huset.

Närheten till lokala föreningar och naturreservatet ger ytterligare dimension till livet på Kullön. Här finns möjligheter till naturnära fritidssysselsättningar och tillgång till en unik natur som bevarats med varsamhet. I närheten på gångavstånd finner du också en mycket populär förskola vilket förenklar vardagen för familjer med små barn.

Välkommen till ett hem där tradition möter modernitet, och där varje dag är fylld av möjligheter till harmoni och gemenskap. Soliga Ekbacken 14 på Kullön väntar på att bli din egen skärgårdsdröm, där livet levs i symbios med naturen och gemenskapen.

Läs gärna mer om området samt se dokument och länkar under objektet. Här finns information och bilder bland annat över det vackra naturreservatet där man vandrar genom fårhagar och lever i fantastisk bykänsla! Du får gärna hjälpa till och se till djuren under sommaren genom att boka in vilka dagar du kan ha tillsyn av djuren.

Kontakta oss för mer information och för att boka din visning idag. Upplev skärgårdslivet på sitt allra bästa med möjlighet till egen båtplats!

Reg. Fastighetsmäklare
Wictoria Nilsson
Tel 0739-85 27 72


Utgångspris
7 495 000 kr
Boarea
150 kvm
Driftkostnad
54 644 kr/år
Tomtarea
341 kvm
Rum
6 rum (3-4 sovrum)


Aktuella visningar


Söndag 19 maj 12:00 — 12:30

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Mäklarhuset Vaxholm

Kontakta Wictoria för mer information kring Ekbacken 14.

Wictoria Nilsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg


På Kullön bor man med närhet till svalkande bad och vackra naturreservat.
Bullerbykänsla med närhet till hav och natur!

På Kullön bor man med närhet till svalkande bad och vackra naturreservat.

Modernt och bekvämt skärgårdsliv endast några minuter från bostaden.
Bullerbykänsla med närhet till hav och natur!

På Kullön bor man med närhet till svalkande bad och vackra naturreservat.

Möjlighet till båtplats!

Modernt och bekvämt skärgårdsliv endast några minuter från bostaden.

Varmt välkommen hem till ett modernt skärgårdsboende med närhet till allt vad Vaxholm har att erbjuda.
Skärgårdshus på soliga Ekbacken!

Varmt välkommen hem till ett modernt skärgårdsboende med närhet till allt vad Vaxholm har att erbjuda.




Fakta

01
Beskrivning
Boarea

150 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Tomtarea

341 kvm

Rum

6 (3-4 sovrum)

Fastighetsbeteckning

VAXHOLM EKEN 12


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

2-plans parhus

Byggnadsår

2000

Om-/tillbyggnadsår

2013

Standardpoäng

27

Grund

Betongplatta med underliggande isolering.

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Takbeklädnad

Tegelpannor med underliggande läkt och underlagstak av träfiberskivor

Fönster

3-glas isolerfönser, (2+1) md invändig isolerruta.

Ventilation

Mekanisk frånluft med väremåtervinning

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Enskilt avlopp

Uppvärmning

Bergvärmepump
Ålder: Byggnadsåret 2000

Renovering omarbetning etc

2022
Köksgolv utbytt på grund av tidigare vattenskada via läckande rör i diskbänkskåp, detta åtgärdades via försäkringsbolag länsförsäkringar.
2019
Duschrum på övre plan renoverat.
2013-2015
Bytt köksluckor i etapper.
2013
Tillbyggnad


03
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber


04
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Förråd

Beskrivning, parkering

Carportplats samt möjlighet att parkera intill fastigheten på intilliggande parkeringsplats (den är dock inte personlig men får användas). Säljarna har fram tills nyligen haft tre bilar och det har fungerat bra med parkeringsplatser.


05
Gemensamhetsanläggningar

Vaxholm eken ga:1, Vaxholm kullö ga:1, Vaxholm eken ga:2


06
Tomt/Servitut
Tomtarea

341 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Planbestämmelser

Kullö 1:1 del av, Detaljplan (Beslutsdatum: 1998-05-25, Senast ändrad: 2005-09-20)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

4 093 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

2 376 000 kr

Markvärde

1 717 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

2003

Försäkring

7 372 kr/år

Vatten och avlopp

8 250 kr/år

Elkostnad

23 956 kr/år

Årlig elförbrukning

10940 kWh/år

Samfällighet

15 066 kr/år

Sammanlagd driftskostnad

54 644 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 64 169 kr/år)

Antal personer i hushållet

4

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 4 pantbrev om totalt 2 557 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Området

01

NÄROMRÅDET består av 250 bostäder och utöver detta finns lägenhetsboende i Kullö Terrass på sydöstra Kullön. Alla hus med ägarrätt har karaktärsdrag unika för skärgårdsbostäder i den här delen av Stockholms skärgård. Därför har man lagt stor vikt vid att skapa hus unika för dess placering i området - utan att göra avkall på den gemensamma känslan. De boende här ska känna att de bor på en skärgårdsö, därför har alla hus högt i tak och stora fönster för att släppa in ljuset och naturen. Bostädema är placerade så att så många som möjligt får sjöutsikt från fönster, balkong eller uteplats.

EN AV GRUNDTANKARNA när området skulle bebyggas var att så lite som möjligt av naturen skulle förändras trots att det skulle rymma ett bostadsområde. Inga berg skulle sprängas och bara ett fåtal träd fick fällas. Resultatet blev att husen verkligen ligger mitt i naturen och är anpassade efter förutsättningarna.

LOKALA FÖRENINGAR på Kullön är kopplade till naturnära fritidssysselsättningar, såsom Kullöns Bryggförening, Kullöns Ekologiska Kolonilottförening och Kullö Kajakförening (som erbjuder tillgång till flera olika kajakmodeller).

KULLÖ NATURRESERVAT omfattar 27 hektar och förvaltas av Kullö reservatsförening. Syftet med naturreservatet är att tillgodose behovet av områden för närrekreation samt att
bevara de värdefulla livsmiljöerna som det gamla kulturlandskapet gett upphov till. Naturreservatet är starkt kuperat och domineras av barrblandskog med inslag av al, björk och gammal ek. Många träd är gamla och grova. I norr, väster och söder avgränsas naturreservatet av havet medan det i öster gränsar mot gamla åkrar och bebyggelse. Det är lättåtkomligt från sjön. Många av besökarna kommer sjövägen. Den sydvästra udden är ett populärt utflyktsmål där det på dagtid badas och solas och på kvällen avnjuts solnedgången runt en lägereld. Skolor och daghem använder området regelbundet för utbildning och utflykter. Området är extra värdefullt för friluftslivet genom sin omedelbara närhet till bebyggelse.
Se länk och mer information om naturreservatet under fliken ”dokument och länkar”.

EKOSTADSDEL. På Kullön har man tagit ansvar för och genomfört utbyggnad av samhällets infrastruktur såsom vägar, urinseparering, lokalt reningsverk, avfallshantering, energiförsörjning, odlingslotter, båthamn och strövområden. Självklart är även bostäderna ekoanpassade och producerade med stor hänsyn till befintlig miljö.

SKÄRGÅRDSIDYLLEN VAXHOLM med sitt centrum på Vaxön är idag en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholms närhet. Vacker natur, pittoresk småstadsidyll, möjligheter till bad och båtliv och goda kommunikationer till Stockholms innerstad är några anledningar till att så många vill bo i Vaxholm. Det finns gott om restauranger, mysiga caféer och affärer. Njut av båtlivet med småbåtshamnen och Vaxholmsbåtarna som tar dig ut i skärgården eller in till Stockholm.

Kommunikationer

NÄRA STORSTADEN men ändå en helt annan värld. Oavsett årstid är det alltid enkelt att ta sig till och från Vaxholm. Eftersom det finns bro till ön kan du välja om du helst tar bil, buss, eller båt. Med bil från Vaxholm är du i centrala Stockholm på ca 35 minuter.

DIREKT BUSS 670 går flera gånger i timman, året runt, till Tekniska Högskolan i Stockholm. Resan tar ca 40 minuter. Du kan också välja att ansluta till tunnelbanan vid Danderyds Sjukhus.

STARTA DAGEN MED LIVSKVALITET genom en rofylld tur i skärgården med Vaxholmsbåten som tar ca 60 min till Strömkajen. Här kan du njuta av en kopp kaffe och även koppla upp din dator, samtidigt som du njuter av vacker utsikt och börjar dagen i lugn och ro. I Vaxholm har man lyx i vardagen!


02
Vägbeskrivning
Vägbeskrivning

Det är bilväg till Vaxholm och enkelt att hitta hit. Kommer du från Stockholm kör du E18 mot Norrtälje, vid Arninge svänger du av till väg 274 mot Vaxholm. Flyter trafiken tar det ca 30 min från Roslagstull.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
4 093 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
2 376 000 kr
Markvärde
1 717 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
2003
Försäkring
7 372 kr/år
Vatten och avlopp
8 250 kr/år
Elkostnad
23 956 kr/år
Årlig elförbrukning
10940 kWh/år
Samfällighet
15 066 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
54 644 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 64 169 kr/år)
Antal personer i hushållet
4
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 4 pantbrev om totalt 2 557 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Sushi Thai Wok

1,11 km


Restaurang Flow

1,11 km


Pizzabutik Alfågeln

1,44 km


Circle K Vaxholm

1,58 km


Vaxholms Pizzeria

2,04 km


Förskola Söderkulla - Pysslingen Förskolor

117 m


Förskolan Äppelgården

1,08 km


Vaxholms Stad

1,11 km


Svenska Skolan För Fotboll

1,21 km


Campus Vaxholm

1,56 km


Lidl

7,51 km


Nya Pulsen

7,81 km


Norrgårds Närlivs

8 km


Stora Coop Åkersberga

8,45 km


Hemköp

9,26 km


Engarn

552 m


Kullö

581 m


Eriksövägen

1,11 km


Österskär station

5,3 km


Tunagård station

6,23 km


Åkersberga station

7,36 km


Täljö station

7,75 km


Åkers Runö station

7,8 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    124 m
    2 min
    2 min
    7 min
  • Hav
    335 m
    3 min
    5 min
    17 min
  • Tågstation
    Österskär station
    5,3 km
    28 min
    1 tim 7 min
    -
  • Hållplats
    Engarn
    552 m
    4 min
    5 min
    16 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Wictoria!

Wictoria Nilsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.