Kungsgatan 14

Kungsgatan 14

Slutpris

12 100 000 kr


Vaxholm

Kungsgatan 14


Slutpris
12 100 000 kr

Vaxholm

SEKELSKIFTESVILLA ANNO 1885 | STADSKÄRNAN | GÄSTHUS/ATELJÉ OM 110 M2

Välkommen till Kungsgatan 14 som erbjuder ett drömhem i sekelskifte! Här kliver man direkt in i ombonad atmosfär med otal detaljer och vackra snickerier. Allt har renoverats mycket omsorgsfullt och byggts om med bibehållen äldre charm samt mycket fin karaktär. Detaljer från över 100 år tillbaka i tiden finns fortfarande kvar i denna anrika Godtemplargård vilket skapar ett helt unikt och vackert hem utöver det vanliga! Historier om bland annat kända musiker som spelat och Vaxholmsbor som dansat och umgåtts i den stora salen är många, och dessutom påtaglig då man till exempel än idag kan se infästningen från räcket till orkestern. Huset andas generöst sekelskifte och bjuder med fördel in till större sociala sammanhang. Här vill man fira jul, nyår, påsk, midsommar och umgås med familj och vänner. Tidigare ägare nyttjade dessutom hela fastigheten som mycket populärt Bed and Breakfast där gästerna dagligen avlöpte varandra hela året om.

VILLAN
Entréplan erbjuder entréveranda, hall, stort lantligt kök -och vardagsrum, tvättstuga, badrum, bibliotek, matsal samt källare. På övre plan finner man villans mer privata delar med fyra sovrum, hemmakontor, allrum, kattvindar, terrasser samt badrum.

GÄSTHUSET/ATELJÉN
Gästhuset är fullt utrustad med kök, vardagsrum, duschrum med ångbastu, sovrum och tvättstuga. Idag används huset som ateljé och galleri och kan med fördel användas till egen verksamhet eller varför inte ett rymligt tonårsboende eller generationsboende?

INNERGÅRDEN
Villan och gästhuset/ateljén ramar in och skyddar den vackra stenlagda innergården mellan plank, grindhål och vacker berghäll. Här avnjuts med fördel grillkvällar i värmande kvällssol och mysig sopplunch med brasan tänd på gården även under höst/vinter.

Vaxholm
Skärgårdsidyllen Vaxholm med sitt centrum på Vaxön är idag en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholms närhet. Vacker natur, pittoresk småstadsidyll, möjlighet till bad och båtliv och goda kommunikationer till Stockholms innerstad är några av anledningarna till att så många vill bo i Vaxholm. Det finns gott om restauranger mysiga caféer och butiker. Njut av båtlivet med småbåtshamnen och Vaxholmsbåtarna som tar dig ut i skärgården eller in till Stockholm.

Varmt välkommen till Kungsgatan 14 som erbjuder ett drömhem i sekelskiftesstil med atmosfär från 1885 där möjligheterna är oändliga!

Mer information kommer inom kort.
Tveka inte att ta kontakt med mig om du har några frågor eller funderingar.
Reg Fastighetsmäklare Wictoria Nilsson tel 0739-85 27 72


Boarea/biarea
315/110 kvm
Driftkostnad
61 312 kr/år
Tomtarea
1 740 kvm
Rum
10 rum (5-7 sovrum)
Såld
2023-03-01

Mäklarhuset Vaxholm

Denna villa på Kungsgatan såldes av oss 2023-03-01.

Boka värdering

Wictoria Nilsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.