Norrtäljegatan 9 C / Fålhagen / Uppsala

Fantastisk charm och fina detaljer bevarade i lägenhet från 1910-tal!

Slutpris
2 400 000 kr
Boarea
37 kvm
Avgift
2 368 kr/mån
Rum
1 rum
Våning
3 av 5 (Hiss finns)
Såld
2019-06-17
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Norrtäljegatan såldes av oss 2019-06-17. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Norrtäljegatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Fålhagen är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till en charmig och toppfräsch 1:a med anor från 1910-talet. Lägenheten som har renoverats med varsam hand erbjuder en blandning av moderna inslag med topprenoverat platsbyggt kök och tidstypiska detaljer bevarade i perfekt kombination. Här bor ni i Fålhagens vackraste hus och anrika Tripolis. Tripolis som är känt för sitt vackra hus med fantastisk arkitektur har en grönskande oas till innergård. Omsluten av föreningens byggnad befinner ni er långt från stadens puls i ett lugn bland buskar, träd och två mysiga pergolor.

Norrtäljegatan 9 C erbjuder en lägenhet på tredje våningen med stora fönster mot innergården och parken med trädkronor utanför. Här välkomnas ni till en mycket ljus och fint renoverad lägenhet med ett kök i högsta klass. Karaktäristiska drag är bevarade i den välvda väggen i köket, höga takhöjden, de djupa fönsternischerna till de stora fönstren, spegeldörrarna och inte minst i det mindre sidofönstret i köket mot innergården.

Brf Tripolis bildades 1972 och köpte då fastigheten, byggnaden uppfördes mellan åren 1911-1914. Föreningen har 132 lägenheter, 2 lokaler och flera gemensamhetsutrymmen. Besök föreningens hemsida för mer information och intressant historisk läsning om Tripolis.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Fålhagen

Det finns många anledningar till att Fålhagen är ett av Uppsalas mest populära bostadsområden! Här bor du centralt men samtidigt i ett lugnt och trivsamt område.

Historik

"Fåålehage lyder til Sätuna" sägs det på en karta från 1635. Sätuna var då en gård öster om själva Uppsala. Från början var Fålhagen en beteshage för fålar (unghästar). Fålhagen präglas idag av blandad bebyggelse, allt från lägenheter till större villor.

Kommunikation

Närheten till Centralstationen ger goda pendlingsmöjligheter till alla Uppsalas hörn men även utanför stadens gränser. För dig som pendlar med bil tar du dig enkelt till E4:ans påfarter via närliggande Tycho Hedéns väg.

Fritid och friluftsliv

I Fålhagen finner du flertalet parker och lekplatser bland annat S:t Göransparken, Frodeparken och Vallbydungen. I närområdet finns även ett antal gym och vid Österängens IP finns fotbollsplan och löparbana. Vid Fålhagen IP övar många på löpsteget samt åker skidor och skridskor vintertid.

Service och barnomsorg

Det centrala läget ger dig närhet till Centralstationen med matbutik, hotell, restauranger samt Vaksala torg med Uppsala Konsert & Kongress. I Kvarnengallerian finns apotek, systembolag, livsmedelsbutik, frisör och restauranger m.m. På cykel- och gångavstånd nås Uppsalas stadskärna som erbjuder ett stort antal fackhandelsbutiker, caféer, restauranger och gym. I city ligger de flesta av Uppsalas universitetsinstitutioner samt de mycket välbesökta studentnationerna. I Fålhagen finns flertalet förskolor och skolor, bl.a. Petterslunds förskola, Frodeparkens förskola, Almtunaskolan (Åk. F-6), Vaksalaskolan (Åk. F-9) och Celsiusskolan (gymnasium).

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.