Stenhagsvägen 83 B / Stenhagen / Uppsala

Två uteplatser och ett inglasat uterum!

Boarea
105,5 kvm
Avgift
6 883 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
1 av 5
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

Varmt välkommen till denna fyrarummare med radhuskänsla!

Här bor du insynsskyddat med två uteplatser - den på baksidan vetter mot den gröna skogen. Det finns även ett inglasat uterum som är perfekt att nyttja även under kallare och regnigare dagar, tidig vår och sen höst. Lägenheten är välplanerad med två badrum med duschmöjligheter i båda samt förberett för tvättmaskin i det ena - önskar man inte sätta in en egen tvättmaskin ligger tvättstugan i samma byggnad. På den lummiga innergården finns en lekplats.

Här i Stenhagen är det lätt att trivas, läget är helt enkelt fenomenalt. Naturen är nära och samtidigt har du Stenhagens väl utbyggda centrum med alla dess bekvämligheter inom kort promenadavstånd från bostaden. Uppsalas stadskärna ligger bara en cykeltur på cirka 15 minuter bort och bussförbindelserna är mycket goda. Från bostaden har du närhet till bland annat sporthall, gym, bibliotek, fotbollsplaner, lekplatser, restauranger, grundskola och förskola. Det finns fina grönområden precis runt hörnet, och inom cykelavstånd på ca. 3,5 km når du naturreservatet Hågadalen, som erbjuder friluftsliv i härlig skogsmiljö för hela familjen!

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 5 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Inspiration
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande hall med gott om avhängningsmöjligheter. Parkettgolv och tapetserade väggar.
 • Badrum
  Rymligt badrum som är förberett för tvättmaskin. Praktiskt vädrngsfönster, WC, handfat med spegelskåp samt badkar. Kakel och platsmatta.
 • Sovrum
  Sovrum med parkettgolv och målade väggar med fondvägg.
 • Kök
  Rymligt kök med rum för matplats för 4-6 personer. Maskinell utrustning består av kyl, frys, diskmaskin samt spis med fläkt. Parkettgolv och tapetserade väggar.
 • Vardagsrum
  Här finns det plats för både soffgrupp samt större matplats. Från vardagsrummet nås baksidans uteplats med utsikt mot skogen samt framsidans inglasade uterum och lummiga uteplats. Parkettgolv och tapetserade väggar.
 • Sovrum
  Sovrum med fristående garderob. Parkettgolv och målade väggar.
 • Sovrum
  Sovrum med parkettgolv och målade väggar med fondvägg.
 • Badrum
  Badrum med hörndusch, WC, handfat och spegelskåp. Kakel och plastmatta.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  105,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  4 (3 sovrum)
 • Våning:
  1 av 5
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Energiprestanda:
  79 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2019-05-12
 • Besiktningsman
  Dan Andersson, Energi och Miljösystem i Västerås AB,
Ekonomi
 • Avgift:
  6 883 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I månadsavgiften ingår värme, vatten och basutbud på tv-kanaler.
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 163 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel i förening:
  0,79967%
 • Andel av årsavg.:
  0,79967%
 • Andelstal insats:
  0,79967%
 • Pantsättning:
  är pantsatt.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerad 2017-09-20
Föreningen
 • Benämning:
  HSB Brf 80 Stenhällen.
 • Allmänt
  HSB Brf 80 Stenhällen består av 150 lägenheter varav 4 hyreslägenheter. Av bostadsrättslägenheterna ligger 124 i flerfamiljshus och 22 i radhus.

  För att bostadsrättsföreningen ska kunna bevilja dig/er medlemskap krävs enligt dess stadgar att du/ni är medlemmar i HSB Uppsala. Medlemsinsatsen i HSB Uppsala är 500 kronor per person. Den insatsen betalas tillbaka vid utträde. Som medlem betalar du/ni också en årsavgift på 300 eller 150 kr beroende på om du/ni blir medlem före den 1 juli.
  Medlem blir man genom att gå in på blimedlem.hsb.se
 • Kommande renoveringar
  Inga större planerade renoveringar. Kontrollerad 2017-09-20
 • Avgiftsförändringar
  Inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerad 2017-09-20
 • Gjorda renoveringar
  1993: Extrastämman 31/8 beslutar om ombyggnad av 4 tvättstugor till hyresettor.
  1994: Ombyggnaden av tvättstugorna genomförd, ombyggnad av avlopp i 8 kök i punkthusens bottenvåningar.
  1995: Kvartersgård 2 byggs om av Uppsala kommun för att Stenhagenskolan ska hyra lokalerna.
  1997: Ombyggnad av tak på lamellhusen och 4 punkthus (P2-P5).
  2004: Portkoder installeras i flerfamiljshusen.
  2006: Utbyte av radhusens ventilationsaggregat.
  2008: Renovering av två tvättstugor.
  2009: Renovering av övriga tvättstugor, utbyte av termostatventiler på alla radiatorer, upprustning av Kvartersgård 1, bergvärmeanläggningen tas i bruk.
  2010: En radonundersökning genomförs med godkänt resultat.
  2011: Vägbommar sätts upp.
  2012: Digitalt bokningssystem av tvättstugorna införs, skolverksamheten upphör i Kvartersgård 2, renovering av enrumslägenheter.
  2013: De förnyade lekplatserna tas i bruk, nytt bredband, fiberkabel, installeras, ny sopsortering införs – uppdelning i miljö- och soprum.
  2016: Nytt skalskydd med låsbrickor och portelefoni samt byte av alla lägenhetslås genomförs.
  2017: Kvartersgård 2 renoveras och utrustas med uthyrningsrum.
  2018: Digitalt bokningssystem av lokalerna i kvartersgårdarna 1 och 2 införs, samtliga garageportar byts ut till takskjutportar med fjärrstyrd motoröppnare.
  2019: Alla ytterdörrar till lägenheterna byts till säkerhetsdörrar, postboxar monteras i flerfamiljshusens entréplan, mineritskivorna i lamellhusens balkonger tas bort och ersätts med skivor av stålplåt.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd. I föreningen finns även 4 st. tvättstugor, placerade i husen på Kullerstensvägen 2 och 7B samt Stenhagsvägen 71 och 83B. Föreningen erbjuder även sina medlemmar möjlighet att hyra en kvartersgård. I kvartersgården finns även en bastu. Utöver detta finns cykelförråd, barnvagnsförråd och sopsortering placerade i ett antal av föreningens hus.
Området
 • På cykel-och gångavstånd nås Stenhagens Centrum som erbjuder två matbutiker, två apotek, ett café, gym, ett antal butiker för shopping, och en bensinstation. Här finns även Systembolag, ATG-butik och ett flertal snabbmatsrestauranger bland mycket annat. På kort promenadavstånd från bostaden finner ni även ett flertal förskolor samt Stenhagsskolan.

  För den som söker rekreation erbjuder Stenhagen en idrottshall och en curlingbana samt att Fyris Park nås på cykel- och gångavstånd. Runtomkring Stenhagen finns även gott om skog och gröna ytor med uppskattade löpspår.
 • Kommunikationer
  I HSB Brf 80 Stenhällen bor ni med goda kollektivtrafikförbindelser till bl.a. Stenhagens Centrum, Flogsta Centrum, Centralstationen och Sävja. För den som pendlar med bil passerar Riksväg 55 förbi Stenhagen och möjliggör smidig pendling till Enköping och Uppsala.
Sponsrade länkar
Karta & platser
Närliggande platser & landmärken
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Området

Stenhagen

Stenhagen är en stadsdel i östra Uppsala, som uppfördes främst under början av 1990-talet. Området har sedan dess fortsatt att byggas ut i form av utökning av Stenhagens centrum samt byggnation av flerbostadshus innehållandes framför allt bostadsrätter. Stenhagen ligger omkring 5 kilometer från stadskärnan.

Kommunikation

Från Stenhagen finner du fina cykelvägar till city via Berthåga samt goda kommunikationer med stadsbuss till Uppsalas övriga stadsdelar. Med bil tar du dig smidigt till bland annat centrala Uppsala, Enköping samt påfarterna till E4:an.

Fritid och friluftsliv

I Stenhagen har du nära till naturen, framför allt i form av Hågadalen och Nåstens naturreservat, som erbjuder friluftsliv i härlig skogsmiljö för hela familjen! Det finns även fina grönområden för den som tycker om att strosa runt i det gröna. I området erbjuds många möjligheter till sportaktiviteter med flera fotbollsplaner, idrottshallar, ridskola och curlinghall.

Service

Stenhagens väl utbyggda centrum med alla dess bekvämligheter finner du inom gång- och cykelavstånd. Du har närhet till bland annat matbutiker, hälsocentral, sporthall, motionsområden och flertalet restauranger.

Skola och barnomsorg

Förskolor finns det flera utav, bl. a. Stenrösets förskola, Opalens förskola, Stenhällens förskola och Västra Stenhagens förskola m.fl. Närmaste grundskolor är LYSA-skolan, Östra Stenhagenskolan (Åk F-6), Nannaskolan (Åk 6-9) och Västra Stenhagenskolan (Åk F-9).

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier