Gryta-Säva 19

Gryta-Säva 19

Slutpris

3 200 000 kr


Säva— Örsundsbro— Enköping

Gryta-Säva 19


Slutpris
3 200 000 kr

Säva— Örsundsbro— Enköping

1,5-planshus med många sovrum och stor tomt

Mellan Uppsala och Enköping med ca 15 minuter till vardera stad, ligger Säva Backe som en gång i tiden var en dansbana där folk samlades. Idag stoltserar här istället en rödmålad villa passande för den stora familjen. Gryta-Säva 19 är ett naturnära boende och för den hästintresserade finns populära Säva Ridcenter tvärs över väg 55. Fastigheten är belägen i en "by" med flera små villor med trevligt grannskap, nära skog och naturreservat med vackra hassellundar med vitsippor som sprider sig vackert på våren. Här kan även en hel del tranor mellanlanda.

Bostaden är ett 1,5-planshus med takkupa, balkong och vidbyggd halvinglasad altan på framsidan. Här på altanen kan ni ha ett större matbord eller en soffgrupp för mysiga sommarkvällar. På tomten finns ytterligare en insynsskyddad uteplats i soligt läge samt en inbjudande lekstuga för barnen. Trädgården är fullt uppvuxen med flera äppelträd, fläder, plommon och bär av olika slag som bland annat krusbär, körsbär, björnbär, hallon, röda- och svarta vinbär. Utemiljön erbjuder många soltimmar och runt knuten hittar ni ett eget trädgårdsland. Fastigheten har även en carport med väggar, ett större förråd samt att uppfarten är stor och rymmer ett flertal bilar. Kommunen plogar vägen och skolbussen stannar på husets uppfart som tar barnen till Örsundsbroskolan.

Entréhallen är rymlig med en lantlig känsla och går att möblera med önskade förvaringslösningar som passar er. På detta våningsplan är det ursprungligen planerat för två sovrum men nuvarande planlösning har ett öppet stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsmöbel samt ett sovrum som nyttjas som kontor. I vardagsrummet står en braskamin som sprider en härlig värmande känsla i rummet under de kalla månaderna. Köket är ljust inrett med vita skåpluckor och tapetserade väggar. Till vardags kan ni inta era måltider här då det ryms ett matbord för 4-6 personer utan problem. Badrummet på entréplan (fr. 2014-15) är modernt inrett i vitt med accent i naturnära toner samt har gott om förvaring i både kommod och högskåp. Tvättstugan, i anslutning till köket, fungerar också husets groventré och inrymmer dessutom gott om förvaring. En trappa upp från hallen når ni allrummet med utgång till balkongen med utsikt över den grönskande trädgården. Här på våning två finns idag också ytterligare tre sovrum samt ett helkaklat badrum med badkar (fr. 2014-15). Det största sovrummet, med både en egen klädkammare samt en stor skjutdörrsgarderob, går att dela av till förmån för ett större allrum alternativt att dela av till två mindre sovrum. Totalt kan alltså detta hus rymma hela 6 sovrum!

Från Säva tar det ca 10 minuter med bil till ICA Maxi Stenhagen och ca 7 minuter till Örsundsbro där du finner ICA , skola F-9, gym, bibliotek, vårdcentral, Folktandvården, bilverkstad och restauranger. Goda pendlingsmöjligheter till Uppsala, Enköping, Örsundsbro och med både bil och buss via lättillgängliga väg 55. Trafikverket planerar att bygga om väg 55 till en mötesfri landsväg, 2+1 med mitträcke och växelvis två körfält mellan Kvarnbolund och Örsundsbro. I samband med detta planeras även en ny gång- och cykelväg längs hela sträckan samt fyra planskilda passager för gående och cyklister. För närvarande är Trafikverket i skedet att man ska få en godkänd miljökonsekvensbeskrivning.

Välkomna att anmäla ert intresse!


Boarea
153 kvm
Driftkostnad
59 997 kr/år
Tomtarea
2 021 kvm
Rum
6 rum (4-6 sovrum)
Såld
2023-12-23

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Denna villa på Gryta-Säva såldes av oss 2023-12-23. Se alla våra försäljningar i Örsundsbro samt även på Gryta-Säva.

Boka värdering

Katarina Wiksell

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.