Mårtensboda - Havtornsvägen / Gräsö / Östhammar

Visning Söndag 8:e december kl 11:10

Pris
675 000 kr
Totalareal
2 500 kvm
Upplåtelseform
Tomt
Fastigh.bet
MÅRTENSBODA 1:39
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning
Läs mer om budgivning

Nu på söndag 8:e december erbjuds intressenter en rundvandring i tomtområdet. Vi samlas vid infarten till området kl 11:10 vilket innebär att man bör ta färjan från Öregrund kl 11:00. Ta med varma kläder och stövlar. Nedan (bild nr 2) finner en tomtkarta som visar vilka tomter som redan är reserverade.
Säljprocessen ser ut enligt följande. Fram till mitten av januari är det endast möjligt att reservera tomter. Därefter påbörjas tecknandet av kontrakt. Under våren kommer vägar, vatten och avlopp anläggas. Tillträdena av tomterna bedöms till sensommaren.

Har du en dröm om att finna en stor tomt med stor byggrätt och godkända lösningar för vatten och avlopp, endast ett stenkast från en badstrand och fina badklipphällar med havet i väster så att du kan njuta av solnedgången över öppet vatten? Då bör du läsa denna annons noga för att inte gå miste om möjligheten att få köpa en av totalt 21 villa-/fritidshustomter i ett detaljplanerat område i Mårtensboda ca 8 km norr om Gräsöfärjan från Öregrund. Gräsös nordvästra kustlinje mot den vidsträckta Öregrundsgrepen skapar något som de flesta andra platser längs östkusten inte kan erbjuda, nämligen möjligheten att kunna njuta av solnedgången över vidsträckt hav.

Tomterna är ännu inte färdigavstyckade varför det endast går att föranmäla sitt intresse om att bli erbjuden tomtköp längre fram. Detaljplaneområdet utgörs av den nyavstyckade fastigheten Mårtensboda 1:39 (tidigare sydvästra delen av Mårtensboda 1:1). Ur denna fastighet kommer 21 bostadstomter avstyckas som enligt detaljplanen medger en minsta tomtstorlek på 2500 m², huvudbyggnad med max byggyta på 150 m² i max två plan (dvs 300 m²), komplementsbyggnader med max byggyta på 40 m² per byggnad i ett plan, max 250 m² total byggyta per tomt. Utöver det kommer 5 fastigheter för handel/service att bildas samt lokalgata och gemensamma lösningar för vatten och avlopp. De tomter som ligger närmast havet har bara 80 m promenadväg till en fin badstrand och de som ligger längst bort har omkring 400 m till stranden eller till de många fina klipphällarna runt omkring. Nuvarande ägare har även initierat ytterligare ett detaljplanearbete rörande bryggor med fler båtplatser än de som finns idag i viken invid beteshagen nedanför tomtområdet. Detaljplanearbetet om flerbåtshamn påbörjades i januari 2018, utredning pågår och om den antas kan de nya fastighetsägarna eventuellt bli erbjudna båtplats i någon form. Då säljarna även äger ett stort markområde norr om tomtområdet och vattenarealen 300 m ut från land har de även som målsättning att kunna erbjuda husägarna sommarbete för egen häst eller rätt att fiska med nät enligt separata överenskommelser.

Utöver bad och båtliv erbjuder Gräsö en mycket vacker natur med hällar, kobbar och skär längs kusten, omväxlande barr och lövskogar i inlandet, flertalet naturreservat, bedårande kulturlandskap med ängar, hagar och vackra byggnader. Här finns intressant historia som är både gammal och dramatisk, tillgång till bra fiskevatten, stor artrikedom av orkidéer och fjärilar, ett rikt fågelliv av främst sjöfåglar men om du höjer blicken och upptäcker några ovanligt stora fåglar i skyn så är det troligen några av traktens många havsörnar. Under rubriken "Dokument & Länkar" längre ner på denna sida finns bl.a. en länk till mer information om Gräsö från Gräsöfonden, den leder direkt till information om badplatsen Storsand som ligger direkt intill detaljplaneområdet för tomterna, men mer information om övriga Gräsö återfinns i menyraden till vänster på samma sida från Gräsöfonden under rubriken "Upptäck Gräsön". Närmaste livsmedelsaffär är ICA Sjöboden vid Gräsöfärjan 8 km söder ut, ca 10 min bilväg. Färjan över till Öregrund tar bara 5 min och avgår vanligtvis en gång i halvtimman med ett fåtal undantag, I Öregrund finns all tänkbar service och är en välkänd sommaridyll med många restauranger, uteserveringar, caféer, gallerier, evenemang m.m. En länk till information om vad som finns att göra och uppleva i Öregrund liksom en länk till tidtabellen för bilfärjan hittar ni under "Dokument & Länkar" längre ner på denna sida.

Mer information om vatten och avloppslösning samt om hur försäljningsprocessen är planerad vid just denna försäljning finns under rubriken "Fakta" (klicka på "Fortsätt läs")

Bilder
Sponsrade länkar
Tomtområdet
Sandstrand 80 m från detaljplansområdet
Planområdet från ovan
Plankartan projecerad
Påbörjad detaljplansarb. för småbåtshamn
Påbörjad detaljplansarb. för småbåtshamn
Påbörjad detaljplansarb. för småbåtshamn
Fina badklippshällar
Fina badklippshällar
Sandstrand
Badklippor och sandstrand längst in
Fina badklippshällar
Säljarens egna bilder från närområdet
Säljarens egna bilder från närområdet
Öregrund
Öregrund
Några av många restauranger i Öregrund
Färjeläget i Öregrund
Vägbeskrivning
Detaljplan
Visa alla 28 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Fakta
Fakta

Beskrivning
Byggnadssätt
 • Vatten
  Gemensamt vatten via avsaltningsanäggning, anslutningskostnad tillkommer.
 • Avlopp
  Bioreningsverk, anslutningskostnad tillkommer.
 • Byggrätt, anslutningar mm
  - Huvudbyggnad får ha max 150 m² byggyta i max två plan (dvs max 300 m²) och max bygghöjd på 7,5 m.

  - Komplementsbyggnader får max ha 40 m² byggyta per byggnad i ett plan och max bygghöjd på 4 m.

  - Max byggyta för hela fastigheten är 250 m².

  Ytterligare information går att läsa nedan under rubriken "Dokument & Länkar", där återfinns detaljplanens plankarta, planbeskrivning och en länk till fler dokument på Östhammar kommuns webbsida.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  2500 kvm (Tomtareauppgifter enligt detaljplan)
 • Totalareal:
  2500 kvm
Övrigt
 • Nuvarande ägare har under detaljplaneprocessen verkat för lösningar med extra låg miljöpåverkan och långsiktig hållbarhet. Säljaren förordar efter samråd med kommunen en gemensam anläggning för avsaltning och rening av havsvatten för vattenförsörjningen. En anläggning som bedöms uppfylla behovet är RoBust 2000 tillhandahållen av Afflux Water. Anläggningen placeras i område E i detaljplanen och anslutningen till havet sker lämpligen genom borrning under mellanliggande fastigheter. Säljaren förordar efter samråd med kommunen även att avloppsfrågan löses med ACT bioreningsverk från Alnarp Cleanwater som ska kunna uppfylla de höga kraven på avloppslösning. Varje avloppsanläggning ska kunna delas av två småhusfastigheter. Skiss på föreslagna anläggningar finns under rubriken "Dokument & Länkar" liksom länkar till Alnarp Cleanwaters och Afflux Waters webbsidor.

  Försäljningsprocessen kommer gå till på följande vis. Intressenter av enskilda tomter kan inledningsvis endast anmäla intresse om att få köpa tomt. Parallellt med det marknadsförs detaljplaneområdet mot entreprenörer som vill köpa hela eller delar av fastigheten Mårtensboda 1:39. Försäljningen mot entreprenörer kommer ske genom anbudsförfarande som för dem övergår i en öppen budgivning. Först därefter avgör säljaren, baserat på anmält intresse från dels privatpersoner som vill köpa enskilda tomter och dels från entreprenörer som lagt bud och som vill köpa hela eller delar av området, om alla eller ett antal av de 21 bostadstomterna ska säljas styckevis till enskilda tomtköpare eller inte.
Ekonomi

 • Upplåtelseform:
  Tomt
Området

Vägbeskrivning
 • Vägbeskrivning
  Sväng norrut/vänster från färjan och kör ca 8 km. Strax efter Klockarboda står en stor Till-Salu-skylt/informationstavla några meter in på höger sida om vägen. Framme.
Sponsrade länkar
Ekonomi
Upplåtelseform :
Tomt
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Gustavs mansion
  6,01 km
  Restaurang och Bar Doppingen
  6,15 km
  Scutellas
  7,18 km
  Öregrund falafel
  7,19 km
  Restaurang Briggen
  7,22 km
 • Skolor
  Förskolan Tärnan
  6,81 km
  Gräsö skola
  6,93 km
 • Kommunikationer
  Klockarboda
  1,31 km
  Sisseläng
  2,1 km
  Mörtarö vägskäl
  3,07 km
  Djursten vägskäl
  3,73 km
  Söderboda
  4,11 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 137 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 1 min
 • Sjö
 • 1,83 km
 • 4 min
 • 8 min
 • 32 min
 • Hållplats - Klockarboda
 • 1,31 km
 • 1 min
 • -
 • 17 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier